sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Palmusunnuntain virpomavitsoja ja littuleipääPohjanmaalla taidetaan virpoa vasta pääsiäisenä, mutta täällä Hämeessä virpojat ovat olleet tänään liikkeellä. Viime vuotiseen tapaan meillä on käynyt paljon virpojia, ja se on minusta ihan kiva juttu. Annan palkan mielelläni reippaille virpojille. Hienoja vitsoja!
Päiväruuaksi syötiin uusimman Kotivinkin ohjeella tehtyä littuleipää, taisin jossain muualla nähdä ohjeen nimellä flat bread. Littuleipä on aika tavalla pizzantapaista, ja osan leivistä päällystinkin ihan pizzatyyliin tomaattikastikkeella, kinkulla, kanalla ja juustolla. Yhden leivistä pohjustin ohjeen mukaan oliiviöljyllä, ja päälle laitoin ilmakuivattua kinkkua, kanaa ja fetapaloja. Kuvat ovat tästä leivästä.Minusta varsinkin jälkimmäinen oli hyvää, mutta pojat kyllä taisivat tykätä enemmän tomaattipohajisesta vaihtoehdosta. Ensi kerralla taidan tuplata pohjan ainekset, sillä sain kyllä juuri ja juuri kasaan kolme leipää, mutta kaksi niistä oli aika pieniä... 


Lopuksi vielä terveisiä erityisesti Arjen Timantteja Anulle. Mun syreeninoksissa ON kukkia.:) Otin pari viikkoa sitten syreeninoksia sisälle ja täällä blogissakin mietiskelin, mahtaako tulla kukkia vai pelkkiä lehtiä. Yllätys, oksissa on nyt pieniä kukkia. Ei lainkaan sellaista rypästä (ainakaan vielä), kuin vaikkapa eilen ostamassani oksassa. Mikä oudointa, olen varma, että tämän puskan kukat ovat kesällä violetteja, eivät valkoisia! Jos siellä ruudun takana on nyt joku, jolla on selitys tähän, niin olisin todella iloinen, jos viitsit sen minullekin kertoa.:)  
 Mukavaa palmusunnutainiltaa!
Taina

14 kommenttia:

 1. Meillä kävi vain yhdet virpojat. Onneksi tuli edes yksi oksa :)
  Varsin herkullisen näköistä littuleipää!
  Kivaa sunnuntai-iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!:) Meillä kävi yhteensä 13 virpojaa. Kaksi Kinder-munaa jäi vielä...Hieman jännitti, kun alkoivat huveta, mutta onneksi riittivät sitten lopulta! :)

   Poista
 2. Meille asti uskaltautui myös vain yksi virpojakaksikko, vaikka suuremman porukan tuloon oli varauduttu.
  Ihanan keväinen oksa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Täällä meilläpäin on paljon lapsia taloissa, itse asiassa aika monta virpojaa meni ohikin. Taitavat monet käydä vain tutuissa taloissa.:)

   Poista
 3. Mitä herkkuja!! Pakko saada NYT jotain syötävää. :D Oot ihan uskomaton noiden kukkien kanssa - mun omppupuun oksaan ei tullut edes kunnon lehtiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Heidi.;D Ei taida olla taidoistani kyse, ihan vain tuuria. Esim. omenapuunoksia olen tänä keväänä tuonut kolme kertaa sisälle. Kahdesti kukinta on onnistunut, yhdet oksat jotenkin vain kuivahtivat, eivätkä nuput auenneet. Uutta yritystä kehiin vaan Heidi!:)

   Poista
 4. Voi vau, se siis toimii! Mutta aika jännä juttu tosiaan, että kukat ovat valkoisia jos ne ovat pihalla liiloja... Omituista.

  Täälläkin on tämä päivä mennyt virvontapuuhissa ja noitaseurassa. Omat lapset tekivät kunnon kierroksen ja meillä kävi aika moniakin porukoita. Oli kiva nähdä miten pukeutumisten ja vitsojen kanssa oli nähty vaivaa. Mukavaa alkavaa tynkäviikkoa! Tää menee nyt nukkumaan, hyv yötä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi syreeninoksat olen napannut sellaisesta isosta ja vanhasta puskasta, joka on keskellä parkkipaikkaa. Ennen siinä on varmaan ollut ihan omakotitaloja, sillä toisella puolella tietä kasvaa mm. omenapuu (josta en muuten vielä olekaan nyysinyt yhtään oksaa...). Tästä samasta puskasta olen kesälläkin oksia ottanut, ja minua on juuri harmittanut kovasti, että tällaiset "villit" syreenit, jotka eivät ole kenenkään pihassa tai aidassa, ovat liloja. Lievästi sanottuna outo juttu, mutta en valita!:)
   Ihanaa, kun on enää vain kolme työpäivää tällä viikolla! Mukavaa pääsiäisviikkoa Anu<3

   Poista
 5. Ihanan herkullisen näköistä tuo littuleipä, mums mums... Kiva, kun teillä käy virpojia! Minustakin olisi mukava vastaanottaa ja palkita niitä ahkeria pikku-noitia, mutta harmikseni niitä ei meidän pikku kylällä juuri näy. Mukavaa pääsiäisviikkoa Sinulle, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se tuntuu usein menevän, että virpojia tosiaan riittää, tai sitten niitä ei käy ollenkaan. Hieman asuinalueen ikärakenteesta johtuen...Tuoreella omakotialueella pikkuihmisiä riittää.:)
   Oikein ihanaa pääsiäisviikkoa sinullekin Krisse!<3

   Poista
 6. Mä olen vähän kade, kun me ei saatu tänä vuonna yhtään virpomavitsoja. On niin suloista, kun pikkuiset noidat jännittyneenä soittavat ovikelloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin suhtaudun virpojiin myönteisesti. Meilläpäin ei ole muistaakseni ollut sellaisia röyhkeitä virpojia, joista toisinaan kuulee juttua. Musta on kiva, että jos porukalla tullaan, jokainen antaa vitsan, sillä minäkin annan jokaiselle oman palkkion (hyvän sellaisen). Eiköhän niitä virpojia vielä teilläkin ala pyöriä, sitten kun on omia lapsia ja asuinpaikka sen mukaan.:)

   Poista
 7. Ihanan paljon virpomavitsoja - meillä kävi vain yksi noitapari ihanien pikkumiesten lisäksi virpomassa... Olin varautunut suurempaan lukumäärään suklaamunilla, mutta pakko sitten syödä itse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuli vitsa poikineen, ja mielelläni olen virvottavana, jotta olisin oikein tuore ja terve seuraavan vuoden.;D

   Poista