sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kukkailottelua - Kukkia tarjottimellaKukat maljakkoihin ja maljakot tarjottimelle, on yksi useimmin käyttämäni tapa asetella kukkia. Ei tarvitse osata sitoa kimppua, ja yksittäisistä oksista saa pienellä panostuksella näyttävän kokonaisuuden, esim. vappuna minulla oli tällainen kukkatarjotin olohuoneessa. Usein käytän kimpuista ne pisimpään säilyneet kukat juuri tällä tavalla. Avaan kimpun ja leikkaan uudet imupinnat, sommittelen pieniin maljakoihin tai pulloihin, ja asettelen paikoilleen. Kimpun rippeiden lisäksi luonnonkukista ja heinistä saa kivoja kukkatarjottimia.Tällä kertaa kokosin kukat Kukkailottelua varten tarjottimelle omasta pihasta. Päätin jo etukäteen, että poimin vain valkoisia kukkia. Osa  kukista ehkä taittaa keltaiseen, vaaleanpunaiseen tai vihreään, mutta kaikki ovat periaatteessa kuitenkin valkoisia. 

Alunperin, vuosia sitten, ajattelin, että meidän pihaan ei muuta istutetakaan kuin valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia. Tajuttuani kukkanittyjen kaudeuden luovuin tuosta periaatteesta ja siitä lähtien olen istuttanut kaiken värisiä kukkia. Valkoisilla on kuitenkin erityinen paikka sydämessäni. Ne taitavat olla kaikkein rakkaimpia, ja vihreä valkoinen väriyhdistelmä on niin luonnollinen ja raikas! 

Viime aikoina olen istuttanut useamman puskan valkoista kukkaa, mm. perhoangervon, punatähkää valkoisena lajikkeena sekä tähän tarjottimelle leikkaamiani valkoalpia ja päivänkakkaraa. Kannattaa muuten käydä useamman kerran kesässä puutarhoilla ja kukkakaupoissa, jotta löytää kukkivia kasveja koko kesäksi. On ihanaa, kun puutarhassa kukkii vielä syys-lokakuussakin!


Tarjottimesta tuli tällä kertaa tosi runsas, sillä yritin mahduttaa siihen kaikki valkoiset kukat, mitä pihasta löysin. Muutama lajike oli pakko jättää pois, koska tarjottimella alkoi olla ahdasta jo muutenkin.
Maljakoita, kukkia ja tarjotinta vaihtamalla asetelmasta saa aina erilaisen. Joskus voi asetella yhtä ja samaa lajia kaikkiin maljakoihin, toisinaan taas on kiva revitellä värien kanssa. Mustat maljakot muuttavat tunnelman asetelmassa hetkessä. Tähän valikoin vain kirkkaita maljakoita ja pulloja, sekä muutaman vihreän pullon, koska kirkkaat loppuivat.:) Nyt niin trendikäs rottinki olisi kyllä sopinut tuohon maljakoiden alle varsinkin Kesähuoneeseen, jonne tarjottimen kannoin. Muistelen, että ainakin Jyskissä on ollut rottinkitarjotin valikoimissa. Täytyy varmaan poiketa...Hei, tulkaahan mukaan Kukkailotteluun! Tällä viikolla kuvien aiheena on Kukat tarjottimella. Olisi kiva inspiroitua teidän kuvistanne.<3 Saa tehdä blogipostauksen, jos on bloggari, mutta helpommin voi osallistua; Instassa merkkaa kuvaan #kukkailottelua @mansikkatilanmailla tai osallistuu kommentoimalla kuvalla Mansikkatilan mailla Facebook -sivulla.

Viikon päästä teemana on ainakin itselleni melko haastava aihe, eli Kukat ja eläimet. Tämä siis tiedoksi jo etukäteen.:)

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa!
Taina

4 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo kukkatarjotin! Just tuollaisia pieniä pulloja ja maljakoita minulla on ja laitan niihin usein vahingossa katkenneita kukkia. Aikanaan myös lasten keräämät kukat lyhyillä varsilla oli niihin hyvä laittaa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tällainen helpolla kaunista juttu.:) Yritän aina venyttää kukkien eloa niin pitkään kuin suinkin! Monista kimpun kukista saa iloa vähintään pariksi viikoksi, vaikka kimppuna ne eivät kestäisikään.:) Lasten poimimissa kukissa on jotain erityisen hellyttävää.<3

   Poista
 2. Voi ei...mä olen ihan tipahtanut tästä sun Kukkailottelun kelkasta tänä vuonna!!
  Näin sen kuppi ja kukat-aiheen...taisi kuvat mennä taas vääränä päivänä ja nyt postasin juuri tuon kanin kukkien kanssa!! Ei tässä lomalla ole kerennyt oikein mitenkään mukaan!
  Ihanaa kuitenkin kun jaksat ilottelua kukkien parissa ja mielelläni vielä yritän jossain välissä hypätä siihen mukaan!

  Nauti kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä ota Susanna mitään paineita!<3 Niin kuin huomaat, tuskin ehdin itsekään mukaan!:))) Saa nähdä, miten kauan tätä bloggaamista vielä tulee jatkettua...Aiheita olisi nytkin vaikka kuinka moneen postaukseen, mutta aika, eikä motivaatio, tahdo riittää.
   Hei, ja sähän ehdit jo mukaan! Kiitos siitä!<3

   Poista