perjantai 10. huhtikuuta 2015

Magnolian lehtien alla



Tällä kertaa kuvakulma, jota ei taatusti ole täällä blogissa aiemmin nähty. Mulla on toisinaan tapana maata tuossa meidän olkkarin matolla ja hoitaa selän jumituksia sellaisella hierontakapulalla, jossa on kaksi kumista palloa. Ne pallot selän alle oikeaan kohtaan, niin hetken päästä alkaa pinteet helpottaa...

Joka tapauksessa hiljattain siinä lattialla maatessani tajusin, että ihan kuin olisin puun alla makoillut. Aika kiva tunne! Mulla ei ole vuosikausiin ollut oikeastaan muuta kestävää viherkasvia kuin rahapuu, jonka olen hankkinut tähän kotiin muutettuamme. Paitsi nyt magnolia, jonka ostin reilu kuukausi sitten.





Olin hakemassa Plantagenista istutusmultaa, kun huomasin nupullaan olevan magnolian. Hintaa tällä oli 25 euroa, ja aikani pähkäiltyä ajattelin, ettei se ihan kauhea summa ole, jos kävisikin niin, että se ei selviäisi Suomen talvesta.

Kannettuani magnolian kotiin, se alkoikin pian kukkia tyyliin kukka/päivä. Harmikseni olen ottanut vain yhden kuvan kukinnan aikana. Eihän tämä nyt ihan vedä vertoja niille upeille vaaleanpunaisille kukille...Tämä lajike on kuitenkin sellainen, että sen todellakin pitäisi talvehtia meidänkin leveysasteilla.




Kukinnan jälkeen alkoivat lehdet puhjeta...





ja nyt magnolia tuo ihanan kevättuulahduksen olohuoneeseen.






Pienenä sivujuonteena tuosta meidän sisäkatosta: Halusin valkoisen puupaneelikaton, mutta valmiiksi maalattuna se olisi maksanut aivan mahdottoman määrän euroja. Niinpä kuultovalkoiset paneelit oli jo kannettu sisään asentamista varten, kun mies alkoi kyselemään, että olenko nyt ihan varma, että tykkään niistä. Taitaa tuntea meikäläisen aika hyvin.;) Noh, päätettiin vielä vaihtaa paneelit käsittelemättömiin ja maalata ne itse. Oli siinä hieman hommaa! 1,5 kilometriä paneelia kolmeen kertaan, lisäksi oksien kohdat piti tietenkin alta käsitellä erikseen. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, että tuli silloin tehtyä tuo urakka. Luultavasti harmittelisin kattopaneeleiden väriä harvasepäivä, jos emme tätä olisi tehneet...

On tässä muuten itselläni kolmas sairaspäivä menossa, siksi tällaisia "arkistojen kätköistä" postauksia.;) Selvästi sama flunssa, kuin pojallani. Onneksi mulla ei ole astmaa...Elän toivossa, että huomenna voisin vähän jotain touhuilla ja olla ulkona, on niin upeaa säätkin luvattu!

Oikein ihanaa, aurinkoista viikonloppua!:)
Taina

12 kommenttia:

  1. Ihana lehväkatos sisällä. Toivon sun magnolialle pitkää ikää, vaikka pahaa pelkäänkin :D Onneksi näitte maalausvaivan aikanaan. Meillä on kuultokäsitellyt vaaleat kattopanelit, mutta itse tykkään just sellaisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, yritän olla välittämättä sun ennustuksista!:P Lopullinen istutuspaikka on vielä päättämättä.:)
      Ei mua oikeasti muiden kodeissa häiritse kuultokäsitellyt katot tai seinät, mutta epäilen, että meidän puhtaanvalkoisten seinien kanssa olisivat näyttäneet likaiselta ja synkältä...:)

      Poista
  2. Tästäpä tuli keväinen postaus :) Ihanan "uuden vihreän" väriset lehdet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tulee noista lehdistä valkoista vasten joku ihana kangaskuosi.:) Muutama viikko, niin pihallakin alkaa vihertää...:)

      Poista
  3. Magnolian alla on ihanaa loikoilla!
    Nauti keväästä!
    Voihan tuo lajike vähän haastava olla Suomen talvessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt Susanna!;D Mä olen pikkusen optimistinen kaiken suhteen.:) Huomenna tulossa kevään paras päivä. Toivottvasti oon sen verran kunnossa, että voisin hiukan ulkoilla...

      Poista
  4. Tulipa keväinen olo, kun on niin kauniin vihreä oksa!
    Paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Alkaa tuntua siltä, että on tässä talossa sairastettu nyt muutaman vuoden tarpeiksi.:/ Vihreä on kuitenkin toivoa tuova väri, ja sitähän on koko ajan luvassa lisää...:)

      Poista
  5. No oothan sä oikea risumestari, mielettömän ihana magnolia! Toivottavasti flunssa menee pian ohi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos Kati!;D Viime viikolla tulppaaneiden sekaan keräämäni koiuvnoksat pukkaavat muuten mukavasti lehdenalkuja.:) Täytyisi nakata kuhtuneet kukat roskiin, ja siirtää oksat tuoreeseen veteen...

      Poista
  6. Aivan ihana tuo magnolia ja miten kaunis isonakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, mihin mun vastaus hävisi? No, kiitos ja ISO kiitos, kun olet liittynyt lukijaksi!<3 Kävin jo blogissasi ja näyttipä erittäin hyvältä.:) Tervetuloa meille toistekin!:)

      Poista