sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Habitare 2018



Tämän vuoden Habitarea on nyt sisustus-ja lifestyle -blogit pullollaan, ja ennen messuja mietin, että postaanko aiheesta lainkaan. Fiilikseni messuiltapäivästä on sen verran positiivinen, että pakkohan nämä kuvat ja tunnelmat on jakaa.:) Toivottavasti inspiroi! Messuillehan ennättää vielä tänääkin, ja jos matka ei olisi noin pitkä, sattaisin lähteä vielä uudelleen kiertämään ainakin osan messuista. Kuuleman mukaan parhaat ostokset messuilla voi tehdä sunnuntaina, sillä näytteilleasettajillakin on helpompaa, kun pakattavaa on vähemmän kotiin lähtiessä...











Värikästä (erilaisia ruskeita, ruskan värejä, punaista ja keltaista, sinistä ja vihreää, omaan makuuni paikoitellen vähän turhan retroa), luonnonläheistä, ekologista, mutta entistä runsaampaa, siinä muutamia sanoja määrittämään sisustuksen trendejä tällä hetkellä. Mielestäni aika samanlaista kuin vuosi sitten (postaukset täällä ja täällä). Puuta puunvärisenä, rouheutta tekstiileissä ja keraamiikassa ja tänä vuonna maljakoissa näytti lähinnä olevan heiniä. Niitä ostin muuten itsekin messuilta kotiintuomisiksi.:)










Lahti muotoilu- ja puuseppienkaupunkina on hyvin messuilla esillä, ja siitä olen tietenkin hyvin ylpeä! Messuilla on mm. Design Lahti laituri, jossa on Lahden alueelta monia mielenkiintoisia yrityksiä esillä, kuten HT- collection (mulla on ihan kamala sohvakuume, mutta tällä kertaa aion olla erittäin perinpohjainen ja harkitseva ennen ostopäätöstä), Upwood design (jonka Atomi-valaisin voisi sopia meille, sitä joskus aiemmin jo googlailin) ja Pedro, jonka West -nojatuoleja huolisin vaikka kaksinkappalein (ruskealla nahkaverhoilulla) uuden sohvan kaveriksi sitten myöhemmin. Laulumaa, Tapio Anttila, Luhta...muutamia lahtelaisnimiä vielä mainitakseni. Yleensä myös Protoshopissa lahtelaiset nuoret suunnittelijat pääsevät esille,  niin tänäkin vuonna, kiitos Muotoiluinstituutin. 






Oma suosikkini Protosopin puolelle oli tällä kertaa helsinkiläisen Hanna Kutvosen suunnittelema peilin ja säilyttimen yhdistelmä Twist, jonka peiliosa kääntyy, jolloin tankoon saa vielä muutaman ripustimenkin. Tälle on helppo veikata menestystä.

Jo ennen messuja törmäsin Instassa hämeenlinnalaiseen Papurinoon, ja tilauksen tein samantien. Vanerinen Lahti -kartta koristaa nyt työhuoneen seinää. Olin jo pitkään ajatellut tilata seinälle kartan Lahdesta, mutta tämä puinen on mielestäni vielä hienompi. Voikukkataulun toiselle puolelle voisin hankkia jonkin toisen kartan, vaikka pyöreänä...






Kukka-anti jäi itselleäni tälle erää melko laihaksi. Onneksi on Järveenpään Kukkatalo, jolla on upea osasto, ja Saija siellä antamassa vinkkejä! Tein tuttavuutta myös Garden & Living -myymälään. Jollain lomalla täytyy kyllä tehdä retki kyseiseen liikkeeseen. Betoniset palloruukut sinisarjan siemenkodilla on mielestäni yksinkertaisen upeat. Joko pallomaljakot ovat nyt todella in, tai sitten itseäni on viehättänyt eniten kukka-asetelmat, jotka ovat pallomaljakoissa.












Erityisen iloiseksi tulin yllättävästä kohtaamisesta Leino Designin Mirun kanssa. Miruun olen tutustunut hänen joulubloginsa kautta, nykyään yrittäminen on tainnut viedä ajan niin, ettei blogi ole enää valitettavasti  päivittynyt. Kuvat jäivät siinä tohinassa ottamatta!










Kiitos messuseurasta Heidi ja Satu
Entä sinä, kävitkö ja tykkäsitkö?

Taina

10 kommenttia:

  1. Ainakin näistä sun kuvista tykkään ja samalla tuli "käytyäkin" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther!<3 Oma maun mukaan räpsin, ne joissa oli liikaa, eivät mahtuneet mun kameraan.;D

      Poista
  2. Kiva että päätit kirjoittaa, sillä mä missasin Habitaren ja on kiva nähdä parhaat palat näin :) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Maiccu!<3 Aina noista jotain jää takinliepeisiin roikkumaan ja päähän muhimaan.:))) On ihana inspiroitua!<3
      Mukavaa viikkoa, kohta se on taas jo puolessa välissä!

      Poista
  3. Nuo pallomaljakot oli tosi ihania. En vain heti keksinyt meiltä niille sopivaa paikkaa :) Mun kuva-anti jäi jotenkin olemattomaksi, vaikka mielestäni räpsin vähän siellä ja täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, tykkäsin noista palleromaljakoista.:) On tullut niin monta maljakkoa vuoden sisään ostettua, että nyt täytyy vähän käyttää niitä kaikkia.;D Ei siis ostaa uusia.:P
      Mulla oli kuule ihan samanlainen olo, että jotenkin niukaksi jäi kuvasaldo. Jos ei ole mieleen, en sellaisesta kuvia vaivaudu ottamaan. Huomasin myös, että tarve olisi laajakulmaobjektiiville! Ei auttanut, vaikka pakitin kuvauskohteesta kauemmaksi, sillä takana tuli jossain kohdin seinä vastaan, eikä kaikki haluamani näkynyt silti linssissä. Sellaista se on.:D

      Poista
  4. Jotenkin vihreän sävyt ovat tänä vuonna puhutelleet minua kovasti, en vaan tiedä miten tuoda sitä meidän kotiin. Ihania kuvia ja ihania sävyjä syksy tuo tullessaan sisustukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuo vihreä on tehnyt tuloaan jo kauemmin, samoin sininen!:) Vihreää voi helposti lisätä vaikkapa viherkasveilla, vink vink!:)

      Poista
  5. Ihan ollaan identtisin silmin messuja kierrelty, mikä ei varsinaisesti yllätä yhtään :). Sulla vaan on paljon kattavampi kuvasarja ja hirmu onnistuneita otoksia.

    Järvenpään kukkatalon osastolla (olikohan se Dekon kanssa yhteinen) meinasin ensin ottaa muutaman kuvan mm. niistä kattokruunuista, mutta jätin sitten kuitenkin väliin, kun ajattelin, että Taina kuvaa kuitenkin, joten näen ne täällä uudelleen :D. Ei ihan pieleen mennyt veikkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en uskaltanut käydä lukemassa messupostaustasi, mutta ihan kohta olen menossa!:)) Pelkäsin, että otan vaikutteita sinulta, vaikka hyviä vaikutteita olisi varmasti ollut.<3 Ja hei kiitos, kiitos, jotenkin itsestä ei ollenkaan tunnu, että olisin onnistunut kuvia ottaessa. Kuten tuossa Tuijalle jo sanoinkin, niin enemminkin huomasin, että multa puuttuu ainakin yksi objektiivi! Kärsin myös siitä valaistuksesta, joka Messuhallissa vallitsee, se on ihan kamala!:(
      <3 Vitsi, olispa kiva nähdä!<3

      Poista