sunnuntai 18. elokuuta 2019

Marja-aika - Kuningatarpullia


Kokonainen arkiviikko ja ensimmäinen viikonloppu arjen aloituksen jälkeen alkaa olla nyt takana. Mukavaa on ollut töissä, vaikka arkiviikko kyllä tuntui jostain syystä paljon viittä päivää pidemmältä. Monesti kouluvuosi alkaa tynkäviikolla, ja silloin tulee ehkä aloiteltua pehmeämmin. Viidessä päivässä ehtii jo avata kirjan, jos toisenkin, antaa läksyjä, ja suunnitella kaikenlaista tulevaa vuotta varten!


Erittäin iloinen olen ollut oman, tuoreen luokiolaisen, puolesta, joka on silminnähden tykännyt nyt koulunkäynnistä. Vaikka hänellä on pari kahdeksasta neljään päivään, ja kolme hieman tuota lyhyempää, sekä läksyjä vielä runsaasti illaksi, on hän ainakin vielä tehnyt ne läksytkin hyvillä mielen ja tunnollisesti. 


Asiasta ihan toiseen, eli marja-aikaan, joka jatkuu edelleen. Osa punaisista viinimarjoista on minulla vielä poimimatta, tarkoitus on saada pensaat niistä tyhjiksi tulevan viikon aikana. Marjat ovat valtavan isoja ja nyt jo erittäin kypsiä, mutta näin se tahtoo olla joka vuosi...Odottelen malttamattona marjojen kypsymistä ja yht´äkkiä tuleekin kiire, että saa ne poimittua ennen kuin tippuvat.:) Me syödään punaisia ihan sellaisenaan puuron tai jogurtin kanssa, lisäksi niitä voi hyvin käyttää smoothiessa. 



Marjat sopivat hyvin moniin leivonnaisiin, ihan vastahan kokeilin kuningatarkakkua! Bongasin jostain lehdestä, olisiko ollut Kotivinkki, tällaisen kuningatarpullaohjeen. Tänään leivoin pullia jo toistamiseen, niin hyviä niistä tuli. Kuvat ovat kyllä sieltä puolentoista viikon takaa. Tuo meidän kuopus on muuten sellainen pullahiiri, että tykkää pyytää karkkipäivänä (meillä on edelleen sellainen...) usein itselleen pullaa. 


Pullataikinan teen aina samalla jauhopussin ohjeella. Tein taikinan molemmilla kerroilla 1,5 -kertaisena ja osasta taikinaa leivoin tavallisia pyöreitä pullia. Ikean leivonta-aluselle kaulitsin taikinaa suurin piirtein sen verran, kuin siihen järkevästi mahtuu. Tämän jälkeen pullapohjalle levitetään vanijatuorejuustoa ja ripotellaan mustikat ja vadelmat puolikkaalle pullapohjaa. Se puoli, johon ei tule marjoja, nostetaan marjaisan puolen päälle. Taikina leikataan veitsellä ensin noin 3-4 sentin koikoisiksi suikaleiksi. Lopuksi nämä suikaleet leikataan vielä keskeltä auki, mutta jätetään kiinni yläosastaan. Lopuksi suikaleet kieputetaan toistenta ympäri. Pullia kohotetaan vielä hetki liinan alla ja ennen paistamista voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan raesokeria. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi, meidän uunissa tämä tarkoittaa noin 15 minuuttia.


Tänään olin ajatellut tehdä pullista hitusen pienempiä, mutta kuinka ollakaan, niistä tuli vieläkin isompia kuin edelliskerralla! Tällainen pullantuoksuinen sunnuntai täällä. Kuinkas teillä?

Mukavaa uutta viikkoa!
Taina




5 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta!
    Täytyiskin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa!<3 Tätä postausta selatessani vesi herahti kielelle.;D Onneksi sain näitä nyt pakkaseen...:P

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä tuo poikasi lukion aloitus. Pullat <3 meillä menee eniten korvapuusteja. Tänään en jaksa leipoa, mutta huomiseksi lupasin pannukakkua tai vohveleita.
    Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllä on äidin sydäntä lämmittänyt reipas aloitus!<3
      Mun sisko tekee ihan mielettömän hyviä ja kauniita (pieniä) korvapuusteja!<3 Kuopus tykkää kastaa pullaa kaakaossa, kaupan pitkosta saattaa mennä puolet yhdellä istumalla.;D
      Kiitos Outi ja ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  3. Ulkonäköön minäkin ihastuin, mutta maku on vielä parempi kuin kuvat!;D

    VastaaPoista