maanantai 6. heinäkuuta 2015

Oman pihan pioneita



Pionit ovat viimein kukassa, monta viikkoa myöhässä, kuten luonto muutenkin tänä kesänä. Sisätilat ovat jääneet ihan hunningolle, kun viimeisen viikon touhut ovat keskittyneet pihalle. Kävinkin reippaasti leikkaamassa kukkapenkistä pioneita, jotta saisin siivousinspiraation.:) Tarkasti rajattuja kuvia sattuneesta syystä. Kovaa sadettakin on ilmeisesti yöllä tulossa, joten ehkä olisi pitänyt napsia kukkia vielä isompi kimppu!









Niin on näköjään ihmisen muisti lyhyt. Olikin iloinen yllätys, kun viime vuonna istuttamistani pensaista yksi oli valkoinen ja toinen tummempi punainen. Olin nimittäin harmitellut, ettei mulla ole tuon värisiä pioneita. No, onhan mulla! Haluaisin samaan penkkiin vielä todella tummanpunaisia pioneita, melkein mustia. Kai sellaisia on olemassa?

Mukavaa maanantai-iltaa!

Taina

20 kommenttia:

  1. Niin kauniita ♡
    Mitä enemmän katson näitä pioni kuvia, sitä varmempi olen että omaan pihaan haluan kanssa:)
    Mukavaa alkanutta viikkoa Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne!:) Keskikesän suurin suosikkini, enkä taida olla yksin suosimassa pioneita.;D Nämä ovat myös olleet todella helpot, istutus, joskus harvoin nypin penkistä rikkaruohoja, enimmäkseen olen vain tyytyväinen, kun kasvavat tuossa niin hyvin. Suosittelen siis istuttamaan.:)
      Mukavia kesäpäiviä Marika!

      Poista
  2. Oi voi, nyt munkin on pakko saada sellainen Peter Brand -pioni itselleni (http://www.pioni.fi/cat/product_details.php?p=223)! Enkä ole ehtinyt edes sysikurjenmiekkaakaan vielä hankkia.
    Nuorempana ajattelin pionista, että onpa vanhanaikainen kukka, mutta nyt vain ihaillen huokailen :D Niin ne aatokset muuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi wau tuota sysikurjenmiekkaa!!<3 Aivan ihana! Tuotakin on pakko saada! Tulis jo tilipäivä...;DD Kiitos jälleen googettelusta!<3 Nyt mä tiedän, mitä hakea.:)
      Samat ajatukset oli joskus pioneista, samoin pelakuista, mutta tällaista alamäkeä tää viimeiset kymmenen vuotta on ollut.;D Nythän muodissa on jälleen myös amppelit (siis sellaiset naru/köysiamppelit), ja kas, nekin näyttävät hyvältä.:)

      Poista
  3. Pionit ovat yksi lempikukistani...niin kauniita niin ulkona penkissä kuin sisällä maljakossakin ♥ Minä tarvitsisin yhden uuden pionin taimen penkkiini. Siinä kun on keskellä ihan tyhjä paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samat fiilikset Krisse.:) Meillä kun noita neliöitä on tuossa pihassa vielä tyhjillään, niin haaveilen, että pioneita voisi istuttaa ainakin pariinkin eri paikkaan, että niitä sitten kukinta-aikaan olisi vaikka sadoittain. Eri lajithan toki taitavat kukkia hieman eri aikaan.:)

      Poista
  4. Ihanan pulleita <3
    Meillä aukesi vasta ensimmäinen, innolla odotan loppujen värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ovatkin kaikki jo auenneet ja kimppu näyttää, jos mahdollista, vieläkin hienommalta! Kävin aamulehden kanssa samaan reissuun napsimassa kimpun myös keittiönpöydälle. Sade oli tosiaan hieman kurittanut kukkia yön aikana. Onneksi tuli tänä vuonna viimein tuettua pionit kunnolla, joten pahimmilta tuhoilta on ainakin vielä vältytty!:)

      Poista
  5. Mä tykkään noista pioneista...meiltä ei löydy yhtään tällä hetkellä, muutenkin piha pelkän nurmikon peitossa mutta olen pientä innostusta viime aikoina saanut josko ensi keväänä jotakin istutuksiakin jo laittaisi pihalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat olleet kyllä kiitollisia kasvatettavia, kun ovat kasvaneet ihan itsestään. Kun olen ostanut taimia, olen ensimmäistä puskaa lukuunottamatta ostanut ne nuppuvaiheessa. Se ensimmäinen puska ei nimittäin ole kukkinut kertaakaan. Pelkkää lehteä pukkaa tänäkin vuonna. Viimeiseksi istutetutkin kukkivat todella upeasti. Toinen takuuvarma kukkija ovat olleet liljat. Lidlistä muistaakseni kolme kappaletta kympillä ja kukkivina maahan! Joka vuosi ovat kukkineet uudelleen.:)

      Poista
  6. Meidän pihalla vasta muutama auennut, vihdoinkin! :) Pionit ovat niin kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös niitä pihan kuningattereksi kutsuja, eikä suotta!:D Ainut huono puoli melkein kaikissa kukissa on ihan liian lyhyt kukinta-aika! Olisi niin ihanaa, kun vaikkapa pionit kukkisivat koko kesän...<3

      Poista
  7. Nyt harmittaa todella kun tämän kesän kukkapenkkien teot jäi haaveeksi tämän käsiäksidentin vuoksi! Ensi kesänä taatusti teen pionipenkin :) Ne ovat niin kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lohduttaa sua, että tää puutarhanhoito kun kuitenkin vie eliniän, niin siinä ei yksi (huono) kesä meinaa mitään.:) Ei tää meidän piha ainakaan taida olla valmis vielä kymmeneen vuoteen.:) Voi jos olisinkin rikas, niin tilaisin jonkun ihanan piharyhmän laittamaan meidän pihan täyteen kaikkea kaunista ja helppohoitoista! Voisivat ensin vaikka riipiä muutaman sata neliötä nurmikkoa pois, ja laittaa kasveja tilalle.;DDD

      Poista
  8. Meillä on rempallaan sekä sisä- että ulkotilat :). Päivät kun edelleen kökkii töissä, niin ei tuu tehtyä kotona just mitään muuta kuin kytättyä säätiloja ja pidettyä peukkuja, että sitten kun se lomantynkä v i h d o i n ja viimein alkaa, paistais jo vähän aurinkokin. Pidemmällä lomalla ei niin haittais vaikka välillä sataakin, mutta kaks viikkoa on niin lyhyt aika, että pakosti masentaa jos ei yhtään lämpöä ja valoa näy. Ja just kuuntelin radiosta, että ei oo luvassa keleihin parannusta koko heinäkuussa. Mutta niin kauan kuin on päiviä jäljellä. on toivoa. Kai..

    Ihanat pionit! Luonto osannut järjestää väritkin niin toisiinsa sopiviksi :)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua! Koita jaksaa siellä töissä ahertaa vielä vähän! Ehkä ei harmita niin paljon, kun tällainen mukakesä.:) Olen ihan varma, että kyllä se aurinko sieltä ennen pitkää tulee...jos ei aikaisemmin, niin elokuun puolivälin paikkeilla! Omasta puolesta ei vielä niin kypsytä, mutta lapsille toivoisi hieman suotuisampia kesäsäitä, uimista ja ulkoilua ilman takkeja ja sormikkaita!:P Iloista porukkaa elokuussa koulunpenkillä, kun ovat neljän seinän sisällä kaksi kuukautta kyhjöttäneet...

      Poista
  9. Ihanat pionit!! Tänään meillä sataa välillä tosi rankasti ja osa kukista katkesi, kun ovat niin painavia jo itsessäänkin - saati sitten litra vettä lisäksi ;) No tulipa napattua niitä sitten maljakkoon :) Minäkin nyt innostuin tuosta Peter Brand -pionista... Sehän olisi upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tänään tosiaan ihan mielettömät, tuossa nenän edessä...<3 Täytyykin muistaa napata pari kuvaa, jos vaan valo riittää! Ei uskoisi sen olevan ongelma heinäkuun alkupuolella...mutta pimeää on!
      Mä nappasin aamulla lisää oksia keittiön puolelle, sillä sade oli tosiaan piessyt kukkia yöllä. Onneksi ei ollut katkennut tms. Nyt itse asiassa näyttävät jo aika hyvältä, kun ei sada enää.
      Mulla on sellainen juttu noiden pionien kanssa, ettem enää osta muuten, kuin taimia, joissa on nuput. Ekan puskan jälkeen päätin näin, kun se ei ole koskaan vielä kukkinut. Nyt pitäisi sitten löytää nupullaan olevan Peter Brand.;)

      Poista
  10. Oih! Mun lempikukkia. Pionit on niin sööttejä ja romanttisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä taitaa olla aikamoinen määrä pioneista tykkääviä. On ne niin kauniita.:)

      Poista