tiistai 8. tammikuuta 2019

Irish cream pavlova



Tammikuu on täällä, ja sen huomaa monestakin pienestä asiasta.:) Esimerkiksi eilen tanssitunnilla porukkaa oli aika tavalla enemmän kuin joulukuun viimeisinä kertoina. Käväisin kaupassa tanssitunnin jälkeen ostamassa pojalle smoothietarpeita, ja kovin oli hyllyt tyhjinä rahkapurkkien kohdalla. 

Omatkin kauppaostokset ovat olleet ylikorostuneen terveelliset, vihanneksia, hedelmiä sekä proteiininlähteitä lähinnä.:) Tähän kohtaan kakkureseptistä postaaminen taitaa olla hölmöläisen hommaa.;) Maistuuko teille herkut ollenkaan heti joulun jälkeen?




Jos marenkikakkua ei sentään terveysherkuksi voi kutsua, (sokerin vuoksi), ei se ehkä leivonnaisista kaikkein epäterveellisin vaihtoehtokaan taida olla.:)  Liemessä -blogissa ihastuin kakkukuviin, ja sellaista oli sitten meille  jouluksi tehtävä. Pavlova on siitä kiva tarjottava, että pohjan voi hyvin leipoa vaikka useamman päivän ennen tarjoilua, ja täyttää kakun vasta sitten, kun se on aika laittaa kakku pöytään.
  




Marenkikakkuja on tullut leivottua aina silloin tällöin, viimeksi kuopuksen rippijuhliin kesällä. Silloin käytin tätä vanhaa ohjetta, jonka olen joskus Kodin Kuvalehdestä talteen ottanut. Sekin on kiva, että erilaisella täytteellä ja päällisellä kakusta saa aina erilaisen. Löysin tuolta blogiarkistosta myös kukkaisversion marenkileivoksista.<3 Tällä kertaa käytin Valion Irish Cream makurahkan ja kermavaahdon sekoitusta. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin vain purkin verran rahkaa, se oli minusta ihan riittävästi.

marenkipohja:
4 valkuaista
2,5 dl ruokosokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoa
1 tl omenaviinietikkaa

täyte ja koristeet:
2 dl kuohukermaa vatkattuna
1 prk Valion maustettu rahka
Irish Cream

granaattiomenansiemeniä
suklaan palasia (tummapäärynä)
marengin palasia

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. (Itse käytin muuten keltuaiset puolukkahyydykkeeseen, jonka tein myös pakkaseen valmiiksi ennen joulua). Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeria vähitellen. Lisää myös maissitärkkelysjauho. Kun marenki alkaa olla kovaa ja kiiltävää, lisää vielä omenaviinietikka. Jatka vatkaamista vielä hetki sen jälkeen. Tee marengista leivinpaperilla vuoratulle pellille kaksi isoa ympyrää ja kolmas pieni rippeistä, josta voi sitten murustaa kakun päälle palasia koristeeksi. Paista pohjia uunissa alatasolla 1 h 15 minuuttia 125 asteessa. Marengin voi hyvin jättää jäähtymään tämän jälkeen uuniin, kun ensin muistaa sammuttaa sen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja makurahka. Laita täytettä pohjien väliin ja päälle. Nakkaa koristeet kakun päälle ja nauti!:)




Jos nyt elättekin herkutonta aikaa, niin kannattaa laittaa tämä helppo ja makoisa resepti muistiin. Herkkuajatkin koittaa vielä!

Kepeää viikkoa!
Taina

10 kommenttia:

  1. Oi joi, pavlova hurmaa aina!! <3
    Jo pelkkä ulkonäkö on niin kaunis ja houkutteleva, että sekin jo melkein riittää!

    Herkut on jääneet vähiin joulun jälkeen ja "aanostelen" itselleni taas sen 2-4 palaa tummaa suklaata päivässä. Enempää ei tipu. :P
    Tosin löysin pari palaa taatelikakkua vielä pakastimesta ja ne hujahtivat viikonloppuna.
    Muuten on tyydyttävä kuivahedelmiin kun herkututtaa. =)

    Mukavaa arkea sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta!:) Pelkkä pavlovan kuvan katselu saa muistamaan, miltä marenki maistuu!<3
      Sama täällä, herkkuja on nyt vältelty ja tummaa suklaata hankin jälleen kahvin kaveriksi. Pala tai kaksi on just hyvä.:D Täytyis taas vetää ulkokamppeet ja lähteä tuonne pimeään...Liikkumisesta tulee kuitenkin niin hyvä olo, että ei haittaa, vaikka ulkona on pimeää.<3

      Jes, ansaittu viikonloppu häämöttää! Ihanaa loppuviikkoa!<3

      Poista
  2. Oijoi, näyttää hyvältä :) Joskus kesällä oon tehnyt pavlovaa mökillä sen helppouden vuoksi, mutta silloin tein kaupan valmiista marenkipohjasta. Itse tehty olisi kyllä miljoona kertaa parempi.
    Pavlova + skumppa olisi hyvä yhdistelmä vaikka johonkin tyttöjen iltaan, joten otan tämän ohjeen muistiin :)

    Ihanaa alkanutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3
      Mä en ole koskaan uskaltanut kokeilla kaupan valmista marenkia.:))) Se on kyllä niin helppoa tehdä, että laiskuuttani ja pihiyttäni teen itse.:) Skumppa ja pavlova on todella hyvä pari! Tuli heti mieleen Asuntomessuilta kohde, jossa oli juuri nämä ihanuudet ja muistaakseni jotain ihanaa suolaista myös. Täytyiskin järjestää joku tyttöjen ilta!

      Kiitos Tuula, samoin sulle!<3

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Kyllä minulle maistuvat herkut aika tasaisesti aina. En kauheasti herkku-överöi jouluna, joten tammikuussakin kyllä kelpaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 En mäkään ole mitään totaalipäätöstä tehnyt, ja joulunakin meille mielestäni oli ihan kohtuu kaikessa, osa lapsilta saatuja herkkulahjoja on vielä koskemattakin!:))

      Poista
  4. Pavlova on niin hyvää, en olekaan kesän jälkeen sitä tehnyt. Laitoinpa reseptin nyt talteen.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavlova onkin jotenkin kesäinen herkku! Hei, uusi profiilikuva! Kiva!<3
      Samoin Outi, viikonloppu ihan nurkan takana!<3

      Poista
  5. Kuulostaapa hyvältä!
    Mä en ainakaan vielä ole päässyt herkuttomaan aikaan... Saatiin kauhea kasa suklaata välipäivinä vietetyissä tupareissa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onnea uuteen kotiin!<3
      Tämä on oikeasti tooosi herkkua!:) Meillä on kyllä nyt pari viikkoa jo eletty säntillisemmin. Ei me mitään lupauksia tehty, mutta pieni ryhtiliike vuoden alussa on varmasti meillä paikallaan.:)

      Poista