perjantai 13. toukokuuta 2016

Kukanpäivän Kukkailottelu



Kuinka ollakaan, tänään viettävät nimipäiviään Kukka ja Flora! En tunne yhtään sen nimistä, tunnetko sinä? Onnea paljon kaikille nimipäiväsankareille!<3 Joka tapauksessa sopii erinomaisesti pistää käyntiin Kukkailottelu. Tule mukaan linkittämään kukka-aiheiset postaukset tai merkkaa kukka-aiheiset Insta-kuvasi #kukkailottelua #mansikkatilanmailla!





Tällä viikolla ollaankin meidän makkarissa pitkästä aikaa. Pääsen samalla esittelemään Fauna-kulhon, jonka löysin viime viikolla tori-kirpparilta...vaikken edes tiennyt etsiväni sellaista.;) Odottelin siis miestäni ja menin torille kiertelemään kirpparipöytiä. Ihastuin tuohon kulhon vihreään ja koska 25 euroa ei tuntunut tällaisesta klassikosta paljolta, niin ostopäätös oli helppo. Kukkana tällä kertaa Kukka ja Sisustus Neilikasta ostettu Dahlia kera yhden vihreän oksan.






Joku teistä saattaa muistaa, kun jo pari vuotta sitten etsin toden teolla vihreitä tyynynpäällisiä makuuhuoneeseen. Sellaisia, jotka sopivat tapetin vihreän kanssa. Olin kai hieman edellä aikaa, sillä nyt erilaisia vihreitä on vaikka kuinka paljon myynnissä. Tällaiset metsänvihreät päälliset ostin (päivää ennen tuon kulhon ostamista) Henkka Maukasta, hintaa yhteensä 10 euroa. Yöpöydälle keräsin ihan omaksi ilokseni kimpun valkovuokkoja tuomaan vielä pienen ripauksen vihreää ja valkoista. Väriyhdistelmä, josta tykkään ehkä kaikkein eniten.<3







Vihreä värinä viehättää nyt niin paljon muutenkin, että olen sunnitellut kesäistä kattausta sen ympärille. Eiköhän tuo Fauna-kulhokin päädy pöytään.:) Katsotaan, ennätänkö toteuttamaan ajatuksen ennen kesäloman alkua...


Viime viikon Kukkailottelu oli selvästi kahta aiempaa enemmän ulkokukkiin painottuva, ja sehän on varsin luonnollista, sillä ainakin täällä etelässä luonnosta ja pihoista löytyy jo vaikka mitä kukkivaa, ihan ilmaiseksi! Ihana lämpöaalto, josta saimme viikko sitten nauttia, laittoi luonnon pikakelaukselle. Kaikki muuttui vihreäksi muutamassa päivässä. Tässä kooste osallistujien huikeista kukkakuvista!


1. ja 2. Into& Vimma, 3. Monas Piqturesque, 4. TalossaNo23, 5. Suvipiha, 6. KataMarian tekemisiä

Sydämellistä, Huopalintu, Le Petite Princesse


Hetken välähdyksiä, Mansikkatilan mailla
1. ja 4. Mantelilaakso, 2. Villa Valko, 3.Oranssia

  
Olisin iloinen, jos linkkaat postauksesi tänne Mansikkatilan maille, enkä pahastu Kukkailottelu -logon lisäämisestä postaukseen tai blogin sivupalkkiin.;) Käydään ahkerasti kommentoimassa toisten linkkejä, jookos!




Kukkien iloa ja ihanaa viikonloppua!
Taina

30 kommenttia:

  1. Ihanan simppeliä - yksi dahlia ja vihreä oksa <3 Ja ihanan kirpparilöydön olet tehnyt. Muistan tuollaisen lapsuudesta :)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3
      Tykkäisin kovin noista dahlioista pihalla, mutten jaksa sitä esikasvatushässäkkää, ja vielä vähemmän kaivaa mukuloita syksyllä ylös! Olen ajatellut, että jos joku myisi noita esikasvatettuja, niin sitten voisi istuttaa alkukesästä suoraan penkkiin. Ehkä jostain niitä saakin hankittua...?
      Kivaa sunnuntaita!<3

      Poista
  2. Todella ihan löytö kirpparilta! Täytyy varmaan tässä kuvaamaan lähteä kun tämä on niin iloinen ja postitiivinen haaste! Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!:) Ja eilen tein lisää vihreitä löytöjä, kun sekkailin Espoossa pojan pelien väleissä.;)
      Nyt ehdottomasti tulet mukaan Kukkailotteluun!<3
      Aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
  3. Upeita kuvia,valkovuokot on todella ihania. Ja kollaasit taas mahtavaa väriloistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther!:)
      Kukkien väriloisto on ihan teidän kaikkien osallistujien ansioita, kiitos siitä siis sinullekin!<3

      Poista
  4. Ihanaa kukkaloistoa! Aurinkoa ja iloa viikonloppuun! :)

    VastaaPoista
  5. Teillä on kaunis makkari ja varsinkin tuo ihana kukkaistapetti! :) Edullisesti lyösit faunan.
    Hyvää Kukanpäivää sinne ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata Maria! Tapetti on Boråstapettien Falsterbo-sarjasta. Muistaakseni kolmatta vuotta nyt tuossa seinässä, enkä ole kyllästynyt, vaikka on noinkin voimakas kuviointi.:)
      Toivottavasti aurinko paistelee siellä teilläkin!

      Poista
  6. Eniten kaipaan tähän aikaan keväästä ihania valkovuokkoja. Siellä "etelässä" asuessani valkovuokot olivat joka keväinen ilo mutta täällä niitä ei kasva! Kauniin tunnelmallinen makkari teillä ja pikku nallukka siinä tyynyjen keskellä! -)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole tullut mieleen, ettei valkovuokkoja ole kaikkialla! Olen asunut lapsuudessani Kajaanissa, ja eipä taida sielläkään muuten valkovuokot viihtyä...Kanervaa on sitten kaiken muun edestä.;)
      Kiitos Sini!<3 Joskus ajattelin, että meille tulisi kauniista, vanhasta ikkunasta tehty kaappi, jonne voisin säilöä nallekokoelmani, mutta ajan myötä olen laittanut nalleja kiertoon. Tämä kappale on itsekin tullut kirpputorilta. Tykkäsin siitä niin paljon, etten vaan noinut jättää sitä kirpparipöytään, ja aika monta vuotta se on meillä jo ehtinyt majaillakin.:)

      Poista
  7. Ihanan harmoninen tunnelma makuuhuoneessanne :) Mikä onkaan tuo tapetin kukka, joku angervo? Kauniit ovat myös kukka-asetelmasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!<3 Tapetti on Falsterbon Lilacs Boråstapeteilta, joten syreeniin tuntuisi nimi viittaavan. Minusta se muistuttaa ehkä enemmän hortensiaa, ei pallomaista vaan jotain toista lajia.:)

      Poista
  8. Valkoinen dahlia on yksinkertaisesti vaan ihana! Ja niin on teidän sängynpäätykin. Onko se vanha ovi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Mielläni ottaisin noita dahlioita pihalle, mutta olen aivan liian laiska kaikkeen siihen, mitä se vaatisi!
      Pääty on tosiaan vanha ovi, jonka kunnostin itse. Tuolta sivupalkista löytyy kuvia projektista, blogini alkuajoilta.:)

      Poista
  9. Viime viikko jäi väliin, mutta täällä ollaan taas. :D Ihana dahlia ja kivan näköinen makkari, upea tapetti ja sängynpääty. :) Samaa meinasin kysyä kuin Riitta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, ja mahtavaa, että pääsit jälleen mukaan Kukkailotteluun!<3
      Tuolta sivupalkin kautta löytyy juttuja sekä makkarin muutoksesta, että oven kunnostamisesta. Hidasta oli, mutta olen ollut tyytyväinen lopputulokseen.:) Nuo lipastot maalasin myös, sillä ne olivat pyökinväristä mdf-levyä, ja olin NIIN kyllästynyt pyökkiin.;)

      Poista
  10. Niin viehättävä tuo makkarin tapetti!! Oi joi ja voih!
    Valkea daalia on sievä Faunassa ruskuksen oksan kanssa.
    Kukka-nimisen tytön muistan Suomesta, mutta taitavat olla vähän harvinaisempia nimiä nuo.

    Kiitos taas Kukkailottelusta!
    Kovin on tuttuja kuvia bloggaajilta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Susanna, kun aina jaat meille ihania kukkakuviasi ja tuota ihanaa energiaa ja positiivisuutta!<3 Opetit samalla minulle tuon oksankin!:)
      Ehkä Kukka-nimi on tavallisempi yhdysnimenä kuin yksikseen..Rinnakkaisluokalla oli poika, jonka sukunimi oli Kukkamäki. Häntä kaikki kutsuivat Kukkikseksi.:)Hassua, tuli vain mieleen.:D

      Poista
  11. Hyvä kirppariöytö :) Enkä lakkaa ihailemasta tuota makkarinne tapettia - huikea!
    Kivaa viikonloppua - vähän sadetta tiedossa, mutta sehän ei haittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Mäkin pidin tuota löytönä, ja eilen käytyäni Espoossa kirpparilla, pidän vielä enemmän, sillä siellä oli minusta kallista!
      Sanoisinkin, että vähän sadetta on kyllä aika vaatimattomasti sanottu eilisestä.;) Onneksi nyt paistaa, sillä kävin aamulla tarkistamassa, päärynäpuussa on ensimmäiset kukat auki! En kestä, jos kukinta menee hukkaan sadesään vuoksi!:/

      Poista
  12. Tyttären nimeksi yksi vaihtoehto oli aikoinaan Kukka-Maaria, mutta toiseen nimeen päädyimme kuitenkin ...
    Tänään illansuussa teimme lyhyen kävelylenkin jokirantaan, missä puistomainen nurmikko oli valtavan laaja ja upea voikukkaniitty. Harmittelin, että en huomannut ottaa kameraa mukaan! Jos viikonlopun sateet suovat, yritän kuvata kukkaloiston ja liittää kuvia kukkailotteluun.

    Kaunis kulho :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tule ihmeessä mukaan!!:) Voikukkia meinasin itsekin käydä poimimassa, ihan omalta pihalta.:P Jos vaikka kokeilisi, saisiko niistä seppeleen aikaiseksi!:)

      Poista
  13. Meidän täytys joskus suunnistaa yhdessä kirppaleille, tosin se voisi olla rahapussille kohtalokasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin pitäiskin! Sain eilen kuittailuja sekä isältä, että pojalta, kun oltiin siellä Espoossa, ja suuntasin peline välissä sekä kirpparille, että puutarhalle...:)

      Poista
  14. Kevät on edistynyt huikeaa vauhtia,
    kun luonnonkukatkin näyttävät puhkeavan kilvan kukkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Viime tiistaina olimme lenkillä ystäväni kanssa ja mm. niittyleinikit olivat jo nupullaan. Kohta poimitaan upeita luonnonkukkakimppuja pientareilta.:) Jos kukinta tulee oikein aikaisin, saattaa hyvinkin olla, että jotkut kukat kukkivat kahteen kertaan. Niin ainakin viime vuonna kävi, kun syksy oli lämmin.<3

      Poista
  15. Sulla on selvästi hyvä kirpparisilmä, upea löytö! Samoin nuo makkarin tyynyt sopivat ihan täydellisesti teidän tapettiin. Kaunista ❤ Ihanaa kun aletaan taas elää sitä aikaa kun ulkoa löytyy vaikka mitä kaunista maljakoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Mä olen odottanut ihan hirveästi kielojen avautumista. Nuppuja on ollut jo yli viikon, mutta tämä hieman kylmempi ja sateisempi sää pisti kukinnan odottamaan. Niittyleinikkiäkin oli nupullaan jo viikko sitten, mutta toisaalta ihan hyvä, etteivät kaikki maailman kukkaset puhjenneet ihan just samaan aikaan.:)

      Poista