sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Onneksi on talvi!Vaikkei minusta talvi-ihmistä saakaan, niin nyt on ollut niin upeita, talvisia, päiviä, ettei talvesta juuri tällaisena voi olla tykkäämättä! Eilen illalla meillä tuli enemmän lunta kuin torstaina, jolloin varoiteltiin jäämään kotiin yms...Ihan joka paikka on nyt lunta tulvillaan, ja kivaltahan se näyttää, kun aurinko paistaa täydeltä terältä ja kaikki on valkoista! Tovi saadaan odotella kevättä, vaan eipä sen aika vielä tammikuussa olekaan.


Viikonlopun aikana sain luettua loppuun Kristiina Vuoren kirjan Elinan surma. Kirjalle ehdottomasti suositus, jos tykkää historiallisista tarinoista. Olen ryhdistäytynyt ja alkanut jälleen lukea kirjoja, ja löytänyt myös lukemisen ilon. Toissailtana luin yhteen asti yöllä, ja oikeastaan olisi tehnyt mieli lukea kirja jo silloin loppuun.:) Elinan surma taisi olla jo kolmas kirja tälle juuri alkaneelle vuodelle. Hyvä minä! 

Vaikka en kirjojen lukemista aarrekarttaani laittanut, oli se yksi tavoitteeni tälle vuodelle: lukea enemmän kirjoja. Olen huomannut, että ainakin näinä vuoden ensimmäisinä viikkoina olen selvästi kulkenut sitä reittiä, jota aarrekarttaan itselleni kuvitin.


Eilen kokeiltiin jälleen jäällemenoa, vaan lumen alla on edelleen loskaa, eikä se sieltä taida olla minnekään katoamassa. Kahlasin sitten osan matkasta umpihangessa, kunnes löysin polulle. Umpihangessa kulkeminen käy kyllä kuntoilusta! Kamera oli mukana tottakai, ja sillä yritin vangita luonnonkauneutta.

Tänään ulkoilimme sitten oikein urakalla, kävimme fiilistelemässä nuorten hiihdon MM -kisoja stadionilla. Auton jätimme Radiomäelle, ja stadionilta palatessamme nappasin aika uskomattoman kuvan miehestä, joka lähti laskemaan suksilla sieltä Radiomäeltä kohti Mannerheiminkatua, joka on osa valtatie 12...erittäin vilkas katu siis. No, parikin kaveria tunsi tämän laskettelijan, ja hän tuolla Instan puolella kertoi minulle, että 90-luvun alussa he laskivat tuota mäkeä useinkin, kun talvisin oli vielä lunta. Niinpä.


Nautitaan tästä talvesta, kun se näin upeana meille näyttäytyy.:)
Mukavaa uutta viikkoa!

Taina

10 kommenttia:

 1. Kunnon lumitalvi on kyllä oikein ihana ja tervetullut! Tuntuu aina oudolta odottaa kevättä, jos mitään varsinaista talvea ei ole ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä tämä voittaa pimeyden ja harmauden mennen tullen!:) Oma ihanteeni olisi lunta juuri sen verran, että maan voi oikeasti sanoa olevan valkoinen.;D Jatkuva kevän ja kesän odottelu voisi käydä aika raskaaksi, on sitäkin tullut tehtyä.:P

   Poista
 2. Minusta on kyllä hienoa, että nyt on ihan oikea talvi. Lumi ja pakkanen kuuluvat talveen ja toivon näin jatkuvan tulevinakin vuosina. Meidänkin lahtelaiset olivat eilen samaan aikaan teidän kanssa Radiomäellä pulkkailemassa. Hurja mäenlaskija tuo mies, huh!

  Mukavaa, uutta viikkoa sinullekin, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä Krisse! Toivotaan, että saaamme jatkossakin lunta ja pakkasta. En usko, että tykkäisin lokakuusta helmi-maaliskuulle jatkuvasta vesisateesta ja harmaudesta...
   Radiomäen toisella puolella on loistava pulkkamäki! Siellä minäkin ennen laskin oppilaiden kanssa, kun olin siinä Vuorikadulla nuorena opettajana töissä.<3 Ihania muistoja! Joo, ei siinä varmastikaan mitään oikeaa varaa ollut, mutta tällainen, jolla ei kuuna päivänä ole ollut laskettelusuksia jalassa, ei voi sitä ymmärtää.;)

   Ihanaa viikkoa Krisse!<3

   Poista
 3. Ihania talvisia kuvia! Tänään oli hurjan kylmää, mutta jotenkin kuitenkin kaunista. En tosiaan ole talvi-ihminen, mutta lumiset maisemat ovat ihanan kuvauksellisia <3
  Mukavaa viikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Kyllä on tosiaan ollut kylmää, meilläkin tuossa hieman yli 20 astetta jo, ja taitaa vain kiristyä. Aamulla oli niin hieno auringonnousu ja aamurusko, että olisin toivonut voivani jäädä kuvaamaan töihin menon sijaan.:)))
   Loistoviikkoa sinulle!<3

   Poista
 4. Upeita kuvia upeasta luonnosta <3 Mahtavaa kesää seurasi näköjään mahtava talvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!<3 Joo, eletään toivossa, että myös ensi kesä olisi sellainen "vanhan ajan kesä", kun aina paistoi aurinko!:)

   Poista
 5. Kuulaita pakkaspäiviä sinne lumen kauneuteen!

  VastaaPoista