perjantai 25. toukokuuta 2018

Pihakierroksella - Kukkailottelua
Välillä on vaikea muistaa, että elämme vasta toukokuuta, niin täysi kesä nyt on lämpötilojen ja luonnon suhteen. Kuukausi on tuntunut toisaalta erityisen pitkältä, sitähän on vielä viikko jäljelläkin! On leikattu nurmikkoa jo monta kertaa, pihalla istutettu uutta, laitettu kesäkukkia ruukkuihin ja monta muuta kesäistä pihapuuhaa. Itse tykkään kiertää pihalla vähintäänkin illalla ihmetellen, mikä kaikki on kukassa, ja mitkä kenties ovat jo kukintansa ohittaneet. Nyt on pitänyt myös kastella kukkia iltaisin. Viikonloppuisin aloitan aamut samanlaisella kierroksella.<3


Eilen kävin pikaisesti Villiviinissä juttelemassa Eijan kanssa tulevien ylppäreiden kukista. Tarkoitus on viikon päästä hakea sekalainen nippu kukkia ja tehdä asetelmat maljakoihin perjantaina valmiiksi. Eija oli hankkinut aivan uskomattoman kaunista unikkoa istutusastioissa, ja niitä ostaa paukautin kaksi kappaletta samantien. Nyt en vain osaa päättää, istuttaisinko kukat penkkiin vai ruukkuun. Ne näyttäisivät varmasti upealta molemmissa! Yksi vaihtoehto on, että annan niiden olla ruukuissa ainakin tulevien juhlien yli, ja laitan ne maahan myöhemmin. Ei taida olla talvehtiva lajike, eikä mulla ole tietoa, miten kasvatus mahdollisista siemenistä onnistuu. Se täytyy varmaan testata! Istuttamista odottaa myös kaksi timanttituijaa, jotka ostin jo viime viikonloppuna, mutten ole ehtinyt istuttamaan. Näillä on tarkoitus tuoda ikivihreää takapihalle ja samalla luoda seinämiä puutarhaan.:)Omenapuissa kukinta alkaa olla lopuillaan. Maa on valkoisena päärynä- ja omenapuiden terälehdistä, vaikkei kukinta kovin runsas meillä tänä vuonna ole ollutkaan. Parhaiten kukki päärynäpuu, omenoista koristeomenapuu Erstaa. Sen sijaa rautatieomenapuussa on lehtiä ja kukkia vain siellä täällä, kun joskus se on muistuttanut kukkivaa sateenvarjoa. Etupihan riippaomenapuussa ei ole lehden lehteä, eikä kukkaa. Ainakin se on vielä juurilla maassa kiinni, mutta vaikea arvata, mikä sitä vaivaa.

Sipulikukkien kukinta alkaa myös lähestyä loppua. Yllättäin penkin toiselta reunalta nousi vielä narsisseja, vaikka osa kukki jo aikaisemmin. Punasävyiset tulppaanit, krookukset ja hyasintit ovat jo kuihtuneet. Nyt kun kerrankin sain sipulikukat selviytymään myyrien ja muiden eläinten syönniltä, on oma nälkäni kasvanut aika tavalla.;D Syksyllä aion ehdottomasti istuttaa monta sataa sipulia lisää!


Kukkapenkeissä kukkii tällä hetkellä särkynytsydän, sekä pikkusydämet. Viime vuonna ostin takakonttikirppikseltä tuon nyt kukkivan särkyneensydämen, ja siitä onkin kasvanut aivan valtava puska. Olisi kiva löytää jostain vastaava valkoisena. Siis sellainen, joka kasvaa ja selviää. Kahdesti olen jo valkoisen nimittäin onnistunut tappamaan. Pikkusydämet olen saanut ystäväni kukkapenkistä, ja niistä olen jakanut osia etupihalle ja eteenpäin ystäville. Ihana tapa kasvattaa pihan kukkaloistoa!Kesähuoneen takaa löytyy nyt tuore istutus, viime viikonlopun ostos, alppiruusu. Se on ensimmäinen laatuaan meidän pihassa, mutta nyt kun tuo niin upeana kukkii ja pilkottaa Kesähuoneen takaa olohuoneeseenkin, niin olisipa aika näyttävää istuttaa noita tuonne puiden siimekseen kokonainen rivistö. Samalla sitä ikivihreää talven iloksi...

Kahdessa takapihan penkissä kukkii valkoisena mattona, niin kauniina, lamohietakirsikka. Tämä on loistava kasvi rinnepenkkeihin ja pihoihin! Kukinta on erityisen kaunis, mutta nuo lehdet kukinnan jälkeen muodostavat kauniita vihermattoja rinteisiin.

Kesähuoneen penkissä kasvaa ja kukkii kevätkaihonkukka, jonka alun ostin muistaakseni maitopurkissa kirpputorilta. Se on maanpeitekasvi, joten saapa nähdä, tuleeko sietä riesa pidemmän päälle...Kevätkaihonkukan kaverina kukkii iloisesti vuohenjuuri, joten tuolla penkin nurkalla vallitsee ruotsinmielinen värimaailma.;)


Etupihalla kukintaa on juuri nyt vähemmän. Kukassa on norjanangervo, kielo ja lemmikit. Kieloja istutin joskus pienen alun, jonka hain metsästä. Kerran tilasin nettikaupasta vaaleanpunaista kieloa, mutta joko väri on hävinnyt niistä, tai sitten kyseinen laji ei kukkinut kuin kerran. Nyt kielomätäs on selvästi kasvanut ja hieman levinnytkin. Lemmikit ovat tulleet kutsumatta, ja niitä katkon maljakoihin ja muutenkin kitken sille päälle sattuessani. Ei minua kyllä oikeastaan edes haittaa, että ne kasvavat tiilipolulla, kukkapenkin vieressä.
Voikukka meillä kukkii nyt ihan joka puolella! Ei niitä voi kokonaan pois saadakaan, kun ne kerran ovat täältä kodin löytäneet. Voikukkien kukinnan aikaan mulla on aina kiireisimmät viikot töissä, joten satunnaista kitkemisintoa lukuunottamatta, yritämme hillitä niiden leviämistä lähinnä leikkaamalla nurmikkoa, ja estämällä niiden siementämisen.

Kiitos viime viikon Kukkailottelijat!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki tuttuun tapaan tästä hetkestä sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3

Kaunista viikonloppua!💚
Taina12 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihania kukkakuvia ja paljon, kiitos tästä! Totta, välillä on hulluakin ajatella, että oikeasti eletään vasta toukokuun, ei kesäkuun loppua. Ihan mahtavaa.

  VastaaPoista
 2. Voih, tuota unikkoa metsästin vuosia Suomessa!!!!
  Nyt olet onneksi löytänyt upeat ruukut sitä kaunotarta! <3
  Uskoakseni se on monivuotinen...jopa Lahden seudulla asti...=D
  Kokeile ihmeessä, mutta ota toki siemeniäkin talteen ja heitä osa suoraan maahan huhti-toukokuussa (kukkii ehkä vasta seuraavana vuonna) ja muutama kannattaa kylvää vaikka siihen kuuluisaan maitotölkkiin multaan ja laittaa 2-6 viikoksi jääkaappiin kylmäkäsittelyyn.
  Toki voit kokeilla kylvää osan jo syksyllä penkkiin!

  Ihanaa kukkailottelua ja enää viikko juhliin! Wuhuu!

  VastaaPoista
 3. Oih, mitä kukkailottelua <3 Ihanan näköistä! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kukkaloistoa. Upeita kuvia <3
  Viikko juhliin täälläkin ja hommat jatkuu joka päivä :)

  VastaaPoista
 5. Juu on ihmeellinen kesä! Unikko itää hyvin siemenistä ja kukkii runsaasti. Ne siemenet ovat vain siellä simenkotien sisällä ihan minimaalisia. Ihanaa viikonloppua...osallistun tähän itsekin jos ehdin🙂

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia <3
  Kiitos Taina kukkailottelu inspiraatiosta, oli ihana mennä kuvausretkelle omaan puutarhaan <3
  Aurinkoisen energistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
 7. Upea kukkaloisto on teidän pihassa!
  Meidän pihassa kukkii vain norjanangervot ja vuorenkilpi. Tuomikin rupesi lakastumaan ja kukat on muisto vain. Mutta voikukkia riittää, kiitos laiskan puutarhurin ;)

  VastaaPoista
 8. Paljonhan sinulla onkin siellä kukkijoita! Laita ihmeessä nuo unikot maahan, kyllä ne voivat hyvinkin selviytyä ensi vuoteen. Valkonen pikkusydän kukkii meillä ensimmäistä kesää, yritän saada sitä leviämään muuallekin.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kukkailottelua! Taidanpa tehdä minäkin samanlaisen kierroksen puutarhassa - vaikka varsinaisesti kirjoitankin leivontablogia. Monenlaista kukkaa kuitenkin löytyy , vanha puutarha. Ja tykkään myös tehdä kierroksia katsellen mikä milloinkin on kukassa.

  VastaaPoista
 10. Hello, Taina. Your flowers are beautiful. I hope it is ok that I shared my flowers here. I always love finding other people who love flowers too. The poppies are stunning especially because of that color.

  VastaaPoista