torstai 26. helmikuuta 2015

Retkellä omassa pihassa



Eilen aamulenkillä sain päähäni, että voisimme aloittaa grillauskauden, kun aurinkokin hieman pilkisteli pilvien raosta. Säästä sen verran, että harmaata tuntuu riittävän! Iltaisin harkkakyydityksiä ajellessa tuntuu aivan samalta kuin loka-marraskuussa...Valon määrä on toki lisääntynyt, mutta aurinko pysyttelee piilossa aina vaan.


 



No, siispä tuumasta toimeen! Eväiksi valmistin voileipiä ja lämmintä kaakaota, lisäksi tietysti makkaraa ja vaahtokarkkeja. Ensin piti vain lapioda paikka grillille tuonne kesähuoneen nurkille, johon toivottavasti saamme jossain vaihessa vanhoista punatiilistä muuratun grillin...Kuten kuvista näkyy, riittää meillä vielä lunta, vaikka vettäkin on sadellut välillä. Sitten vain tulet grilliin ja hiillosta odottamaan!







Grillatut rieskat oli tooosi hyviä! Laitoin väliin pestoa, meetwurstisiivun, tomaattia ja cheddarviipaleesta puolikkaan. Rieskan taitoin kahtia. Osassa kaurapaahtoleivistä oli välissä kinkkua ja juustoa.





 
Kyllähän se aikansa kesti, että puut olivat palaneet hiillokseksi, mutta homma oli ehdottomasti odottamisen arvoista. Taisi olla muuten ensimmäinen kerta, kun meidän jäppiset grillasi vaahtokarkkeja. Suutarin lapsella ei ole kenkiä! Tulee retkeiltyä enemmän oppilaiden, kuin omien lasten kanssa.:/ Retkeilyksi eilistä grillausta omalla takapihalla ei kai ihan tosissaan voi kutsua, mutta ulkoiluksi ainakin. Miten voikaan muuten ruoka ulkona maistua niin hyvälle!:)

Mukavaa torstaita!:)
Taina

12 kommenttia:

  1. Oi, kuullostaapa ihanalta ♥ Minäkin olen miettinyt, että olisi kiva mennä grillaamaan grillikatokselle, vaikka tulevana viikonloppuna, kun esikoisen pilluiset tulevat taas meille. Tässä on vaan yksi probleema. Grillikatos jäi syksyllä siivoamatta eli vaatisi ensin aika homman, että siellä sitten olisi kiva olla ja ruokailla. Teillä on kuitenkin ollut kiva ulkoiluhetki. Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pienellä voi lomapäivästä tehdä erilaisen. Suosittelen lämpimästi tällaista ulkona syömistä. Taisi molemmat pojat tykätä, vaikka isompikin on jo ysiluokkalainen, ja ääneen arveli äidin seonneen. ;D Pari kivaa retkipaikkaa on ollut jo pitkään mielessä. Saa nähdä, koska oikeasti saataisiin toteutettua...:)

      Poista
  2. Onpa teillä vielä kunnon kerros lunta! Meidän takapiha alkaa olla jo melkein kokonaan sulanut. Tässä lähistöllä yhdellä pihalla oli täti haravoimassa jo tällä viikolla (siihen minusta maa on vielä aika märkää, mutta hänelle oli ehkä vain pukannut iso haravointi-inspiraatio). Taas kerran tuli todistettua, etteivät kivat kokemukset vaadi aina pitkää reissua ja iso vaivaa, vaan niitä saa kerättyä muistoihin omaltakin pihalta. Aivan täydellisen ihana idea ja herkullinen toteutus! Noita rieskajutskia täytyy testata ihan varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lumiselta näyttää edelleen!:) Viime viikon Espoon reissulla oikein säpsähdin, kun tajusin, ettei siellä ollut lunta oikeastaan missään. Se on tuo Salpausselänharju, mikä tuo yleensä lumet tänne takuuvarmasti.:)

      Kivaa oli grillaaminen omassa pihassa, lumihangen keskellä. Rieskoja suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Varmaan grillivastuksen allakin voisi näitä tehdä...

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Heh! Ostin Tigerista marraskuussa. Olin ajatellut tehdä vaikkapa muffinsseja, ja sitten kun haukkaa muffinssia, näyttää kuin olisi viikset.;D En tainnut leipoa yhtään kertaa marraskuussa, ja viikset jäivät laatikkoon odottamaan...

      Poista
  4. Ihana retki! Tosiaan kohteen ei tarvitse olla mikään superspesiaali, kun puitteet (herkulliset eväät ja hyvä mieli) ovat muuten kunnossa. Ihailtava on muuten myös tuo lumenpaksuus!

    Olisikohan esimerkiksi tässä postauksessa ainesta kuukauden positiiviseksi? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emonen! Tykkään sun positiivisuudesta hurjan paljon.<3 Olet oikea ilopilleri!:)

      Poista
  5. Kuulostaapa hyvältä teidän grillaus eväät. Nuo leiväthän ovatkin hyvä keksintö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu!:) Luultavasti mikä vain ruoka maistuu hyvälle ulkona, mutta noi rieskat oli kyllä superhyviä!;D

      Poista
  6. Miten hyvältä kaikki maistuukaan kun ulkona syö - varsinkin tuollaiset eväät :) Ja miksei jo voisikin avata grillauskauden - meillä ei lunta enää tämän päivän aherruksen jälkeen terassilla ole, joten... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin kannattaa nauttia ruuasta ja kevätkeleistä! Tulevaksi viikoksi on aurinkoa lupailtu, joten ehkäpä meidänkin grillikausi saa jatkoa. Lunta kyllä riittää, vaikka lämpöasteita ja vesisadetta on tämä päivä tuonut. Odotan, että pääsisin tuohon kesähuoneen nurkille istumaan aurinkoon...:)

      Poista