maanantai 22. heinäkuuta 2019

Talo Korea - Valmista!Talo Korea oli toukokuun käyntini perusteella yksi tämän vuoden Asuntomessusuosikeista. Olkoonkin, että tuolloin toukokuun mediapäivänä Talo Korea oli valmis vain yläkerran osalta. Yläkertaan kivuttiin vielä väliaikaisportaita pitkin, ja alakerta oli täysin työmaana. Mietin etukäteen, kuinka on mahtanut tulla valmista, mutta oli kuin olikin!

Koska olen jo kerran postannut Talo Koreasta, ja siitä valmiista yläkerrasta, niin tähän postaukseen valikoin kuvia enemmän alakerrasta ja yläkerran yksityiskohdista. Paljon oli tosiaan parissa kuukaudessa tapahtunut. Alakerran lastenhuoneet, kodinhoitotilat, kylpyhuone ja sauna olivat nyt täysin valmiina. Samoin talon ulkoterassit, sekä yläkerran parveke olivat valmiina. 
Eteisen kaappisyvennyksen Alvor-hattuhylly ja rappusten alusen ja eteisen tyylikäs, mutta kotoisa sisustus oli mieleeni. Ei välitetä siitä, että kolmilapsisessa perheessä eteinen tuskin koskaan on  arkielämässä seesteinen, tavarat omilla paikoillaan.;) Se on joku lapsijuttu, että kengät kuuluu jättää keskelle lattiaa ja mahdollisesti takki ja reppu myös...

Kylpyhuoneen lattian laatoitus kalanruotoladonnalla oli minusta erityisen kiva. Woodion altaat ja ammeet oli valittu myös tähän messukohteeseen. Ammeet ovatkin selvästi tulleet takaisin, ja mikäs siinä silloin, kun kylpyhuoneessa on neliöitä riittävästi. Saunan lauteiden selkänoja on muuten talon isännän ideoima ja toteuttama. Siinä on sama sotasaaliina Neuvostoliitosta tuotu silta, joka näkyy Talo Korean ikkunoista.
Tämä koti (pohjapiirros) on muuten pitkälti perheen isän, Vesa-Matti Moilasen, suunnittelema ja yläkerran lasikattorakenteet ovat saman miehen omistaman firman, Ramotecin, tuotteita. Kyselin itseäni vaivaamaan jääneestä asiasta, eli siitä, miten ikkunat pestään. Ymmärtääkseni puhuin juuri talon isännän kanssa, ja hän vakuutti, ettei katossa olevien ikkunoiden pesu ole sen kummempaa kuin muidenkaan ikkunoiden. Olivat kuulema ne kertaalleen pesseet omin voimin. Pakko sanoa, että meiltä ei löytyisi riittävästi rohkeutta kiipeilyyn, jäisi ikkunat pesemättä. No, niinpä ne aina välillä  siltikin jäävät, vaikkei tarvitse juuri kiipeillä..

Lasten huoneiden sisustuksista tykkäsin kovasti! Erityisen kauniit oli minusta lasten huoneiden tapetit. Myös kivat sängyt ja kaunis piensisustus loivat rauhallisen, mutta leikkisän ympäristön jokaiselle perheen lapsista. Näiden huoneiden sisustus kestää lasten kasvun paremmin kuin juuri lapsen sen hetkiseen ikään sisustettu huone. Tulee mieleen esim. Seinäjoen Asuntomessujen yleisöäänestyksen voittajakodin lasten Lego- ja Frozen -teemaiset huoneet, joiden epäilen menneen uusiksi ainakin näin kolme vuotta messujen jälkeen.


Vanhempien erittäin pelkistetty makuuhuone teki minuun vaikutuksen jo toukokuussa, siitä kuvia siis aiemmassa postauksessa. Nyt kiinnitin huomiota keittiön ja olohuoneen yksityiskohtiin. Harmi vain, messulehdestä ei löydy tietoa, kenen olivat nuo ihanat astiat, joita Talo Koreassa oli esillä.  Jossain kyltissä se olisi lukenut, mutta oletin, että tieto löytyisi lehdestäkin. Puolisaarekkeen seinäpäätyyn oli ilmestynyt kiva yrttilaatikkokokoelma, ja koska tässä kodissa valoa riittää, voi olla, että yrtit jopa kasvavat ilman lisälamppuja. Olohuoneen seinän origamit ja himmeli sopivat minusta hyvin niille paikoille, joilla ne olivat, ja toivat käsintehdyn tuntua upean ruokapöydän lisäksi. Ruokapöytä on puuseppä Pasi Pöljön tekemä.  
Terassit oli mielestäni niukanlaisesti sisustettu. Liekö tullut kiire lopussa vai tykkäävätkö tulevat asukkaat ehkä niukemmasta tyylistä. Terasseille olisin joka tapauksessa kaivannut vihreyttä. Poreammeita oli tänäkin vuonna monen messutalon terassilla, niin myös Talo Korean terassilla. Tavallisten ammeiden lisäksi ne näyttäisivät tulleen ryminällä omakotitalojen varusteeksi.

Taina

2 kommenttia:

  1. Talo Korea oli kyllä kaunis! Oli kiva tulla lukemaan näitä kirjoittamiasi messupostauksia eilisen messukäynnin jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna kommentistasi ja pahoittelut, kun en ole tietokonetta aukaissut tämän postauksen julkaisun jälkeen!<3 Mikä taloista mahtoi olla suosikkisi?:) Käväisin keskiviikkona vielä kerran messuilla, ja totesin, että nyt olen näynyt riittävästi taloja vähäksi aikaa.;D

      Poista