tiistai 30. kesäkuuta 2015

AsetelmiaTämän viikon makrohaasteen aihe ei voisi olla mieluisampi! Asetelma voisi olla toinen nimeni.;) Kesähuoneen pieni tarjotinpöytä kaipasi jotain, sillä pöydällä majaillut laventeli otti ja meni kuolemaan jo ennen Amerikkaan lähtöä, kun unohdin sitä kastella. 

Asetelmia kesähuoneessa on useampia, sillä tavallaan jo ovella tulee kyltin, kranssin, kastelukannun ja kukkien asetelma vastaan. Olkihatut ovat asetelma, samoin lattialla lojuvat tavarat. Vaikka ne vain lojuvat, olen kyllä astetellut ne harkitusti kokonaisuudeksi, mutta siis tähän kuvaukseen tein ihan uuden asetelman tarjotinpöydälle.


 


Pöydältä löytyy syreenimaljan lisäksi pari kirpputorilöytöä: pieni kirjanen, joka ei ole kirjanen, sekä vihertävä pullo. Lisäksi asetelmaan kuuluu kesähuoneen polulta löytämäni linnunmunan puolikas. Sopii täydellisesti väreihin!:) 


Kiitos ihanasta haasteesta Pieni Lintu!<3 Muiden bloggaajien asetelmia löydät tästä linkistä, klik!


Taina


44 kommenttia:

 1. Katsoin jo kuolaten tuota epäkirjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finnmarilla olen nähnyt sittemmin samantapaisia, joten ehkä tämäkin on alunperin sieltä lähtöisin. Kannattaa katsoa Karisman myymälästä, jos kovasti tekee mieli.;D

   Poista
 2. Kauniita asetelmia ihanassa kesähuoneessa ♥ Minustakin tuo epäkirja on ihana ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia. Kysyn vähän asian vierestä että onko teidän kesähuoneessa kuumalla ilmalla kuuma? Ja onko siellä miten mietitty ilmastointi että ei olisi liian kuuma. Olemme miehen kanssa tulevaisuuden juttuna miettineet kesähuonetta, mutta se tulisi paahteiselle paikalle ja mietin, että tuleeko helposti liian kuumaksi...

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Hyvä ja aihellinen kysymys!:) Sitä paljon mietittiin etukäteen, sillä saunaa tästä ei haluttu. Tästä syystä mm. tehtiin kunnon huopakatto, eikä valokatetta, joka olisi vielä kuumempi. Koska huone valmistui niin loppusyksystä ja tämä kesä on ollut...no tiedät kyllä, niin pitkää hellejaksoa ei vielä ole kohdalle osunut. Valitettavasti ikkunoista ei voinut tehdä aukeavia, oven saa toki auki ja musta on kiva jättää se välillä auki ihan muuten vaan. Toisaalta ovella voi säästyä porotukselta, kuten sunnuntai-iltana, kun istuimme ystäväni kanssa ja oli todella lämmin. Meillä on jo viime kesänä ostettuna sellaiset ilmanvaihtoritilät, ja jos tarve tulee, niin tehdään ilmanvaihdolle reiät seinään: itäpäätyyn alhaalle ja länsipäätyyn ylös. Yleensä kesähuoneessa on aivan ihana ilma, raikas, muttei kylmä. Hyttyset ovat pysytelleet poissa, kärpäsiä tosin joutuu lätkimään. Toi on kyllä ihan aiheellinen asia miettitäväksi! Meillä on toistaiseksi etelän puolella tuota koivikkoa tuossa myös, joten paahde olisi varmasti kovempi, jos vaikka puut kaadetaan joku päivä...Toivottavasti näistä oli apua!:)

   Poista
  2. Kiitos. Tuota kattoasiaa mietin ja se pitää varmasti tehdä juuri noin ja sitten myös ainakin niin, että ovet saa auki. Luulen, ettei meilläkään saa ikkunoita siitä auki kun väsätään vanhoista laseista. Nooh, näitä voi miettiä enemmän kun sen aika koittaa, ehkä ensi kesänä...

   Poista
  3. Kyllähän esim. kasvihuoneissa, jotka on rakennettu vanhoista ikkunoista, on mahdollisuus aukaista ne jonkinlaisella vipusysteemillä luulisin. Riippuu varmaan ikkunoiden koosta, sillä nuo meidän on 160cmx240cm (muistaakseni), joten ois vaatinut aika järeät systeemit. Joku erillinen tuuletusikkunakin voisi olla ratkaisu, jolla saisi läpivedon. Mä mietin mysö mahdollisuutta laittaa tuo etusivu liukuvaksi, mutta epäilys oli, että sitten ei olisi niin tiivis, enkä mä saanut edes selville, mistä liukusysteemit olisi voinut omiin ikkunoihin teettää ja paljonko se olisi maksanut. Alunperin mulla oli se yksi Pinterestin kuva lähtökohtana, mutta mies halusi oven myös, ettei talvella lumi sada sisään ja muulloin vesi. Kuvaa voit käydä kurkkaamassa vaikka tästä postauksesta:
   http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2013/06/suuria-ja-pienempia-haaveita-kesan-05.html

   Poista
 4. Kaunista, kaunista, kaunista... ♥ Tiedän, että toistan itseäni, mutta olisin niin valmis muuttamaan tuonne teidän kesähuoneeseenne. Tuota epäkirjaa katselin minäkin. Täytyy toivoa, että saan kesälomareissullamme kuljettajan painamaan jarrua Finnmarin kohdalla. Muistanko väärin, vai oletko vinkannut, että Hollolan tehtaanmyymälä olisi kiva paikka? Kaunista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos Anu!<3 Ehkäpä joskus pääset käymään ihan paikanpäällä täällä meilläkin?:)
   Juu, ehdottomasti suosittelen Miekkiön myymälässä poikkeamista, ei ole kaukana Lahden Kärkkäiseltä. Jos ei sinne miestä saa suostuteltua, niin tuossa Karistossa 4. tien varressa on myös myymälä (tosin pienempi) ja hiljattain kävin tykkämässä kyseisen firman Fb-sivusta ja huomasin,että niitä myymälöitä on muuallakin Suomessa. Käypä katsomassa!:)
   Kohtahan meitä pitäisi helteiden helliä. Mukavaa viikkoa siis Anu!:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Tiina!:) Taidan olla romanttista sorttia.;)

   Poista
 6. Ihania asetelmia kaikkialla. Syreeniasetelmista pidin erityisesti ja hattuasetelma kiri kakkoseksi.

  VastaaPoista
 7. Kauniita asetelmia! Mä olen niiden tekemisessä kyllä ihan onneton. :D Haaveilen vaan kaikista kauniista asetelmista hyllyjen päällä ja pöydillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!:) Joskus iskee inspis ja tulee visio, mutta usein ei. Toisaalta pöytiä ja tasoja peittää useimmin kaikenlaiset ajelehtivat tavarat!;D

   Poista
 8. Kauniita asetelmia ja ei-kirja on melkoinen söpöläinen!
  Meillä kun ei paljon voi vaihtaa huonekalujen paikkaa, niin onneksi asetelmia voi vaihdella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama!;) Sitä paitsi paljon helpompaa ja nopeampaa vaihtaa asetelmia. Just tajusin, että sä oot kyllä asetelmien erityisosaaja!:)

   Poista
 9. Huomasin vasta toisella katselukierroksella tuon sinikuorisen linnunmunan. Minkä linnun lie?

  VastaaPoista
 10. Todellakin, Asetelma on näköjään toinen nimesi! Herkullisia yksityiskohtia kuvasi täynnä.

  VastaaPoista
 11. Tässä on asetelmia kerrakseen, tunnelmallista ja kaunista.

  VastaaPoista
 12. Niin ihana kesähuone ja asetelma ja ja... kaikki ♥

  VastaaPoista
 13. Ihanan tunnelmallinen kesähuone, tuonne tekisi mieli mennä kirja kainalossa nojatuoliin. Kauniita ovat asetelmatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku!:) Mä haaveilen sellaisesta kauniista talonpoikaissohvasta kesähuoneeseen, jotta voisin lueskella kirjoja ja ottaa joskus päiväunia. Jotenkin en osaa lukea kirjoja istualteen.:)

   Poista
 14. Kaunis tunnelma:) Kokonaisuus oli niin ehyt ja nätti. Tuonne olisi kiva pujahtaa.. Minullakin on tuommonen vihertävä lasinen laajasuinen pullo, hyvin vanha, puhallettua lasia, löysin romujen keskeltä kun siivoltiin isoa tynnyriä tyhjäksi jossa oli kaiken maailman romua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis kauniista sanoistasi!:) Pullosi kuulostaa todelliselta löydöltä!:)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos Päikkä!:) Taidan olla hieman hempeä itsekin.;D

   Poista
 16. Ihana kesähuone ja kauniit asetelmat.

  VastaaPoista
 17. Upeita asetelmia asetelmia, näkee että tykkäät ja sulla on silmää asetella kauniiksi! <3

  VastaaPoista
 18. Niin kaunista ja houkutteleva kesähuone! :) Helteistä heinäkuuta!

  VastaaPoista
 19. Ihanan raikkaita kesäkuvia, asetelmia..

  VastaaPoista