sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kuninkaallista (hää)humua - Prinsessakakkua ja luonnonkukkia



Näin se ihana viikonloppu jälleen vierähti joutuisasti. Viikonloppuun on kuulunut mm. ikkunoiden pesua, puutarhahommia ja leipomista. Olen hyvin tietoinen, että ensi viikonloppu on viimeinen ennen ylioppilasjuhlia. Ainakin terassin pesu ja öljyäminen on vielä työlistalla, mutta luulen, että tuo homma on ihan omiaan esikoiselle. 





Kuninkaallisia häitä ehätin katsomaan eilen vasta siinä vaiheessa, kun Meghan ja Harry jo ajelivat vaunuilla pitkin Windsoria. Illemmalla, kun ryhdyin leipomaan, katselin siinä ohessa vihkimisen Yle Areenasta, vink vink! Ihan ensimmäiseksi oma huomioni kiinnittyi Meghanin hääkimppuun, se oli minusta todella kaunis. Myös morsiamen mekko oli minusta yksinkertaisen tyrmäävä.:)

Hääjuhlista inspiroituneena kävin poimimassa metsän reunasta kimpun kieloja ja omasta pihasta lemmikkejä. Yksi uusi (käytetty) kaluste meille on kotiutunut viikonlopun aikana, mutta tästä uhkaa tulla jättipitkä postaus muutenkin, joten jätetään kalusteasiat toiseen kertaan...Mutta jos siis ihmettelette kimpun paikkaa.:)





Prinsessakakku on esikoisen lempparia, siksi olen sitä ajatellut leipoa ylppäreihin. Ensin kokeilin kakkua leivosmuodossa Kinuskikissan ohjeiden mukaan. Totesin homman olevan siten näihin juhliin liian työlästä. Nyt kokeilin samaa leivosreseptiä, mutta kakun muotoon. Toimii!





Pohja:
1 dl sitruunamehua
100g voisulaa
3 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta

Täyte:
vadelmahilloa

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
pkt Kinuskikissan vaniljamassaa

Sulata voi. Purista sitruunamehu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuoronperään sitruunamehun ja voisulan kanssa nuolijalla seikoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (omani on halkaisijaltaan 22 tai 23 cm). Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise pohja kolmeen osaan. Levitä kerros vadelmahilloa molempii väleihin. (Mielestäni kakku ei kaipaa kostutusta, mutta jos sellaista laittaisin, käyttäisin varmaan sitruunamehua...) Vatkaa kuohukerma ja sokeri. Lisää kreemijauhe vähitellen kerman sekaan. Levitä kreemivaahto kakun päälle mahdollisimman tasaisesti ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Kaulitse vaniljamassa ja levitä se kakun päälle. Ensi kerralla olen tässä jälleen viisaampi. Nyt kaulitsin massa turhaan liian ohueksi, sitä jäi puoli pakettia yli, ja keskeltä meinasi revetä. Hyvät ohjeet sokerimassalla kuorruttamiseen löydät täältä. Tuohon Kinuskikissan vaniljamassaan törmäsin ihan sattumalta Prismassa. Nappasin paketin mukaani, ja totesin hyväksi. Maistuu hyvältä, ja sitä on helppo käsitellä.





Harmillista, ettei kukkia voi pakastaa! Nuo omenankukat olisivat täydellisiä kakunkoristeita! Juhlia silmällä pitäen sokeroin tänään päärynäpuun kukkia, ja mallailin niitäkin kakun päälle. Täytyy varmaan sokeroida vielä omenankukkia, sillä ne ovat paljon isompia, ja siksi helpompi sokeroida kuin päärynänkukat. Sokeroidut kukkaset säilyvät hyvin vaikka muovirasiassa juhliin saakka. Sokeroinnin opettelin viime kesänä. Siitä löytyy postaus täällä





Näiden prinsessakakkujen lisäksi ajattelin leipoa "Kovanonnenkakkua", sitä kun on tullut jo monesti leivottua, ja se on gluteeniton.  Näiden kahden kakun lisäksi olen päätymässä karkkibuffaan, sillä vieraiden joukossa on melko paljon nuorisoa ja muutama pienempi vieras, joille kakut eivät ehkä maistu. Ja taitaa ne karkit kelvata aikuisillekin.;) 


Tällaista kuninkaallista menoa tänä viikonloppuna.
Oikein ihanaa uutta viikkoa!<3

Taina




16 kommenttia:

  1. Minä katsoin vain vähän hääjuhlaa.Olisi paljon tekemistä kotona,mutta nyt on opettajan työ kiireimmillään.Minä laitoin sokerimassasta äitienpäiväkakun päällisen,se onnistui hyvin.Ja oli kätevä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vaiva rahikaisella.;D Tällä viikolla on saanut tehdä erityisen pitkää päivää, mutta jaksetaan vielä hetki, niin sitten loppuu kiire!<3 Nytkin vasta melkein yöllä tänne ennätin, pahoittelut viiveestä!

      Tänään katselin ruokakaupassa muita massoja, että vieläkö kokeilisin...Toisaalta tuo Kinuskikissan on nyt hyväksi todettu.:)

      Poista
  2. Onpas ihana Prinsessa-kakku. Voisi itsekin kokeilla. Onko tuo vaniljamassa kovin esanssisen makuinen, vai luonnollisen vaniljainen? Mietin, että vihreää tai vaaleanpunaista marsipaania käyttäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura!<3 Mielestäni vaniljamassa oli oikein hyvänmakuinen, en itsekään tykkää esanssimauista.:) Aikas ihanat tulee vaaleanpunaisesta ja vihreästä, itse ehkä käyttäisin enemmin sokerimassaa kuin marsipaania, mutta sehän on täysin makuasia.<3

      Poista
  3. Mä kertakaikkiaan rakasta prinsessakakkua <3
    Ja onpa loistava idea säilöä nuo kukat sokeriin vielä ennen h-hetkeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä esikoisen kakkuaherkkua on vain prinsessakakku, aika harvoin sitä meillä tarjoillaan, ja yleensä ihan pakastealtaasta vain.:) Katsotaan nyt, miten noiden sokeroitujen lehtien kanssa menee. Nyt kun kokeilin tuota tuoretta oksaa, näyttävät sokeroidut lehdet ankeilta.:/ Jos joku muu, ei myrkyllinen kukka, olisi tarjolla...

      Poista
  4. Lemmikit ja kielot♥♥
    Ihana ja varmasti maistuva kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin ihanat!<3 Kakku oli hyvää! Sain sitä vain palan, ennen kuin se hävisi parempiin suihin.;D

      Poista
  5. Voi että kuinka niin toivon, että nää aurinkoiset kelit suosisi vielä valmistujaisviikonloppunakin (ja mielellään tietty sen jälkeenkin), niin saisitte nauttia siellä terassilla ja ulkosalla kaikesta ihan täysillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun elät niin hengessä!<3 Nyt ainakin näyttää tooosi hyvältä, mutta ensi viikon loppupuolen sääennustetta en ole vielä nähnyt...Tänään loksahti jälleen muutama asia kohdalleen, ihan tässä alkaa jo odottaa niitä juhlia!:D Ja kyllä mä jo lomaakin odottelen!<3

      Poista
  6. Ihana vinkki tuo sokerointi. Prinsessakakku on mun suosikki, mutta yleensä se lähtee mukaan valmiina pakastealtaasta:)) Ehkä uskaltaudun kokeilemaan... Teillä alkaakin sitten olemaan valmistelut hyvällä mallilla, ihanaa jos vain ilmatkin pysyisivät tämmöisinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Kati!<3 Meillä myös aiemmin syöty vain niitä Frödingen valmiita.;) Ei ollut paha nakki minusta lainkaan, ja sähän olet Martta!
      Oli kiva nähdä!<3 Pian jossain toisissa merkeissä, eikös!<3

      Poista
  7. Oli kyllä aivan ihanat häät Harrylla ja Meghanilla. Ihana tuo kakku ja pitääkin käydä lukemassa tuo sokerointipoistaus.
    Aurinkoisia päiviä sinnekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä NIIn ihanat häät!<3 Toivottavasti saavat elää yhdessä onnellisina oikein kauan!<3
      Kivaa loppuviikkoa!<3 Nää illat menee ihan liian sukkelaan...

      Poista
  8. Kyllä nyt kelpaa juhlia noila kakkusilla ja karamelleillä!
    Täydellinen kakku valkoisena ja sokeroidut kukat päälle! <3
    Pitääkin vinkata ystävälleni taas kakkuvinkkiä kun itse olen niin onneton pullapeukalo kakkujen kanssa.
    Häähumu oli niin kaunista katseltavaa...kimppu todella sievä ja puku elegantin kaunis.

    Viimeisiä työrutistuksia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Mulla on ihan kamalan huono omatunto, etten ole ehtinyt sun blogiisi kommentoimaan!<3 Työpäivät meinaa venyä ja sitten on ohjelmaa vaikka minkälaista.:/ Eilen käytiin ostamassa uusi jääkaappipakastin (varastoon) juhlia ja muutakin elämää silmällä pitäen. Tänään oli bloggari-ilta, jossa järjestyi mm. kivat astiat karkkibuffaan! Iloinen yllätys!:)

      Kaunista loppuviikkoa Susanna!<3

      Poista