perjantai 4. tammikuuta 2019

Hento puolukkakranssi



Tämä viimeisiään vetelevä joululoma on ollut ohjelmattomuudessaan ihanan rentouttava, syksyn rankka työrupeama alkaa olla unohtunut, ja tuntuu, että olen valmis talven ja kevään haasteisiin. Täytyy ainakin tsempata itseä.;D Kevätlukukausi tuntuu joka tapauksessa menevän aina nopeampaa kuin syyslukukausi, kiitos hiihtoloman ja pääsiäisen, jotka rytmittävät ja tauottavat kevättä. 




Uuden vuoden ensimmäisenä aamuna päätin siirtää jouluksi solmimani kranssin ulos, sillä se alkoi näyttää kuivalta, männynoksat varsinkin. Jo edellispäivän lenkillä kaivelin tuosta meidän takametsästä lumen seasta pienen kimpun puolukanvarpuja uusi kranssi mielessäni. Tokmannilla törmäsin tuollaiseen himpun paksumpaan, vihreää, rautalankaan (hintaa oli jotain 2-3 euron väliltä), josta tein ensin yksinkertaisen renkaan kranssin pohjaksi. 





Solmin varpuja pohjaan sillä ajatuksella, että ensin kierros ympäri (koska niitä varpuja oli aika vähän), ja sitten loput varvuista sinne tänne väleihin.  Kranssin halkaisija on hieman alle 30 senttimetriä. Valmista tuli alle puolessa tunnissa, kun materiaalit olivat valmiina. Puolukka sopii hyvin kransseihin, sillä se ei näytä heti huonolta ja käpristyneeltä kuivettuaankaan. Kranssista tuli tällä kertaa kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan kepeä.<3 Tuli vähän mieleen tämän vuotisten joulukorttien kuvio.:)





Vihreä tuntuu hyvältä kaikissa muodoissa erityisesti nyt, kun ulkona on lähinnä valkoisen ja harmaansävyjä. Viherkasvien ja uudenvuodenkimpun lisäksi iloa tuottaa vielä jouluruusu. Olisi kiva saada se säilymään niin pitkään keväälle, että sen voisi istuttaa pihalle. Epätodennäköistä, mutta aina kannattaa yrittää!




Oikein hyvää viikonloppua!<3
Taina


14 kommenttia:




  1. Simppelin kaunis <3

    Tein kanssa marraskuussa muutaman hentoisen kranssin metallikehyksiin. Valmiisiin tosin, koska en kestä yhtään sitä, kun mun rautalankaviritykset menee aina niin mutkalle :).
    Jokaisessa oli vaan yhtä materiaalia (katajaa, mäntyä tai puolukanvarpuja) ja ripustelin ne ryhmäksi lasikuistille. Näytti kivalta, ja eilen viimeksi kun kurkkasin, miten oliviipuu siellä terassin pakkasessa jakselee (edelleen hyvin), ilokseni näin, että kranssitkin oli liki uuden veroisia. Sisätiloissa oliskin varmaan käpristyneet ja kuivuneet jo ennen joulua.

    Mulla oli tarkoitus kransseista laittaa kuviakin, mutta into hiipui ja tulin varovaiseksi, kun aina joku muisti muistuttaa jokamiehen oikeuksista ja siitä, kuinka varpuja ei saa kerätä ja plaaplaa. Onhan se niin ja tiedossa, mutta silti mua välillä pisti ärsyttämään, kun pidän kuitenkin kokonaisuuden kannalta aika pienenä murheena sitä, jos kourallinen meitä, ylipäätään yhtään mistään metsässä kasvavasta kiinnostuneita, taittaa muutaman varvun, kun samaan aikaan huomattavasti suurempi määrä ihmisiä lentelee ympäri maapalloa lomamatkoille tai ajelee isopäästöisillä autoilla tai jotain, millä on oikeasti tän meidän maapallon säilymisen tai tuhon kannalta paljon enemmän merkitystä. Mutta tätä en nyt sitten kuitenkaan "ääneen" kirjoittanut, vaikka teki mielikin.

    Mukavaa viikonloppua ja pehmeää töihinpaluuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Taidat joko lukea ajatuksiani tai sitten rivien välejä?;) Mietin kirjoittaessani, että saanko palautetta siitä, että ei niitä varpuja saa kerätä...No, silloin tällöin kyllä saatan poimia varpuja, joskus heiniä ja toisinaan kukkia pientareelta. Jos olisivat vaarassa hävitä täältä, niin en tietenkään niitä poimisi, ja toisaalta poimin esim. lupiineita, mikä on kai hyväksi Suomen luontoon luonnollisena kuuluvien kasvien kannalta. Olen siis niin samaa mieltä kanssasi!:)

      Voi, olispa meilläkin tuollainen lasitettu terassi! Kesähuone on liian kylmä kasvien talvettamiseen.:/ No, ehkä meillä vielä joskus on, eihän sitä koskaan tiedä...Minä olisin kyllä mielelläni nähnyt ne sun kranssit! Tein muuten syyslomalla katajasta kranssin, äidin ja isän luvalla.:))) Se kranssi mulla on etuterassilla roikkumassa. Ei se nyt ihan uudenveroinen ole, mutta loka-marraskuun vaihteessa tehdyksi ok.:)

      Kiitos Annukka!<3 Tänään käytiin jo suunnittelemassa, ja kyllähän sitä työtä riittää keväällekin.;)

      Poista
    2. Meidän terassilla on yhtä paljon pakkasta kuin ulkona, kun on vaan yksinkertaiset lasit, joten veikkaan, että teidän kesähuone on lämpimämpi, kun on sentään seinät :). Oliivi vaan ei näy pakkasta pelkäävän. Multa on ollut jäässä jo vaikka kuinka kauan, mutta silti ei ole varistanut yhtään lehteä. Ehkä se on joku siperialainen yksilö :).

      Kivaa lauantaita ❤️. Tää lähtis nyt hiihtään. Kääk.

      Poista
    3. Harmi vaan, Kesähuone tuntuu pakkasella kylmemmältä kuin ulkoilma! Esim. pelakuita pidin joskus syksyllä myöhään siellä,mutta eivät ne kestäneet pakkasta. Lankaköynnös pysyi kyllä Kesähuoneessa pitkään hyvänä, mutta samanlaiseksi raadoksi se muuttuu kuin ulkoruukuissakin (mulla siis edelleen takaterassilla ruukuissa lankaköynnökset ja heiniä.:P). Kunhan kevät koittaa, on uusien kasvien aika!<3 Ihan mahtavaa, jos saat oliivin talvetettua! En ole nyt pariin vuoteen itselleni sellaista ostanut, mieliteoista huolimatta. Jos olisi se taövetuspaikka...:)

      Hei, olitte aikamoisia sissejä!<3 Meille ajattiin jonkunlaiset ladut pari päivää sitten, mutta lumisade hautasi ne latupohjat ja nyt siellä on vain itsehiihdettyjä. Joku oli laittanut FB -ryhmään, että oli käynyt vanhoilla puusuksilla tekemässä latua.;D Harmittavasti jäällä on nyt paksu loskakerros, saa nähdä, koska sinne seuraavan kerran pääsee.

      Leppoisaa sunnuntaita, ja kiitos Annukka!<3

      Poista
  2. Sievä puolukkakranssi kestääkin pitkään! <3
    Jouluruusu selviää kun laitat viileämpään nurkkaan ja riittää että juuret ovat elävien kirjoissa kevääseen asti! Sitten johonkin puolivarjoisaan paikkaan vain kukkapenkkiin.

    Leppoisaa loppiaisviikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3
      Täytyisi löytää noille (edellinen on ikkunalla) se viilein nurkka! Tuolla työhuoneessa se varmaan olisi, vaan kun se on miehen työtilana, niin hän ei oikein tykkää, jos sinne alan "kasvejani levittelemään".:P Mun mielestä siinä hänen työpöydällään olisi ihan täydellinen paikka.;D Ihan kaupasta istuttamista varten ostamani jouluruusut eivät jostain syystä selvinneet ensimmäisestä talvesta mognolianvaahteran alla, puolivarjoisa kohopenkki ja silti. Ehkä niissä taimissa oli jotain vikaa.:)

      Hei, teillähän on siellä nyt joulu ylimmillään! Hyvää loppiaista!<3

      Poista
  3. Oi miten kaunis kranssi. Minullakin roikkuu vitriinikaapin ovessa pieni puolukanvarvuista tehty kranssi. Hyvin siinä on nuo lehdet pysyneet paikoillaan.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Puolukka on monella tapaa kaunis, esim. pullossa, jossa on vettä, ja tietenkin kransseissa, luonnosta puhumattakaan!<3
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kepeän keväinen kranssi...tietysti vielä talvea jäljellä mutta kevät siellä taustalla tekee tuloaan :) Hyvää alkanutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielellään sitä jo siirtää ajatukset kevääseen, ja uuteen vihreää!:) Viime vuonna en esikasvattanut mitään, luulen, että tänä vuonna mua ei voi mikään estää esikasvattamasta yhtä sun toista ihanaa!:)))

      Kiitos Onneli ja samoin, hyvää alkanutta vuotta sinulle!<3

      Poista
  5. Suomalainen eukalyptuskranssi - kaunis kuin mikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sellainen minullekin tuli mieleen!:) Pihasta tuijaa ajattelin kokeilla seuraavaksi. Tulisikohan siitä tuoksukin...Kiitos Sirkku!<3

      Poista
  6. Yksinkertainen on aina kaunista! Kranssit ovat niin ihania. Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täsmälleen samaa mieltä!<3 Pitäsköhän väkertää kranssit noiden ikkunassa roikkuvien joulutähtien tilalle...hmmm..
      Kiitos Katja ja samoin sinulle!<3

      Poista