sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Haaveesta totta - Työhuoneesta kirjastoLämmin kiitos kaikista hyvän loman toivotuksista!<3 Loma on alkanut suorastaan mahtavasti, sillä eilisen päivän seikkailimme ystäväni kanssa Espoon maisemissa. Kirjoittelen reissusta ehkä myöhemmin, sillä pääsyy reissuumme ei suinkaan ollut tutustuminen Suomen Espooseen, vaan kävimme hakemassa viimeisimmän Tori-hankintani: Boknäsin IDP-nojatuolin, sekä siihen kuluvan rahin. 
 Huomasin ilmoituksen tuolista heti tammikuussa sen ilmestyttyä. Hintapyyntö oli kuitenkin mielestäni sen verran kova, että tyydyin klikkaamaan tuolin ilmoitusvahtiin. Jonkin ajan kuluttua myyjä laskikin hintaa. Lopulta laitoin oman tarjoukseni ja myyjä hyväksyi sen...Ehkäpä olisin voinut tinkiä vielä hieman hinnasta. Maksoin tuolista ja rahista yhteensä 400 euroa. Minusta se on ihan kohtuullinen hinta.

Kalusteet olivat koiraperheestä, ja ensitöikseni imuroin tuolin ja käsittelin tuolin ja rahin aiemmin ostamallani nahankäsittelyaineella. Nahka suorastaan huusi tätä käsittelyä, ja luultavasti uusin sen vielä lähipäivinä. Joku saattaa kauhistella nahan patinaa, mutta minusta se on aivan ihanaa!

 


Kirjaston muutoksesta kirjoittelin jo aikoja sitten (klik, klik, klik ja viimeisin klik)! Nyt viimein tuntuu, että huone alkaa olla sellainen, josta olen aina haaveillut, eli kirjastohuone.:) Varmaan tämä haave juontaa juurensa jonnekin lapsuus- tai teinivuosiin, kun tuli ahmittua englantilaisia kirjoja...Se vanha haave kartanossa asumisesta.;D

Viime syksystä asti lempipaikkani kotona on ollut olohuoneessa, uudemman Ektorpin nurkassa. Mulla on vahva epäilys, että uusi lempipaikkani on tässä nojatuolissa, jossa juuri nytkin tätä tekstiä kirjoitan. Tuolissa on todella hyvä istua! Rahia olin ajatellut ennemmin meidän makkariin (keittiön varatuolien tilalle), mutta katsotaan nyt. Tuossa rahilla on aika kiva pitää jalkoja tässä istuskellessa.

Yksi nurkka kirjastosta kaipaa vielä laittamista ja muutosta. Televisiolle pitäisi hankkia seinäteline tuonne nurkkaan. Seinäkello television takana ei ole toiminut muutamaan vuoteen, ja valokuvat ajattelin kehystää osittain uudelleen, ja koota niistä kivan ryhmän tuohon harmaa-mustalle seinälle. Työtuoliksi muuten sopisi nyt entistäkin paremmin Arne Jacobsenin Seiska-tuoli pyörillä, ruskealla nahalla verhoiltuna, mutta tuohon työtuoliin mulla ei taida olla mahdollisuutta rahallisesti, eikä sitä mies taitaisi kelpuuttaa ergonomian puolesta (liian vähän säätömahdollisuuksia)...mutta ainahan voi kuitenkin haaveilla!

Taina

14 kommenttia:

 1. Kyllä on ihana tuoli ja rahi, ehkä ne kuitenkin ovat erottamaton pari. Nyt sitten vaan iltapäiväteetä nauttimaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Kyllä tässä tuolissa varmaan tulee ainakin iltapäiväkahvit usein juotua. Et arvaa, missä istun parhaillaan.;D

   Poista
 2. Uusi tuoli ja rahi on aivan ihana ja juuri ajanpatina nahassa tekee siitä vielä ihanamman!!! Hyvä ostos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina!:) Mustakin patinoitunut nahka on just kaunista. Siitä olen tyytyväinen, että miehenkin mielestä tein hyvät kaupat.:)

   Poista
 3. Onpa viihtyisä tuo teidän kirjastohuone ja tuoli raheineen sopii täydellisesti sinne!
  Minustakin patinoitunut nahka on ihanaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!:) Tuntuu, että olipa tähän kirjaston mieleiseksi saamiseen pitkä matka, mutta nyt on hyvä.:) Patina tekee nahasta paljon kiinnostavampaa.:)

   Poista
 4. Minäkin ihastuin heti tuolissa tuohon ajanpatinoimaan nahkaan. Värikin on tosi kiva. Hyvä löytö ja rahi on ihana tuolin parina, että saa juuri lepuuttaa siinä jalkoja. Itsellä rahi oman nojatuolin pariksi on vielä ostoslistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti mun tänään kokeilla rahia sinne makkariinkin, mutta pakko myöntää, että rahin paikka on nojatuolin parina. Mulla on tahto hankkiutua makkarin tuoleista eroon, mutta taidan laitattaa siihen jonkun naulakon tms., johon voi sitten vaatteita ripustaa...Aina pitää olla jotain uutta mielessä!;D

   Poista
 5. Upeat löydöt olet tehnyt taas ja patina sopii tuoliin ja kirjastohuoneeseen aivan täydellisesti! Tuoli näyttää niin mukavalta istua, etten yhtään ihmettele, että siitä tulee (vai tuli jo) lempipaikkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Kyllä meistä taisi tulla jo kiinteä kolmikko tuon nojatuolin ja rahin kanssa.;D

   Poista
 6. Kiitos kun jätit kommentin blogiini.
  Oiken hyvältä näyttää maali seinässäkin! :)

  P.S. Ihana tuo nahkainen nojatuoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!:) Mulla jäi silloin seinää maalatessa maalia ihan vähän jäljelle, ja olisi tehnyt mieli sutia sillä jokin esine. En kuitenkaan siihen hätään keksinyt mitään sopivaa. Olikin kiva nähdä samaa maalia huonekalun pinnassa.:) Kovasti syyhyttäisi maalata tällä lisää!

   Nojatuoli tuntuu hyvältä löydöltä.:)

   Poista
 7. Ajan patina kuuluu nahkaan:)
  Aivan ihanan värinen tuoli ja rahi eikä hintakaan hirvitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne!:) Tällaiset hankinnat tuo hymyn huulille aina ohikulkiessakin!

   Poista