tiistai 30. tammikuuta 2018

Rust-Oleum Chalky Finish Seinämaali testissä // Arvonta




Edellisessä postauksessa lupailin erillistä juttua makuuhuoneen seinän maalauksesta sekä arvontaa, tässä sitä nyt olisi:

Kypsyttelin makuuhuoneen tapetin poistamista vuoden verran. Tapettihan oli edelleen moitteettomassa kunnossa, ja ihan kauniskin. Kuvio tuntui kuitenkin liian romanttiselta, ei enää minun tyyliseltäni. Tapetoinnista on aikaa reilu neljä vuotta, kuvia makuuhuoneesta syksyltä -13 löytyy esim. täältä.



 



Blogiyhteistyön merkeissä minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla Rust-Oleum Chalky Finish Seinämaalia. Jo viime syksyn Habitare-messuilla kävin tutkimassa Colornovan osaston tarkasti, sillä nämä seinämaalit olivat juuri tulleet myyntiin. Laitoin messuilla itselleni muistiin kaksi meille sopivaa värisävyä. Toinen olisi täydellinen olohuoneeseen ja tämä valitsemani Hessian puolestaan makuuhuoneeseen. Haaveissa oli vaalea, hiekkaa muistuttava sävy. Minusta Hessian on juuri sitä.







Tapetin poistaminen oli työläs homma, mutta ehdottomasti kannattaa poistaa alta vanha tapetti ennen maalaamista! Tapetista irtosi helposti kuvio pois, mutta alempi kerros tapetista vaati enemmän työtä. Suihkautin Nitor Maalaripesua tiukassa oleviin kohtiin ja rapsuttelin tapetit huolellisesti seinästä. Lopuksi vielä pyyhin seinäpinnan taikasienellä ja Nitorilla. Kylläpä seinästä tulikin siisti! Ennen maalaamista tietenkin suojasin listat ja viereiset seinät maalarinteipillä ja lattiat maalattavan seinän läheltä suojapaperilla. 

Koska meillä oli seinässä mustapohjainen tapetti, oli vuotien väleihin pitänyt aikoinaan maalata mustat raidat. Päätinkin ensin maalata nuo raidat kertaalleen piiloon sekä listojen ja seinän vierustat siveltimellä. Telalla on hankala päästä listojen lähelle. Tämän jälkeen maalasin seinän peräti kolmeen kertaan telalla, sillä en todellakaan halunnut, että päivänvalossa mustat raidat loistaisivat uuden pinnan alta. Kaksikin kerrosta olisi varmaan riittänyt peittävään pintaan, mutta koska maalia oli vielä reilusti jäljellä (pakkaus on 2,5 litraa), päädyin maalaamaan kolmannen kerroksen ihan vain varmuuden vuoksi. Maalia jäi vielä ehkä vajaa puoli litraa jäljelle.




 


Nyt makuuhuoneen tunnelma on selkeä, mutta kotoisa. Kuviotapetin vaihtaminen maalipintaan rauhoitti ja antoi rutkasti tilantuntua, siitä minä tykkään! Hessian-sävy tarjoaa mielestäni kauniin taustan melkeinpä mille vain väreille, mutta ainakin se sointuu kauniisti valkoisen, harmaan, mustan ja vihreän kanssa, jota meillä on makuuhuoneessa ennestään. 






En voi kuin todeta, että minusta tuli Rust-Oleum Chalky Finish Seinämaali-fani! Maali on lähes hajutonta, kuivuu nopeasti ja sillä oli helppo maalata. Maalista jää mattamainen pinta, ja nuo kauniit, rauhalliset maanläheiset sävyt sopivat suomalaiseen sisustukseen erinomaisesti.

Myös jollain teistä lukijoistani on pian mahdollisuus päästä maalaamaan Chalky Finish Seinämaalilla. Ilokseni sain blogiyhteistyön merkeissä arvottavaksi yhden 2,5 litran purkin tätä seinämaalia voittajan valitsemassa värisävyssä kotiin toimitettuna! Osallistumaan pääset kommentoimalla tämän postauksen perään, Mansikkatilan mailla Fb-sivun tai Instagram-tilin tämän postauksen linkkiin. Kerro, minkä Chalky Finish Seinämaalin sävyn sinä valitsisit (värisävyt löydät esim. täältä) ja mihin seinään sitä haluaisit kokeilla. Jätäthän myös yhteystiedot, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdalle! Arvonta alkaa nyt ja aikaa osallistua on lauantai-iltaan 3.2. klo 24 saakka.


Onnea arvontaan!
Taina


Kiitos Colornova mainiosta yhteistyöstä!<3 Maali on saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

EDIT Arvonta on päättynyt!

47 kommenttia:

  1. Voisi olla Chalc White...tai sitten joku muu. Riippuu vähän kohteesta, että minkä maalaisin. Mutta siis mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  2. Stone grey sävy sopisi täydellisesti meidän olohuoneen sävyihin ja tuon tv:n takaseinän sillä voisinkin maalata.
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  3. Stone Grey ja eteisen maalaisin.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  4. Väri voisi olla vaikka Collar Grey.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Grey maaliväreistä joku ehkä Stone. Keittiön seinän maalaisin.

    VastaaPoista
  6. Ehkäpä Chalk White.
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Valintani olisi Collar Grey jos voitto osuisi kohdalleni :) aidafounnn@gmail.com

    VastaaPoista
  8. No mukana, vaikken oikein osannut valita väriä, enkä tiedä mitä maalaisin :)Se mukava vihreän sävy puuttuu....

    VastaaPoista
  9. Hessian olisi täydellinen väri olkkariini :)! inkkarih@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Collar grey olisi ihana :)
    helmityttonen@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Onpa kiva arvonta, remonttijutut ovat aina ihania :) Oma valintani olisi maali sävyssä Collar Grey.
    cupido.maxi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  12. Chalk white sopisi hyvin eteiseen. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Antique white ja eteiseen menisi käyttöön.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Kaunista tuli! Arvonnan jätän tällä kertaa muille.

    VastaaPoista
  15. Collar Grey vaikuttaisi hyvältä sävyltä. Tyttären huone kaipaisi maalia, siellä on huonokuntoiset tapetit, joista pitäisi päästä eroon :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Niin hienolta näyttää lopputulos noissa kuvissasi, että Hessian-sävyyn taitaisin päätyä itsekin. Vierashuoneen remontti olisikin kohta edessä. :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  17. Chalk White eteiseen :) Näitä en olekkaan kokeillut, JDAL:n maaleilla ole maalaillut jonkun verran :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Mukana ollaan ja makuuhuoneeseen collar grey olisi luultavastikin valintani. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  19. Vaikea valita yhtä sävyä kun on monta hyvää! Valkoinen ja harmaa sopii meille, joten ehkä chalk White tai stone Grey! :)

    Villavalkea@yahoo.com

    VastaaPoista
  20. Chalk white voisi olla valintani. Makuuhuoneemme todella kaipaisi remonttia. Tapetit ovat 70-luvulta ja voinet arvata, ettei kunto ihan priimaa enää ole. Mies ei suostu tapetointi puuhiin, mutta ehkäpä maalaus innostaisi ;)

    VastaaPoista
  21. Kiva arvonta, juuri pari päivää sitten mietinkin, että voisikohan tupakeittiön seinät maalata kalkkimaaleilla. Tapetoida en seiniä enää halua. Vanhat tapetit ovat kissan repimät ja joku lapsista on onnistunut niihin piirtämäänkin, joten jotain tarttis tehdä. Hiljattain uudistin ikivanhat keittiöntuolimme kalkkimaalilla ja vahalla, niistä tuli oikein hyvät. Jos voittaisin, niin Chalk whiten voimin kävisin tupakeittiön seinän kimppuun :) riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
  22. Chalk white makuuhuoneeseen.

    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  23. Usko tai älä, mutta täälläkin on (ollut jo aika kauan...) suunnitteilla makuuhuoneen seinien maalaaminen, mutta on vaiheessa "aloittamista vaille valmis" niinkuin aika moni muukin juttu.. :).

    Päätyseinässä meillä on vaakaraitainen tapetti, jota en aio poistaa, koska se on ihana, mutta muut seinät on valkoisia, lasikuitutapetilla (grrr..) päällystettyjä ja niiden maalamista tapetin raitoihin sopivalla sävyllä olen siis jahkaillut. Näyttö toki vääristää, mutta täältä katsottuna tuo Hessian näyttää ihan täydelliseltä sävyltä, joten valitsisin sen, jos maalikeiju sattuisi arvonnassa olemaan suosiollinen :).

    Olen ymmärtänyt, että kalkkimaalilla voi maalata minkä vaan maalin päälle (?), mutta jos haluaa uudelleenmaalata kalkkimaalilla maalatun seinän, niin siihen ainut vaihtoehto on kalkkimaali ?

    Kauniita unia sinne kauniiseen makkariin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet Annukka aivan oikeassa! Kalkki- (tai oikeastaan liitu, mutta kaikki kutsuu sitä Suomessa kalkkimaaliksi, joten tehdään mekin niin..)maalilla voi tosiaan maalata suoraan pintaa kuin pintaa, mutta myöhemmin ei kai suositella muunlaisellla maalilla päällemaalausta. Tuo meidän olkkarin seinä on maalattu Annie Sloan chalk paintilla, ja sen päälle ei suositeltu suoraan edes tuota seinämaalia. Mä saatan olla tottelematon ja kokeilla silti.:P Katsotaan nyt.

      Kiitos Annukka!<3

      Poista
  24. Chalk white kävisi mitä täydellisimmin meidän makuuhuoneen seinään :) Ihanaa, kun tulee kevät ja valoisampaa, sitä jotenkin innostuu taas laittamaan kotia parempaan kuntoon! :)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Chalk White sopisi makkarimme seinään tai aulaan. markettavesala@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Makuuhuoneeseen Torch Grey :)
    Sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Hessian tai Chalk White, vaikea valinta.. :-) varmaan päätyisi meilläkin makkariin! ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Kaunista ja seesteistä <3
    Minä valitsisin Collar grey, mutta vielä en osaa sanoa mitä sillä maalaisin :)
    merikapteeninvaimo@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Eteinen tarvitsisi maalia ja tuo Collar Grey -sävy olisi varmasti nätti siellä :)
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  30. Valintani olisi ehkäpä chalk white jolla voisin maalata olohuoneen ikkunaseinä. Collar gray sopisi ehkä portaiden paneleihin. Vaikea valinta, kauniita sävyjä :) lottakooo@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Oi oi ihania maaleja :) Collar grey eteiseen!
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Todella onnistunut makuuhuoneen päivitys! ♥ Meidän keittiön seinä näyttää nyt ankealta, siihenkin voisi tuo Hessian sopia ja antaa vähän eloa :)

    VastaaPoista
  33. Makuuhuoneesta tuli oikein kaunis. Itse voisin myös maalata makuhuoneen seinän joko Collar Grey tai Hessian sävyllä. Voitto arvonnassa olisi sysäys pieneen pintaremonttiin :)
    elisa.seppanen@pp1.inet.fi

    VastaaPoista
  34. Juu arvaas miten kävi mun ukalyptykseni? No kuivu pystyyn!! Nyt se on sellaisessa paikassa ettei kukaan koske :) Marine gray ja vessan vanerit odottavat ehostusta..taulukin on jo valittu sinne kunhan....
    bikkenpilttuu at hotmail.com

    VastaaPoista
  35. Marine grey. Pienen pojan huoneesta pitäisi tehdä ison pojan huone..

    Satu
    ssmakinen (at) yahoo.com

    VastaaPoista
  36. Kaunis väri sävy ❤️

    Arvonnan jätän nyt väliin, kun mulla ei oo mitään maalattavaa 😊

    VastaaPoista
  37. Hessian toisi vähän erilaisuutta taloon :)
    ruskarouva85@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Stone gray voisi olla :) Paljon olisi maalattavaa seinistä ja paneeleista mäntyisiin huonekaluihin. Kalkkimaaleja olen kyllä käyttänyt, mutta tämä merkki on entuudestaan tuntematon...
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Collar Graylla maalaisin lapsenlapseni huoneesta kolme seinää kun muumitapetti on yhdellä seinällä.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  40. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  41. Stone Grey. Käyttäisin ehkäpä eteiseen.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  42. Collar Grey sopisi makuuhuoneen seinään.

    aiholapp(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
  43. Maalasin yhden huonekalun tuolla liitulitkulla. Maali on ihan täyttä paskaa ei voi muuta sanoa. Piti ohentaa reilusti,että sai melkein vättävän maalipinnan. Kolme kerrosta piti laittaa ja silti täytyy hioa ja maalata uudestaan. Lisäksi täytyy suojata maalipinta saman firman vahalla tai lakalla. Maali on ilmeisesti tehty vanhoista koululiiduista. Suojavaha on sitten tehty varmaan korvavaikusta. Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun ostan tuota maalinkorviketta.

    VastaaPoista


  44. Olin todella epätoivoinen saadakseni mieheni takaisin. Halusin dramaattisen muutoksen ja ajattelin, että taika voisi olla ratkaisu. Keskusteltuasi ratkaisusta {{{{Robinsonbuckler11@gmail.com}}}}, hän antoi minulle toivoa, että hän palauttaa avioliittoni. Olin varma, että hän todella saa mieheni palaamaan kotiin, ja hän teki! On upeaa, mitä Robinson.buckler on tehnyt hyväkseni. hänen apunsa on korvaamaton! En tiedä mitä olisin tehnyt ilman yhteyttä:________, Hän tekee työnsä niin hyvin, että hän on organisoitunut ja erittäin toimiva, uskon, että hän on paras loitsuntekijä, johon voin luottaa rakkausloitsun suhteen, olin tyrmistynyt että hänen loitsunsa toimivat Kiitos! Jumalan siunausta, otin häneen yhteyttä hänen sähköpostiosoitteensa kautta Hanki entinen poikaystäväsi/tyttöystäväsi takaisin! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (1) Jos haluat exäsi takaisin.
    (2) jos näet aina pahoja unia.
    (3) Haluat ylennyksen toimistossasi.
    (4) Haluat naisten/miesten juoksevan perässäsi.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) Voita oikeudenkäynti
    (7)Haluat sitoa miehesi/vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos haluat lopettaa avioerosi.
    (9) Avioliittoapu
    10) Erektiohäiriöt
    (11) Herpes-hoito
    (12) Fibroidin hoito

    VastaaPoista