maanantai 30. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 suosituimmat Instgram -kuvat



Eilisiltana innostuin leikkimään valokuvilla. Otin käsittelyyn tämän päättyvän vuoden yhdeksän suosituinta Instagram -kuvaa, niistä kuvista syntyi tämä postaus, jossa laitetaan jollain tapaa vuosi pakettiin. Mietin nimittäin kuvia käsitellessäni, että jos valikoisin omat suosikkikuvani ja -hetkeni vuoden varrelta, en valitsisi luultavasti yhtään näistä kuvista! Jos ennätän, niin voisin poimia muutaman oman suosikkini vuoden varrelta ja kertoa, miksi juuri ne kuvat ovat jääneet eloon mielessäni. Jos käytät Instagramia ja haluaisit selvittää oman tilisi yhdeksän suosituinta kuvaa sekä tykkäysten kokonaismäärän, kannattaa googlettaa "Bestnine 2019". Sovelluksia, joilla kollaasin saa parilla napin painalluksella, on useita. Nyt niihin suosituimpiin kuviin. Aloitan tuoreimmista kuvista ja etenen siitä taaksepäin.


Kolme päivää sitten laitoin kuvan juustotarjottimesta, jonka tein joulupäivän iltana. Idean kuusenmalliseen asetteluun löysin Kodin Kuvalehdestä. Lehden tarjottimella keksit oli korvattu siemennäkkärillä. Omani ostin kaupasta ja se sopi maultaan erittäin hyvin juustojen kaveriksi! Lisäksi tarjottimella oli viinirypäleitä, pähkinöitä, kuivattua karpaloa, passionhedelmää ja viikunoita (jotka muistin vasta kuvan ottamisen jälkeen). En viitsinyt ostaa tähtihedelmää koristuksen vuoksi, vaan tein tähden latvaan piparimuotilla, jonka täytin pensasmustikoilla. Juustotarjotin kiilasi juuri ja juuri ohi kesäkassini, joten päätin ottaa molemmat kuvat tähän postaukseen, kuvia on siis yhteensä 10.

Seuraava kuva on joulukuun alulta, kun olin liikkeellä keskustassa. Nappasin kännykällä kuvan torin kuusesta, joka on minusta tänä vuonna entistä komeampi, kiitos kahden erilaisen valosarjan. Muistaakseni siinä oli viime vuonna vain nuo isommat valot. Lahden jouluvaloista mäkeä hyppäävä lumiukko, kaupungintalon torni ja taivaalla möllöttävä kuu osuivat kuvaan sopivasti.

Tämän joulun ensimmäiset amaryllikset olivat ehkä tämän joulun kauneimmat kukat. Ostin ne jo marrakuussa. Tykkään tästä kuvasta, mutten ehkä sittenkään olisi valinnut sitä 10 parhaan kuvan. Postaus, jossa nautitaan joulufiiliksistä jo marraskuussa, on luettavissa täällä.



Tykkään vaihtaa profiilikuvia vuodenaikojen mukaan. Haluan, että kuvissa näkyy vuodenaika ja vuodenaikoihin sopivat värit. Juuri nyt takaraivossa kaihertaa, että olisi aika vaihtaa kuvaa, sillä tämä seuraavan kuvan, ja muutaman muun samantapaisen, mies nappasi lokakuun puolivälissä. Nämä meidän kuvaussessiot eivät todellakaan ole mitään perinpohjaisesti suunniteltuja tilanteita, vaan yleensä tuskailen tätä asiaa jonkin aikaa päässäni, koska halauaisin uusia kuvia, eikä minua yhtään huvittaisi olla kuvattavana, pitäisi olla riittävästi valoa, ja miehen mielestä homma pitäisi olla tehtynä 10 minuutissa.;D Noin se meni tälläkin kertaa. Tämä kuva on otettu meidän pihan reunamilla. Tuo Neilikassa tehty kranssi Parolan Rottingin vanteelle oli kyllä upea, vaikka itse sanonkin. Neilikan Tiinahan sen oli suunnitellut, joten ei se muuta voisi ollakaan. Tähän korttiin jouduin vaihtamaan toisen, samalla kerralla otetun, kuva, sillä se suosituin oli hieman epätarkka suuressa koossa.


Luontokuvista tälle listalle pääsi kaksi, joista ensimmäisen ottaminen jäi hyvin mieleeni. Tämä tapahtui syyskuun alkupuolella. Olin poimimassa pihalla pensasmustikoita, kun huomasin, että sumu alkaa nousta. Kävin jouksujalkaa hakemassa kameran sisältä ja lähdin tekemään nopean lenkin pellon kautta järven rannalle. 

Elo-syyskuussa oli paljon hienoja auringonlaskuja, yhdestä sellaisesta elokuun loppupuolelta on tuo toinen kympin joukkoon päätynyt luontokuva. Mielestäni sieltä pilvestä katselee ilmiselvästi sonni.:)



Yhden hääkuvistamme julkaisin elokuun alkupuolella, kun meillä oli 22-vuotishääpäivä. Niin nopeasti vuodet vieriin. Ihanaa, että olemme edelleen onnellisina yhdessä!<3


Kassikuva edustaa jälleen sarjaa "pikaräpsy". Ostin kesän alussa herkullisenvärisen Marimekon laukun Facebook -kirppikseltä. Otin kuvan kassista, pihan pionista ja oppilaalta lahjaksi saamastani Piipulan kahvikupista hätäisesti keittiön pöydän ääressä, kun olimme miehen kanssa lähdössä päiväreissulle "löytöretkeilemään". Laukkua käytin kesällä enemmän kuin mitään muuta laukkua.  Siihen sopii kaikki tarpeellinen ja tuo väri on kyllä edelleen niin herkullinen!<3 Kuva on otettu heinäkuun alkupuolella.


Kesähuoneen kuvat ja jutut kiinnostavat yleensä kovasti, niin tänäkin vuonna. Tämä seuraava kuva taitaa olla kaikkein suosituin Instagram -kuvani tältä vuodelta. Sidoin metallirenkaan ympärille seppelvarpua ja kuvateksteistä päätellen myös akileijoija. Jälkimmäisiä on vaikea seasta löytää, mutta tuo seppelvarvun kasvutapa sopii hyvin rentoon kranssiin. Moni ihailee Kesähuoneen ovea, mutta minä näen siinä työmaan, jolle pitäisi pian tehdä hionta ja maalaus. 


Kymmenes kuvani on tammikuulta. Postasin tuolloin jäälyhdyistä, joihin olin upottanut kukkakimppujen rippeitä. Vähän harmittaa, etten tajunnut pari päivää sitten jäädyttää lyhtyjä, mutta toisaalta, ne olisivat varmaan tänään jo sulaneet suurimmaksi osaksi. 



Huomasin, että kevätkuvista yksikään ei yltänyt suosituimpien joukkoon. Kesän ja syksyn aikana olen ilokseni saanut paljon uusia seuraajia, ja tykkäysten määrät ovat kautta linjan lisääntyneet. Olen kieltämättä panostanut enemmän Instgramiin. Tai panostaminen on kyllä väärä sana, sillä en ole erityisen suunnitelmallinen tai määrätietoinen, vaan julkaisen kuvan, jos siltä tuntuu, sopi se seinään tai ei.:) En kuitenkaan ole ajatellut lopettaa bloggaamista, vaikka se on trendinä vahvasti. Bloggaamistahti on hidastunut hidastumistaan, ja täytyy sanoa, ettei syy ole ollut tänä vuonna aiheiden vähyydessä, vaan silkassa ajanpuutteessa. Samaan tahtiin varmaan jatkan postailua tulevana vuonna. Toivon ehtiväni postaamaan pari kertaa viikossa, mutta yhteenkin postaukseen viikossa voin olla tyytyväinen.:)

Ehkäpä huomenna palaan vielä niiden omien suosikkikuvien ja -hetkien kanssa tänne blogiin... 

Taina

8 kommenttia:

  1. Ihanaa, että jatkat bloggaamista. Minulle nämä blogit taitaa vieläkin olla se ykkösjuttu...oon ehkä vähän old school näissä somehommissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että olet Outi!<3 Oikeasti tilastot kertovat, että blogiani luetaan enemmän kuin koskaan, vaikka postaustahti on hiipunut. Onneksi noissa vanhoissakin jutuissa riittää luettavaa.;D Sullakin on jo niin pitkä blogihistoria takana, että lopettaminen tuntuisi varmasti ihan kamalalta!

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia ja kiva postaus! Kuvien kautta tulee muisteltua kulunutta vuotta ja sen tapahtumia. Oikein hyvää uutta vuotta❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi!<3 Näitä on kiva lueskella itsekin myöhemmin. Aika nopeasti unohtaa, mitä kaikkea kivaa on vuodessa tapahtunut. Mahtavaa uutta vuotta!<3

      Poista
  3. Upeat vuoden tunnelmapalat!
    Toivotan ihanaa Uutta Vuotta 2020!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Sitä samaa toivon sinulle ja perheellesi!<3

      Poista
  4. Olipa mukavaa tutkailla leikkisi tuloksia! Kuvistasi välittyy hetki, tässä ja nyt! Osaat tallentaa kauniita tunnelmia tunnistettavalla tyylillä. Inspiroiduin tästä leikittelystä! Jospa tänään minäkin! Tammikuisin terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tuija!<3 Ihan parasta tässä somessa on juuri se, kun saa jakaa inspiraatiota ja itse inspiroitua.<3

      Poista