maanantai 23. maaliskuuta 2015

Vaihtelu virkistää!Sano mummo, kun kissalla pöytää pyyhki.;) Kesken telkan katselun tuli ihan yllättäin mieleen, että mitäpä, jos käännettäisiin toinen sohvista toisinpäin. Eikun tuumasta toimeen. Kieltämättä parempi katsella telkkaa kummasta vaan sohvannurkasta näin. Tuosta syksyllä ostetusta Ektorpista on tullut koko perheen suosikki, ja vanha Ektorp saa nököttää ilman istujia. Näköjään meidän perheessä pitää aina olla yksi hylkiösohva...


Sanoin kyllä heti sohvan kääntämisen jälkeen miehelle, että minusta se edellinen järjestys taitaa kuitenkin olla parempi, mutta sovittiin, että antaa nyt olla edes vähän aikaa näin. Kesällä telkkaa tulee katseltua todella vähän, joten luultavasti viimeistään silloin palataan vanhaan järjestykseen.

Mikä tässä uudessa vähemmän miellyttää, on tuo käytävämäinen tila, joka muodostuu sohvan ja keittiönseinämän taakse. Olen aina inhonnut käytäviä, koska minusta ne ovat usein hyödytöntä tilaa. Yksi pointti tätä kotia suunniteltaessa oli, ettei synny yhtään käytävää. Tässä hyvin onnistuttiinkin, mutta nyt olen näköjään saanut sellaisen huonekaluilla aikaan.:P Onneksi siitä on helppo päästä eroon sohvaa kääntämällä!Tarkkasilmäinen huomaa, että valkoisia helmililjojakin löysin viimein viikonloppuna, ja olkkarin tasolla komeilee pensas, josta juttua ehkä joskus myöhemmin...Menin nimittäin pari viikkoa sitten hakemaan multaa Plantagenista, ja ulos tuli multapussin ja magnoliantaimen kanssa. Sellaista!

Mukavaa viikonalkua!:)
Taina

14 kommenttia:

 1. Aina kiva nähdä kodeista tällaisia vähemmän rajattuja kuvia. Kotoisan näköinen olkkari teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!:) Olen kyllä aika kökkö ottamaan tällaisia laajempia kuvia. Ehkä siihen olisi hyvä olla myös erilainen objektiivi...Haastavaa siitä tekee meillä suuret ikkunat, sillä vastavaloon kuvaaminen on myös suuri haaste itselleni. Helpompi olisi kai luettella, mitä osaan jotenkin kuvata.;D

   Poista
 2. Mietin aivan samaa kuin Heidikin, kiva saada laajempi kuva teidän olkkarista. Näyttää ihanan viihtyisältä ja kodikkaalta! Voi magnolian taimi, uijui... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Ja samat sanat kuin Heidille, olisi kiva, jos vielä osaisi kuvata hieman paremmin. No, toivottavasti hiljalleen! Magnolian yritän pitää hengissä siihen asti, kun saan sen istutettua ulos. Tuosta sanottiin, että se on selvinnyt hyvin ruukkukasvinakin. Saas nähä, kuin käy...

   Poista
 3. Hih, meillä on samat harrastukset :) musta tuo on molempi parempi. Teillä on ihanan tilava olkkari. Meillä se on vähän hankala kun on pitkä ja kapee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin on! Kyllä mua huvitti, kun näin postauksesi.:D En ole oikeastaan tajunnut, kuinka suuri meidän olkkari on, ennen kuin myin sen ruskean möhkäleen pois. Tähänhän mahtuisi vielä vaikka kolmaskin sohva, jos se tuntuisi tarpeelliselta. En usko, että tuntuu, sillä rakastan väljyyttä!:)

   Poista
 4. Viihtyisän oloista teillä ja ihanat valkoiset helmet :) Itse olen onnistunut löytämää vain sinisiä helmililjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Sinisiä mullakin on ollut tähän asti, ja siksi olinkin valmis pulittamaan aika suolaisen hinnan noista valkoisista. Samalla rahalla olisi saanut tuplasti sinisiä.:/

   Poista
 5. Hyvin käy sohvat noinkin:)
  Vaihtelu virkistää, meillä on vaan niin pieni olkkari että sohvan paikkaa ei muutella.
  Onneksi voi vaihdella kaikkea muuta, tyynyjä, mattoa ja tietysti asetelmia ;)
  Mukavaa viikonalkua sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaihtelua saa paljon pienillä jutuilla, onneksi!:) Valkoisen Ektorpin päälle haaveilen hankkivani jossain vaiheessa myös pellavapäällisen, tuon seinän meinaan maalata viimeistään kesällä jne...Aina pitää olla jotain suunnitelmia. Siihen saakka vaihdellaan sohvien paikkaa, sohvatyynyjen päällisiä tai asetelmia.:)

   Poista
 6. Meilläkin oli ennen kaks Ektorpia, joista toinen oli alusta asti hylkiö :). Siirrettiin sittemmin kellariin, jossa on miehen "kisakatsomo". (Saa rauhassa mölytä siellä, kun ääni ei kuulu betonilattian läpi niin hyvin ylös).

  Teillä on kyllä ihanan suuret ikkunat ja paljon valoa olkkarissa. Ja näköjään vielä myös yllättävän paljon lunta.

  Molempi järjestys parempi ja vaihtelu virkistää. Ja välillä vähän kun säätää, niin on usein kiva taas palata vanhaan :). Kaunista ja rauhallista on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Annukka!:) Noinhan se yleensä on, että vanha tuntuu monesti sittenkin paremmalta.:)
   Se on toi meidän yläpiha, joka on melkoisen jyrkästi kallellaan pohjoiseen...Viime keväänäkin tuntui, ettei missään muualla ollut ollut enää aikoihin lunta, mutta meidän pihasta sitä vielä löytyi. Suuret koivut tuolla harjulla varjostaa tähän aikaan vuodesta, kun aurinko ei vielä jaksa kivuta niin korkealle, kuin kesällä.

   Jännä juttu tuo Ektorp, valkoinen oli nimittäin todella suosittu aiemmin, nyt taas tuo harmahtava. Sellaista se suosio on. Kestää sen, minkä kestää.;D

   Poista
 7. Vaihtelu virkistää :) kaunista, valoisaa ja mukavaa tunnelmaa :)
  Meillä on kanssa kolme tollasta isoo ikkunaa olkkarissa, joka tekee kuvaamisesta tosi haastavan ja olen kanssa miettinyt tuota mööbelivalssia, vaikka aika iso olkkari,on takkaa ym, ei onnistu ihan niin vaan.
  Valkoisia helmililjoja minäkin olen metsästänyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!:) Isot ikkunat ottaisin edelleen, jos olisin uutta rakentamassa. Saattaa olla, että olisivat aivan lattianrajaan saakka...Luonnonvaloa ei vain voi olla minusta liikaa. Täytyy vaan opetella paremmaksi valokuvaajaksi.:)

   Poista