torstai 9. huhtikuuta 2015

Mustikkapannareita aamupalalle, brunssille, vappupiknikille?



Pääsiäismaanantaina olin jälleen reilusti ennen muuta perhettä hereillä, joten päätin viimein pistää aamupalapöydän koreaksi. Aamupalamme kruununa toimivat vaahterasiirapin kanssa tarjoillut mustikkapannarit. Olen aiemminkin jakanut tätä, alunperin ystävältäni saamaani, reseptiä. Koska itselläkin on työlästä hakea ohjetta reilun vuoden takaisesta postauksesta, niin pistän samalla reseptin uudelleen jakoon. 






Ainekset:

2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
2,5 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
1 l mustikoita

 
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa molemmat erillisissä astioissaan. Lisää keltuiasvaahtoon maito, voi ja puolet mustikoista. Kannattaa sulattaa jäiset marjat! Mulla meinas voi hyytyä marjojen lisäämisen jälkeen. Viime kerrasta on niin kauan aikaa, etten enää muistanut, olinko lisännyt marjat jäisinä...Sulatus on siis paikallaan. Lisää taikinaan lopuksi valkuaisvaahto. Anna taikinan seistä hetki, ennen kuin paistat pannarit. Tarjoile mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.







Ohje saattaa kuulostaa työläältä, muttei ole sitä lainkaan. Keltuaisten ja valkuaisten erottelulla taikinasta tulee todella kuohkeaa. Pakastemustikoiden happamuutta ei kannata pelätä, sillä vaahterasiirapin kanssa happamuudesta ei ole tietoakaan. Meidän pojat tosin pisteli noita vielä illalla poskeensa, ihan ilman lisukkeita, eivätkä ole muuten mitään pakkasmustikoiden ystäviä...Kevään ja kesän tullen on kiva hemmotella toisinaan perhettä tai ystäviä hieman runsaammalla aamupalalla. Kai tätä voisi melkein brunssiksi kutsua. Vappupiknikillekin näitä voisi läjän paistaa!:)

Joka kerta meidän keittiötä tai keittiökuviani nykyään katsellessa joudun todella malttamaan mieleni, sillä tekisi viimein mieli tehdä tuolle meidän ruokapöydälle pieni kasvojenkohotus. Ihan heti. Linkistä löytyy viime vuotinen postaus aiheesta, eikä edelleenkään mitään ole tapahtunut, saati että olisin varma siitä, mitä haluan!  Malttia löytyy toistaiseksi, sillä veikkaan, että tuo tumma pinta ei pöydästä irtoa niin helposti, kuin toivoisin. Oli mikä oli, kesällä pöytä vaihtaa väriä! Olis mulla pari muutakin ajatusta keittiön varalle...;D


Aurinkoista torstaipäivää!:)
 Taina

20 kommenttia:

  1. Siis niin maukas ohje!!!
    Onneksi täältäkin saa pakastemustikoita!
    Varmaan pitää vappubrunssille vääntää muutama lettu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! :) Vietetäänkös Espanjassa vappua/keväänjuhlaa tms.?

      Poista
  2. Et olisi varmaan ikinä uskonut, mutta meilläkin herkuteltiin brunssin merkeissä maanantaina ;) Ihanan kuuloiset pannarit! Tämä resepti pitää ehdottomasti testata. Meillä juhlitaan lauantaina kuopuksen nimipäiviä ja hän on antanut listan toiveistaan aamupalaa varten. Viimeisenä toiveena on yllätys. Nämä olisivatkin varmasti mieluisa juttu yllätykseksi. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se piti kysyä vielä, että oletko vatkannut nuo kananmunavaahdot oikein kunnolla sähkövatkaimella ja valkuaisvaahdon ihan kovaksi asti?

      Poista
    2. Hih, kuinka ollakaan!;) Vatkasin sähkövatkaimella. Valkuaisvaahtoa en ihan kovaksi vatkannut...oli toinen, mitä yritin muistella!:) Tuolta Ute Liaan blogista pääset alkuperäiseen ohjeeseen. Nyt en siellä käynyt ollenkaan ja omissa reseptin kirjoitustaidoissa on vielä hiomista...Hyviä tuli kyllä vähän vaillinaisemmillakin ohjeilla!

      Poista
    3. Testattu on ja nämä olivat NIIN hyviä! Kiitos :)

      Poista
    4. Hei, hienoa kuulla!:) Itselle näistä tuli kertamaistamisella juuri tällainen spesiaaliaamujen juttu.:)

      Poista
  3. Nämä oli kyllä hyviä! Pitääkin tehdä taas pitkästä aikaa! Olisikohan hyvä tehdä blogiin oma alasivu resepteille?
    Kirjoittelin muuten nyt siitä vanhasta muistokirjasta: http://sulatie.blogspot.fi/2015/04/saisko-tallaasta-olla-isoisoaidin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyis varmaan tehdä alasivuja...
      Wau, kävin heti kurkkaamassa! Mikä aarre.<3 Ja sitä, kun välillä miettii, että mitä niille vanhoille päiväkirjoille tekisi. Voihan olla, että meidän lastenlapset on äärettömän onnellisia lukiessaan niitä.:)

      Poista
  4. Minäkin joskus löysin ohjeen mustikkapannareihin ja teinkin niitä - mutta sitten ohje katosi... Kiitos tästä - nyt tiedän mistä taas löydän :) Näyttävät niin herkullisilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä Pia!:) Musta nää sopivat ihan parhaiten aamupalalle. Joskus tuli kokeiltua niitä terveellisempiä banaanipannukakkuja, mutta niistä ei tullut kokeilua kummempaa. Ei kai nääkään pahimmasta päästä ole, jos jättää siirapin väliin...:)

      Poista
  5. Ai että, näitä pitää testata. Voisi joku arkiaamu yllättää perheen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät suosittelut! Pitäähän omia rakkaita välillä hemmotella, mutta arkiaamuna?! Olet aika tehokas, jos sellaisena ennätät.;D

      Poista
    2. Hih, vielä kun olen kotiäitinä niin voisi ainakin yrittää. ;)

      Poista
  6. Testaa ihmeessä! Kun muistaisin, niin heinäkuussa voisi ihan tuoreilla mustikoilla...Olisi varmaan vielä parempaa!:)

    VastaaPoista
  7. Mä en ole koskaan kokeillut amerikkalaistyyppisiä pannareita. En kyllä nyt millään keksi syytä miksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekana vappuna, tässä kodissa (10 vuotta sitten), paistoin juuri niitä amerikkalaisia pannukakkuja brussille, jonka järjestimme perheelleni. Ne eivät oikeastaan tehneet vaikutusta silloin. Salaisuus piilee kai tuossa keltuaisten ja valkuaisten erottelusta, ja ehkä ne mustikatkin tuo toisella tavalla sisältöä ja mehukkuutta pannareihin. Tätä kannattaa kokeilla!:)

      Poista
  8. Me tykätään brunssille tehdä pannareita, mutta tuollaista keltuaisen ja valkuaisen erottelua en ollutkaan vielä kokeillut. Täytyypä kokeilla joku kerta, kun jaksaa väkertää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, sillä se tekee rakenteesta toisenlaisen.:) Eikä nämä oikeasti ole kauhean työläitä. Paljon nopeampaa kuin lettujen paistaminen!

      Poista