keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Bunkkeri - Asuntomessujen 2018 yleisön suosikki
Viime viikolla postiluukkuun tuli viesti viime kesän Porin asuntomessujen voittajasta. Voittokohde jäi kesällä minulla postaamatta, kun tuntui, että näitä Asuntomessupostauksia oli blogit pullollaan, varsinkin yleisöäänestyksen voittajasta. Omista suosikeistani Fiskarhedenvillan Pohjanvalosta, OP Kotoisasta, Villa Karhusta sekä Kodin Terra -talosta pääset lukemaan postaukset noiden linkkien kautta. 


Kyllähän minä Bunkkeristakin tykkäsin, eihän tuollaista seinän paksuutta enää tehdä! Olen varmaan sen täälläkin kertonut, että "Jos olisin sikarikas" -haaveisiini kuuluu erilaisten vanhojen rakennusten pelastaminen. Kun joku oikeasti pelastaa tällaisen remontoijan unelman, ja tekee sen tyylillä, nostan hattua. Korjausrakentaminen on usein jopa kalliimpaa kuin uuden rakentaminen, ja kompromisseja joutuu varmasti tekemään. 

Bunkkerin sisustus oli Hakolan Anna-Leena Hämäläisen käsialaa. Siitäkin tykättiin niin paljon,  että se äänestettiin messujen parhaaksi sisustukseksi. Taidan olla enemmän kotoisasta tykkäävää tyyppiä. Bunkkerin sisustus oli mielestäni hieman kolkko, vaikka varsinaisesta talosta tykkäsinkin. Mietin pitkään, että kehtaanko mielipidettäni tunnustaa, vaan teen sen nyt kuitenkin. Ehkä paljastan tässä oman ymmärtämättömyyteni, mutta olkoon sitten niin. En osaa sanoa, mistä vaikutelmani johtui, ehkä kiviseinät olisivat kaivanneet seurakseen puun lämpöä ja pöytätasot leikkokukkia...Aika monesta asiasta talossa kuitenkin tykkäsin, esim. kiinteistä lasiovikaapeista, keittiön ja olohuoneen välissä olevasta tilanjakasta, takorautaportaista, tiilipinnoista ja makuuhuoneen valaisimesta, vanhojen pattereiden  ja uusvanhojen sähkökatkaisimien pehmeistä muodoista, viherkasveista... Bunkkerin kattoterassi ulkotakkoineen on varmasti ihana käytössä! Makuuhuoneesta pääsee suoraan terassille juomaan aamukahvit tai illalla viimeiseksi voi istuskella terassilla vaikka lukemassa tai ihastella syksyistä tähtitaivasta...Huomasin vasta nyt kuvista, että terassin tiiliseinässä näkyy hailakasti jälkiä siltä ajalta, kun rakennus on ollut nuorison suosima taiteenharjoittamispaikka.;)


Onnea Bunkkerin asukkaat! 
Upeaa, että tämä talo jatkaa elämäänsä.<3

Taina

4 kommenttia:

 1. Hitsit kun en nyt muista tuota omaa suosikkiani enää :( Kivalta näyttää bunkkerikin, ihania nuo tiiliseinät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko se voinu olla Villa Karhu...Ajattelen, että sen kodikkuus olis sun tyylistä. Oli mun yksi suosikki!
   Tiiliseinistä minäkin haaveilen, ehkä vielä jossain kodissa!<3

   Poista
 2. Haha, minä en tykännyt Bunkkerissa muusta kuin kattoterassista! Vanhassa talossa tuntui olevan potentiaalia vaikka mihin, mutta mielestäni se oli jotenkin tyystin hukattu. Sisätilat olivat epäkäytännölliset ja epäviehättävällä tavalla kolkot. Paikka ei ollenkaan vastannut odotuksiani. Paperilla se kuulosti niin hienolta mutta käytännössä ei ollutkaan kovin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samoilla linjoilla ollaan ajatuksinemme. Jäin kaipaamaan lämpöä, vaikka hiki virtasi pitkin selkää..:P
   Olisi kiva nähdä Bunkkeri asukkaidensa sisustamana! Arvostan todella valtavaa urakkaa, mikä talon nykyisellä omistajalla on ollut remontoinnissa.<3

   Poista