perjantai 6. maaliskuuta 2020

Mikä suklaakakku!



Mietin pitkään, miten nimeäisin postauksen, sillä tämä postauksen herkku on paitsi ihanannäköinen ja erittäin maistuva, mutta lisäksi kakku on gluteeniton ja rasvaton, eikä sokeriakaan tule kuin ripaus eli siis tämä kakkuhan on suorastaan terveellinen. Kaiken lisäksi kakku valmistuu älyttömän helposti! Otsikossa päädyin sitten vain ihmettelemään, että kuinka näin voi ollakaan.




Olen syönyt kakkua jo kolmesti lyhyen ajan sisällä. Ensin maistoin sitä töissä ystäväni Tiinan valmistamana. Hiihtoloman alussa etsin Tiinan käyttämän Tuulian ohjeen ja leivoin kakkua ensimmäisen kerran. Loman lopussa leivoin kakkua vielä toisen kerran, sillä tämän helpommaksi ei kakun tekeminen tule. Nakkasin aineet tehosekoittimeen (Tiina oli käyttänyt sauvasekoitinta), siitä kaadoin taikinan leivinpaperilla vuorattuun 20-senttiseen irtopohjavuokaan ja lopulta laitoin kakun paistumaan uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.

Gluteeniton suklaakakku:
2 banaania
10 taatelia (myös kuivatut käy, olen käyttänyt vain kuivattuja)
4 kananmunaa
1 dl raakakaakaojauhetta tai tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria

Koristukset kakun päälle voi laittaa mielen mukaan. Ensimmäisellä kerralla leipoessani meillä oli vielä laskiaisesta kermavaahtoa, joten käytin sitä ja mustikoita kakun päällä. Viime viikonloppuna kermaa ei ollut, joten mentiin pelkillä mustikoilla ja kakku katosi niinkin ennätysnopeaan. Kuopus tykkää tästä kovasti!  Kuvausta varten ripottelin hieman tomusokeria päälle, sillä mustikat eivät jäisinä näyttäneet kovin kauniille.:) 





Minä suuntaan huomenna Jyväskylään vierailulle blogireissulle. Pakko tunnustaa, etten ole oikeasti edes ajanut Jyväskylän läpi aikuisiällä. Lapsena muistan yöpyneeni Jyväskylän leirintäalueella, varmaan 70-luvun lopulla. Saatoin olla myös kerran äitini mukana, kun hän suoritti lisäopintoja...Todella mielenkiintoista siis lähteä tutustumaan kaupunkiin! Jos teillä on antaa jotain hyviä vinkkeä, mitä Jyväskylässä voisi sunnuntainapäivällä nähdä tai tehdä, niin otan sellaiset vinkit erittäin mielelläni vastaan.

Ihanaa viikonloppua!
Taina



10 kommenttia:

  1. Vau, onpa jännä ohje! Tätä pitää kyllä kokeilla...siis heti kun saan ensin jostain teho- tai sauvasekoittimen, koska tällä hetkellä en omista kumpaakaan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, suosittelen lämpimästi Sini sekä tätä ohjetta, että tehokkaan sauvasekoittimen tai tehosekoittimen hankkimista!:) Meillä on ihan ikivanha sauvasekoitin, mutta sitä käytetään paljon puolukkasurvoksen tekoon. Tehosekoitin hankittiin smoothievillityksen aikoihin. Sitä voi hyvin käyttää paljon muuhunkin.:)

      Poista
  2. Apua miten herkun näköinen kakku <3 Tätä pitää ehdottamasti testata.
    Kaunista viikonloppua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla!<3 Helppo ja nopea, eikä edes epäterveellinen.:)
      Kivaa viikkoa Outi!<3

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, tämä menee kokeiluun. Hyvää naistenpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos innostut kokeilemaan!<3 Kiitos Onneli ja myöhästyneet naistenpäivätoivotukset sinulle!:)

      Poista
  4. Kiitos tästä ohjeesta, toi kiva kun ei ole sitä sokeria! Ihanaa naistenpäivää❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Virpi ja kiitos itsellesi!<3 Kantsii kokeilla!:)

      Poista
  5. Näyttää ja kuulostaa oikein hyvältä! Hienot kuvat, ihanat kukkaset. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä kakku oli iloinen, positiivinen yllätys.:) Kirsikankukat nappasin maljakosta kuviin hetken mielijohteesta.:)

      Poista