keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Toimivampi eteinen - arkeen ja juhlaanEnnen tämän ihanan lämpöaalloon tuloa kävin suunnitelmieni mukaan eteisen kimppuun, joka kyllä on ollut tilava ja periaatteessa toimiva tätä ennenkin: reilusti neiliötä, säilytystilaa runsaasti kaapeissa sekä liukuovien takana, penkki, jolle istahtaa, avaruutta ja valoa, mutta...

Turhaa tavaraa oli kertynyt kaappeihin ja hyllyihin, kuten suojia ja kypäriä, joille ei meillä ole enää käyttäjiä. Varsinkin pojilla on ollut tapana nakata takit ja muut tavarat kotiin tullessa eteisen penkille. Harvemmin takit ovat päätyneet peiliovien takana olevaan naulakkoon. Esikoinen oli jo pitkään vienyt takkinsa oman huoneensa naulakkoon, mikä minusta on aivan väärä paikka ulkovaatteille. Pitkään mietittyäni päädyin hankkimaan Ikeasta samanlaisen tangon vaatteille, kuin liukuovien takanakin on, mutta tämä uusi laitettiin eteisen penkkisyvennyksen seinälle. En aikaisemmin ollut halukas laittamaan minkäänlaista naulakkoa tuohon syvennykseen, koska se tekee tilasta levottomamman. No, penkillä lojuvat vaatteet eivät olleet sen kauniimpi vaihtoehto, joten tässä asiassa totesin käytännöllisyyden menevän estetiikan edelle.

Joskus aikojen alussa syvennyksen sivuseinille olin hankkinut avainnaulakon, sekä Ikeasta hyllyllä varustetun liitutaulun. Näillä molemmille tuli lähtöpassit. Ikean Skådis, jota meillä on myös olohuoneessa, toimii hyvänä pohjana erilaisille lokeroille, joihin saa piiloon sitä pientä, mutta tarpeellista sälää, jota eteisessä pyörii. Taulun alle tilasin OMAshopista (iso peukku nopeasta toimituksesta ja vähän liiankin houkuttelevista valikoimista) Estique organazerin, johon saa muutamat avaimet talteen, ja esim. aurinkolasit, sillä reunallisessa hyllyssä on pehmuste. Halusin nyt keskittää säilyttimet yhdelle seinälle, mikä on mielestäni huomattavasti esteettisempi ratkaisu, kuin ripotella seinille sinne tänne kaikenlaista. 


Bonanza-tuoli odottaa uutta paikkaa jouduttuaan keittiössä työttömäksi...Eteisen kaapistojen toiselle seinälle ripustettiin muuten nyt samalla lehtiteline, jonka hankin monta kuukautta sitten. Ennen lehdet lojuivat kirppislöytöjakkaralla, jolle nakkaan työlaukkuni kotiin tullessa. Nyt lehdille on oma paikka ja laukulle oma. Jakkaran alla on ollut iso punoskori paperinkeräyseen meneville lehdille ehkä pari vuotta. Sitä ennen niitäkin kertyi kasoihin sinne tänne.

Normaalisti meillä viedään kesän tullen talvikengät varastoon, mutta talvikamppeet ovat saaneet roikkua  peiliovien takana tangossa tai eteisen kaapissa, jossa minun ja mieheni takit ovat ihan arkenakin. Liukuoven taakse on kätketty urheilutamineet ja vaikka näissä kuvissa nyt ei näykään, usein myös kierrätykseen menevät roskat. Nyt päätin, että siivoamme talvivaatteet varastoon, ja eteiseen tuli rutkasti tilaa. Eipä tarvitse ennen ylppäreitä enää raivata tilaa vieraiden takeille. Tuo kierrätyksen määrä on muuten lisääntynyt erittäin paljon reilussa kymmenessä vuodessa. Nykyään ottaisin sen aivan toisella tavalla huomioon kotia suunnitellessa. Pidin aikoinaan tärkeänä, että tuohon tilaan tulisi ikkuna, jotta luonnonvaloa olisi saatavilla vaatteita ja varusteita valitessa. Saattaa olla, että ikkunan viemällä tilalla olisi voinut ratkaista kierrätysroskien säilytykseen liittyvän pulman.Eteinen on ollut tällainen nyt reilun viikon verran.  Aluksi näytti siltä, että kuopuksen takki ja tavarat eivät vieläkään löydä naulakkoon. Nyt on alkanut sujumaan paremmin! Olen hyvin luottavainen, että meidän eteinen on nyt entistä toimivampi ja pysyy paremmin järjestyksessä kuin ennen (kuvia vajaan neljän vuoden takaa).

Huomenna on helatorstai ja vapaapäivä, säätkin suosivat. Jihuu! Jos ennätän, saatan avata Kukkailottelun jo huomenna, viimeistään perjantaina joka tapauksessa. Kukkailottelujen merkeissä tavataan siis!

Taina

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää teidän eteinen. Tosi kiva tuo telinen takeille ja lehtitelinekin.
  Leppoisaa vapaata Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!:) Käytännön sanelemaa sisustusta.;)
   Oli ihana helatorstai, toivottvasti sullakin!<3

   Poista
 2. Näyttää hyvältä ja toimivalta!
  Minäkin olen meinannut tilata tuon "organisaattorin " avaimille. Miehen avaimet ja kulkukortit kun lojuvat aina eteisen pöydällä😡
  Aurinkoista Helatorstaita☉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3
   Meillä kans tuohon eteisen lipastolle kertyi kaikkea ylimääräistä. Nyt on toiminut paljon paremmin, joten suosittelen tilaamaan.:)
   Ihanaa viikonloppua!<3

   Poista
 3. Näitä kuvia siististä eteisestä on mukava katsoa ennen nukkumaan menoa. Samanlaista rauhaa ei tulisi meidän eteisestä juuri nyt.
  Aurinkoista helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Minna!<3 Aika monta vuotta tuli tuskailtua tuon eteisen kanssa, miten siitä saisi vielä paremman. Nyt uskon sen keksineeni.:)
   Olipahan upea päivä! Toivottavasti teilläkin!<3

   Poista
 4. Hyvälle näyttää! Mä niin haluaisin tuollaiset naulakkokaapit meille, kun on vain avonaulakot. Vaikuttaisi paljon eteisten siisteyteen. Tuo avaimien ja pikku sälän säilytyskokonaisuus on myös hyvä ja sopii hyvin teidän tyyliin. Minusta tosi fiksua, että eteinen jo "raivattu" juhlia silmällä pitäen. Aikaa ei loppujen lopuksi ole enää hirveästi. Mukavaa Helatorstaita Sinulle, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Yritin silloin kotiamme suunnitellessa ottaa kaikki asiat huomioon, mutta kokemusta kouluikäisistä ei vielä tuolloin ollut niin paljoa, että olisin tajunnut, kuinka helppoa vaatteiden naulakkoon laittamisen pitää olla.;D Uusi "naulakko" tuo nyt sitä levottomuutta, mutta toimii paremmin kuin naulakko piilossa. Kaikella on siis puolensa. Teillä kun ei enää ole tenavia kotona, toimisi naulakkokaapit varmasti hyvin!

   Äläpä kuule muuta sano!!:O Ihan hirvittää, kuinka nopeasti aika kuluu! On vähän vaiheessa nuo makeiden leipomiset ja piha..No, tänään todettiin miehen kanssa, että tehdään se, mitä ehditään, ja pidetään juhlat, that´s it.;D Yritän muistaa nauttia myös valmisteluista!

   Kiitos Krisse!<3 Oli ihana helatorstai! Toivottavasti teilläkin!<3

   Poista