sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Tule meille vaan, meillä leivotaan!



Viimeisestä pullan leivonnasta oli kyllä vierähtänyt ehkä pari vuotta! Pidän pullan leipomista sen verran työläänä urakkana, että erittäin harvakseltaan tulee tätä hupia harrastettua. Ajatus pullien leipomisesta oli mielessäni jo pääsiäisenä, mutta kun muutenkin tuli vietettyä tunti jos toinenkin keittiössä, niin jäi sitten tämä leipominen. 





Kun kerran toimeen tartutaan, on paras tehdä kerralla riittävästi ja eri sortteja.:) En ole aiemmin leiponut vaniljapullia, niitä halusin kokeilla. Osaan vaniljapullista nakkasin myös jäisiä marjoja täytteeksi. Marjapullat on mun omia lemppareita! Lisäksi tietenkin pitää olla ihan peruspullia, jotka leivon aina solmuiksi, ja korvapuusteja, jotka mielestäni kestävät pakastamista paremmin kuin tavalliset pullat.






Pullaohjeen poimin aina jauhopussin kyljestä. Vaniljapullien tekemiseen ohjeet poimin Yhteishyvän sivulta, vaniljakastike oli tosin valmistavaraa, koska yksi pussi sattui kaapissa olemaan. Oikeasti tuore pulla lyö mielestäni kaikki kakut mennen tullen.:)





Kuten perjantain Kukkailottelussa jo mainitsin, esikoisen lakkiaiset lähestyy. Eilen aloitin suunittelun asioiden listaamisella ja tänään olen jatkanut suunnittelua mm. kaivellut inspiskuvia ja reseptejä, joita olen tallettanut tulevia juhlia ajatellen. Tulipa ne tarjoilut itsetehtyinä tai jostain tilattuna, jonkinlainen menu on kehiteltävä. Muutama muukin asia täytyy päättää...Taidan tehdä tulevista juhlista ja kaikesta muistettavasta oman postauksen, vaikka ensin ajattelin tällätä ne tähän pullien sekaan.;) 


Pullantuoksuista sunnuntai-iltaa! :)
Taina

14 kommenttia:

  1. Lakkiassuunnitelmapostausta (mikä sana!) odotellen. Jospa saisin ideoita omiin juhliin. Meillä on tulossa keskimmäisen lapsen lakkiaiset.

    Mökö

    VastaaPoista
  2. Voi miten herkullisen näköisiä pullia. En muuten ole minäkään koskaan leiponut vaniljapullia. Minä taiteilin eilen lakkiaisiin kutsuja. Ihanaa pitkästä aikaa suunnitella kunnon juhlia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Ja sulle hatunnosto, kun olet aikainen ahertaja!:) Mulla on kutsujen kohdalla suunnitelmissa näyttää miehelle, mitä haluan, ja hän kun on sellainen tietokonevelho, niin voisi sitten taiteilla ne sellaisiksi, kun haluan.;D Juhlien suunnittelu on kyllä kivaa!:)

      Poista
  3. Voi, ei ole mikään sen parempaa kuin tuore pulla!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekaan!<3 Laitoin just niitä pakkaseen, riittää aika monta kertaa kahvin kanssa, kun laittaa mikroon..:)

      Poista
  4. Nam! Nyt tekee mieli pullaa. Pitänee ehkä leipoa lähiaikoina.
    Jään mielenkiinnolla odottamaan juhlasuunnitelmia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi vaniljapullat oli kyllä tosi nam!<3 Varsinkin marjoilla.:)
      Nyt kun aloitin juhlien miettimisen, tuntuu, että ne on koko ajan mielessä.;D Ehkä se postaus auttaa selkeyttämään omia ajatuksia!

      Poista
  5. Mietin juuri viime kevättä, että millaiset oli suunnitelmat. No meillä tietenkin sankari itse osallistui mielellään sekä suunnitteluun, että toteutukseen, niin taisi mennä aika helpolla. Tänä vuonna on VAIN Juniorin rippijuhlat joihin tarvii vissiin jotain kehitellä, mutta kaikki ajallaan ;)
    Kun leivot noi pullat ilman vehnää, niin tuun heti syömään ;D
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että rippijuhlat menee aika tavalla omalla painollaan, niin kuin kaikki nuoremman kanssa.;D Jostains syystä niitä ensimmäisiä juttuja, tulee pingotettua joka kerta eniten.:) POitsulle on kyllä hommia tiedossa, jahka lumet sulaa!
      Olis ihana nähdä!<3
      Ihanaa, kukkaisaa viikkoa Satu!<3

      Poista
  6. Nyt kyllä rupesi tekemään mieli tuoretta pullaa. Minustakin pullataikinan teko on työlästä, tai niin ainakin kuvittelen, joten siksi tulee harvemmin leivottua.

    Aurinkoista viikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kuule ihan sama luulo, ja veikkaan, että seuraavaan pullanleivontaan saattaa jälleen vierähtää tovi! Nythän sitä pullaa on pakkasessakin...
      On ollut aivan mielettömiä päiviä, toivottavasti sielläkin!<3 Nautitaan!:)

      Poista
  7. Meidän perheessä mies leipoo pullat koska on siinä parempi :) minä leivon muut mutta pullataikina ei jostain syystä tule hyväksi.Pitäisikin miehelle vihjaista että olisiko viikonloppuna pullien aika.
    Kivaa keväistä viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulla oli muistaakseni paljon tavallisemmpi leivonnainen ennen, mutta nykyään kun noita sortimentteja on niin runsaasti, niin pullat jotenkin unohtuu.;)
      Aivan ihana viikko, ja lisää kivaa on tulossa! Aurinkoa sinullekin!<3

      Poista