maanantai 12. marraskuuta 2018

Uusi matto - Ripaus sinistä!



90-luvun lopulla sain yliannostuksen sinisestä väristä, enkä taida olla ainoa, jolle kävi niin. Pitkän tauon jälkeen sininen on palannut, ensin tosin vain vaatteisiin. Jotain pientä sinistä, kuten sohvatyynyjä, sisustukseenkin on tullut hankittua vasta parin viime vuoden aikana, mutta yllätin itseni ennen syyslomaa, kun latoin ihan yks´kaks´ tilaukseen uuden maton olohuoneeseen, sinisävyisen!






Vaihtelu virkistää! Olen haaveillut jo usemman vuoden aidosta, itämaisesta matosta, ehkä kahdestakin.:) Paha vain, että niillä on hintaa niin paljon. Työhuoneeseen sopisi punasävyinen, olohuoneeseen sini-ruskea. Tämä Jotexin matto on nyt korvike tähän haaveeseen. Hintaa oli alennuksen jälkeen vain hieman yli satanen, aika paljon vähemmän kuin itämaisilla matoilla. Uskon, että matolle löytyy jatkossakin käyttöä, vaikka on ihan todennäköistä, että villamatto palaa taas jossain vaiheessa olohuoneen lattialle. Se mattohan on ollut meillä kaikki nämä vuodet (kohta 13), on kooltaan valtava (tämä uusi on vain postimerkinkokoinen siihen verrattuna) ja onhan siinä matossa palanen suomalaista tv -historiaa, sillä se oli yksi ensimmäisen BB-talon matoista, jotka huusin itselleni varsin edullisesti.





Viime viikolla viikonloppukimppua Villiviinistä ostaessani bongasin oitis oksat, joissa oli tummansinisiä marjoja, lajikken nimi ei jäänyt mieleeni. Sininen on melko harvinainen väri leikkokukissa, joten nämä tarttuivat mukaan ihan väkisin. Laitoin oksat viimeviikkoisten marjakuisman oksien kanssa samaan maljakkoon. Tuo Paperpag -maljakko on ehkä syksyn paras face-kirppisostos, ollut koko ajan käytössä.









Ikean rottinkituoli (ekasta kuvasta poiketen) muutti jo kuopuksen huoneeseen, kun takkaa ei ole tarvinnut lämmittää. Tuntui, että tuoli oli tyhjänpanttina, ja pojan huoneessa se tuntui olevan oikeassa paikassa. 

Postauksen kuvista osa on otettu tuoreeltaan maton lattialle levittämisen jälkeen lokakuussa. Eron marraskuuhun huomaan varmaan muustakin kuin kukista pöydällä...Kauhea ikävähän tässä on luonnonvaloa, mutta yritetään nauttia hämäränhyssystä, kun muuta ei taida olla tarjolla.

Kivaa viikkoa!
Taina

12 kommenttia:

  1. Kyllä se luonnonvalokin sieltä tulee ja sanoisin että kun maisema ikkunan takana saa lumipeitteen niin tuo sinen matto varmasti hehkuu paikallaan. Mukavaa hämärähyssy viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eletään (valon) toivossa! Ihan kohta on kuitenkin jo joulukuu, ja tavallisesti lunta ja pakkasta tulee viimeistään tammikuussa. Joulukin tuo hieman valoa, kun piristää mieltä!:)
      Kiitos Onneli, samoin sinulle!<3

      Poista
  2. Yllättävä, mutta tosi kaunis valinta <3. Ja matosta näyttää ainakin täältä käsin katsottuna löytyvän myös vaaleanpunaisten tyynyjen ja jättipeiton sävyjä, joten hienosti nivoutuu yhteen kaikki. Vaikka mikäpäs ihme toi on, kun sulla on tunnetusti silmää väreille ja kokonaisuuksille :)

    Harmaus vielä jotenkuten menettelis, mutta jatkuva vesisade alkaa jo tympiä. Viikonloppuna onneksi saattaa vähän aurinkokin vilahtaaa, ellei nyt sitten taas peruta tänhetkisiä sääennusteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Yllätyin hieman itsekin, ja ihan pikaisena heräteostoksena tämän maton ostin, kun oli niin hyvä tarjous.;D Matot on minusta kauhean vaikeita ostettavia, sillä makuni niiden suhteen on kallis, liian kallis.:P Joutuu aina tekemään kompromisseja...

      Kiitos Annukka kauniista sanoistasi!<3 Yrityksen ja erehdyksen kautta täällä sisutellaan. Joskus osuu kohdalle ja joskus ei.:))

      Voi, kaipaan aurinkoa ihan hulluna, mutta jo sateen loppuminenkin tuntuu hienolta! Esim. sunnuntaina täällä ei satanut ollenkaan (ainakaan ulkona ollessani), ja se oli aivan ihanaa.;D
      Kivaa viikkoa Annukka!

      Poista
  3. Minä tykkään sinisestä, vaikka ehkä olisin voinnut saada juuri tuon yliannostuksen monta kertaa. :)
    Tosin en kyllä kestä enää sitä sellaista sähkönsinistä, jota joskus niin suuresti rakastin.
    Muistan, että muilla tytöillä oli punaiset putkikassit ekaluokalla, minä valitsin sinisen, kun en punaisesta välittänyt. Siitä asti rakkauteni siniseen on pysynyt. Tosin sävymieltymyksiä on ollut monia matkan varrella.
    Tällä hetkellä juuri tuollaiset mattosi sävyt ja vaaleansininen ovat lemppareitani. Ne mätsäävät hyvin harmaankin kanssa.
    Teillä näyttää todella kauniilta ja kodikkaalta!
    Aloin taas harkitsemaan, siirtäisinkö kynttilärenkaan kasvarista tänne sisälle. Tuo sinun olkkarin ikkunasi näyttää niin kauniilta.
    Ihania marraskuun hetkiä! <3 Ja oli kiva törmätä kaupassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Riina, jostain just luin, että sähkönsininen olisi tulossa takaisin muotiin!:)) Mulla oli 80-luvun lopulla sähkönsiniset mokkakengät hapsuilla. Mielestäni tosi ihanat.:P Varmaan sinäkin olet sutinut ripsiin sinistä ja vihreää ripsaria?:D Voi niitä aikoja!

      Sinisessä on kyllä paljon vaihtoehtoja! Ehkä suurin suosikkini sinisistä sävyistä kautta aikojen on ollut mustikansininen, melko tumma sävy, jota on tuossa matossakin.

      Kiitos Riina!<3 Itse olen miettinyt tuon kynttilänrenkaan siirtämistä keittiöön, ja parin uuden amppelin hankkimista.))) Viherkasvi-innostus on iskenyt kunnolla.:D

      Oikein mukavaa marraskuun loppupuolta!<3 Törmäillään taas!:)

      Poista
  4. Tosi kaunis matto ja olenkin tainnut katsella Jotexilla samaa, mutta koko jäi mietityttämään. Ei se ainakaan teillä näytä ollenkaan liian pieneltä. Mä niiiin tykkään tuosta vähän kulahtaneen oloisesta väristä 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna!<3 Mäkin tykkään ISOISTA matoista! Olin ajatellut, että jos näyttää liian pieneltä, palautan maton. Ei onneksi tarvinnut.:) Mulla on sama ihastus! Oletkos nähnyt niitä aidoista, vanhoista, matoista tehtyjä tilkkumattoja? NE on ihan yli-ihania!<3

      Poista
    2. Joo, olen nettikaupoissa niitä himoinnut, mutta se hinta, auts! Ainakin toistaiseksi aidot matot jää vain haaveeksi. Mutta toisaalta, sehän olisi varmaan ikuinen!

      Poista
    3. Niinpä, laadukas matto on varmasti loppuelämän hankinta! Vielä kun saisi miehen ymmärtämään saman.;D

      Poista
  5. Matto on kyllä aivan ihana. Hauskaa, että juuri tänään sain siskoltani viestin, että katso tätä mattoa, sopisi niin hyvin teille ja kuule, se matto oli todella paljon teidän maton näköinen :)
    Sinisöverit on täälläkin vaivannneet, mutta vähitellen paluun tehnyt meillekin. Ei tosin enää koskaan sinisiä sohvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vannomatta paras Outi!:))) Oli ne meilläkin, sekä siniset sohvat, että siniraidallinen sohva...;D Kun tähän muutettiin, en voinut ajatellakaan, että ne siniset olisivat tulleet tänne. Ne ovat muuten vieläkin veljelläni käytössä. Erittäin laadukkaat...mutta siniset.:/
      Tykkään tästä matosta tosi paljon, joten sanoisin, että go for it!:)

      Poista