lauantai 22. syyskuuta 2018

Kynttilöitä ja kukkia - Parasta just nyt



Kuusipäivänen työviikko viimein takana, ja vaikka tänään oli hirmuisen kiva päivä, niin olo on kuin rutistetulla sitruunalla. Kaikki mehut on tiristetty, ja aikaa palautua yksi päivä. Tänään kutsuu siis vahvasti sohva, vaikka etukäteen olin ajatellut, että voisimme miehen kanssa lähteä vaikka ulos syömään ja tuulettumaan. Pojat ovat leirillä, ja me opetellaan täällä jälleen kaksistaan oloa. 







Kynttilöitä olen poltellut ahkerasti, tuossa ne palavat nytkin, niin Eno Studion Multi Candle Pin -kynttelikössä kuin viime viikolla Habitaresta ostamassani kynttiläamppelissa. Amppelin löysin Piirongin osastolta, sieltä on aiemminkin tullut tehtyä messuostoksia.:) Jossain yläkaapissa minulla on kyllä yksi tuollainen kynttiläamppeli, ostin sen pari vuotta sitten joulumarkkinoilta, se oli myyjän itsetekemä. Kynttiläkuppi tuntuu juuri siksi  hieman huteralta, ja koska olen suorastaan neuroottisen tarkka paloturvallisuudesta, jäi kyseinen kapistus viime talvena kokonaan kaappiin. 

Tähän uuteen hain Villiviinistä kaksi eucalyptuksen oksaa, jotka kieputin rautalangalla kiinni. Eucalyptus on siitä kiva, kun se näyttää vielä kuivuessaankin hyvältä. Mielessäni näin jo tuossa amppelissa esim. omenapuunoksan omenoineen, ja kuinka ollakaan, tänään instassa törmäsin Susannan kauniiseen toteutukseen. Täytyy ehkä huomenna käydä katsomassa, vieläkö koristeomenpuussa on omenoita...






Samalla kun hain nuo vihreät, tarttui matkaani vähän kuin vahingossa ihanan tummasävyiset kukat. Tuo putkikasvi on sudenporkkana, lisäksi otin kaksi tummanpuhuvaa daaliaa. Sudenporkkana oli kiva kukkapenkissäkin! Aika ei ole viime aikoina riittänyt haaveiluun, saati tulevan suunnitteluun. Elän toivossa, että kiire syksyn edetessä helpottaisi, ja aikaa olisi kaikenlaiseen "turhaan", mutta tärkeään. Näistä pienistä kynttilöin ja kukkasin sisusteluista ammennan arkeen iloa, kun muuta ei ehdi.






Aloitin syksyn alussa uuden liikuntaharrastuksen, ja varsinkin maanantai-illan tanssitunti on ihan huippukiva! Tunnilla tanssitaan diskosta suomi-iskelmään, ja kaikkeen siltä väliltä. Tunti menee aina todella nopsaan. Mukava aloittaa viikko liikunnallisissa merkeissä. Toinen tanssitunti (lavatanssia yksin) on perjantaisin, mutta sille tunnille olen ennättänyt vasta kerran. Mukavaa sekin!

Nyt suljen koneen, vaikkei se kauaa nyt auki ehtinyt ollakaan. Huomenna yritän ennättää blogikierrokselle!

Ihanaa viikonloppua!
Taina


10 kommenttia:

  1. Yhden päivän palautuminen on aina tiukka. Ole itsellesi armollinen ja ota mahdollisimman rennosti tulevalla viikolla. Toivottavasti olet välttynyt syysflunssilta. Itselläni nyt ensimmäinen viikonloppu viikkoihin, että on jo suht terve olo. Jospa syyslomaan mennessä olisin voimissani. Lämmitimme poikkeuksellisesti perjantai-iltasaunan ja se onkin saaanut viikonlopun tuntumaan tavallista pidemmältä. Tosin äsken kauhistuin kelloa katsoessani. Tapiseeratessa aika unohtui. Ulkona kajastaa kaunis, kuulas syysaurinko. Unelma on onnistuneesti kotipihassa ja puut liiterissä. Petuniat kukkivat runsaasti vielä kukkalaatikoissa ja jotenkin on vieläkin kesäinen olo. Tosin ensi viikon sääennuste lupailee jo viileää eli olisi pakko kaivaa lämmintä asua esiin . Kesämekon päälle neule, alle lämmittävä alusmekko ja sukkikset jalkaan niin eiköhän sillä alkuun pärjää. Rentouttavaa sunnuntain iltaa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tuija!<3 Kieltämättä ollut itsellä aikamoinen väsymys (ja päänsärky) eilen ja tänään. Ja lapset levottomia, koska heilläkin oli liian vähän aikaa palautua. Päivä kerrallaan kohti odotettua viikonloppua!

      Vaatevalintasi kuulostavat aivan ihanalle!<3 Olen todella huono käyttämään mekkoja muulloin kuin kesällä. Pitäisi opetella! Toivottavasti vointisi paranee pian!<3 Kauniita syyspäiviä!

      Poista
  2. Minäkin haaveilen tuosta multi candle pin kyntteliköstä, taidanpa tilata sen;)
    Minulla on ollut tässä lomaa reilu viikko ja on todella tehnyt hyvää, kun ei ollut sitä kesälomaakaan. Onneksi nykyisessä työssä voi tehdä tunteja sisään ja sitten saa ylimääräisiä vapaita.
    Edellisessä työssä saatettiin mennä 6 viikkoa yhden päivän vapailla, ja silloin alkoi kyllä tuntua että pitempi vapaa tekisi terää...
    Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja jaksamista ensiviikkoon♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttelikkö on aivan ihana, joten laita ihmeessä tilaukseen!<3 Nuo pitkät kynttilät on muuten hieman vaikeita, mulla meni monta pohjasta säleiksi, kun yritin niitä ujuttaa kynttelikköön. Tigerin kynttilät on tuohon ihan parhaat, sillä pohjassa on jo pieni reiäntapainen! Paksummissa kynttilöissä tuota harmia ei sitten tietenkään ole.

      Huh huh, kuulostaa ihan liian rankalta tuollainen 6 viikkoa yhdellä vapaalla!:( Ihanaa, että on löytynyt työpaikka, jossa työn ja vapaan-ajan suhde on oikea!<3

      Kiitos Ellen, vähän nuukallaan, mutta päivä kerrallaan kohti uutta viikonloppua!<3 Kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Meillä syksyn tulon huomaa siitä, että kotiin ilmestyy enemmän kukkia, ihan vaan piristykseksi. Tanssiharrastus kuulostaa tosi kivalta.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa, toivottavasti olet ehtinyt tänään rentoutumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä noita kukkia on läpi vuoden, kuka lie kantaa...;D Syksyn tullen on kyllä pakko ostaa kukkia, sillä luonnosta ja pihasta huonommin saa. Nyt tosin heiniä olen sisälle kantanut.:)
      Jotenkin sitä osaa ehkä hieman tehokkaammin keskittyä rentoutumiseen, kun on vain vähän vapaata. Sunnuntai oli ihanan leppoisa!
      Kivaa viikkoa Outi!<3

      Poista
  4. Nuo tanssitunnit kuulostaa tosi kivalta :) Pitäisiköhän itsekin yrittää vaihteeksi jotain sellaista..?

    Minä olen toistaiseksi ollut vielä laiska kynttilänpolttejija. Minusta kynttilät (ja kukat) vaativat kaverikseen siistin kodin ja meillä taas on koti ollut yhtä urheilukamppeiden hullunmyllyä koko syksyn... Levällään olevat jääkiekkovehkeet ja kynttilät ovat huono yhdistelmä :D

    Ihanaa alkanutta viikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina tykännyt tanssimisesta, ja harrastanut sitä aiemmin kotonakin poikien pelikonsoleilla, vink vink!;D Ilman muuta suosittelen lämpimästi sulle tanssiharrastusta! Sieltä tulee kotiin aina hymy huulilla.:)

      Aika aikaa kutakin! Ei meilläkään muutama vuosi sitten ollut tällaista, jatkuvaa harrastekuskailua sen sijaan. Aika tavalla vapautuu aikaa itselle, kun lapset kasvaa ulos harrastuksista tai menee sinne itse!:)
      Tsemppiä tuohon rumbaan!<3

      Kiitos Tuula, samoin sinulle!<3

      Poista
  5. Kaunis kynttiläamppeli. Ihana tuo sudenporkkana, todella kauniit kukat! Yhdessä vapaapäivässä ei oikein ehdi palautumaan viikon töistä. Toivottavasti sait kuitenkin levättyä. <3 Tanssiharrastus kuulostaa oikein hyvältä. Tyttäreni aloitti tänä syksynä satubaletin, ja olis kyllä itsekin kiva kokeilla jotain tanssimuotoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Keijunkukkanen!<3
      Toivoisin löytäväni jostain sudenporkkanan siemeniä, jotta voisin istuttaa tuota joskus vielä omaan penkkiin.:)
      Oi, satubaletti kuulostaa ihanalle!<3 Mulla kun on vain poikia, niin olen jäänyt paitsi kaikista ihanista tyttöjutuista! Täällä Lahdessa on muuten ihan loistavat valikoimat Naisvoimistelijoissa niin äideille kuin tyttärillekin. Missähän sinä mahdat asua..?
      Kivaa viikkoa!<3

      Poista