tiistai 2. lokakuuta 2018

Takkatuli, kynttilät, paksut torkkupeitot - Syksy tuli kotiin



Minä jatkan taisteluani tuulimyllyjä vastaan, eli blogini on edelleen Facebookin ja Instagramin estossa, ja voi ilmeisesti olla sitä ainakin kuukauden päivät. Tänään löysin uuden kanavan laittaa viestiä ylläpidon suntaan, mutta mitään lukutakuuta sieltä ei annettu. Käsittämätöntä. Kun olen tuolla muutamassa ryhmässä kysellyt vastaavia kokemuksia, olen löytynyt kaksi kohtalotoveria, joilla kyseessä on ilmeisesti ollut kiusanteko. Vaikuttaa siltä, olen sitten onnistunut jotakuta ärsyttämään blogini julkaisuilla. Facebookin puolelta olisin toivonut jonkinlaista, edes alkeellista, tarkastusta ennen toimimista. 

Tämän postauksen aihe ei nyt kuitenkaan pitänyt olla kohtaamani vääryys, vaan syksy, joka tuli yhdellä rysäksellä viime viikolla, ja sisustelut, vääjäämätön seuraus vuodenajasta, jolloin elämä keskittyy jälleen neljän seinän sisälle.:)







Kynttilät (klik ja klikovat toki olleet vakiovarustusta iltojen pimennyttyä . Lämpötilojen laskettua lähelle nollaa tai pakkasen puolelle, kuten viime viikolla kävi, tekee mieli laittaa takkaan tulet ja istuskella sen ääressä kylmät varpaat lämpimiksi. Meillä ei vielä ole ollut lämpöjä päällä, vaan ilmalämpöpumpulla ja takan lämmöllä on pärjätty toistaiseksi.







Tein viikonloppuna heräteostoksen Facebook -kirpparilta, kun huomasin siellä olevan myynnissä Ikean Storsele rottinkituolin valkoisena. Oman elämänsä Sulo Vilen ei pysty vastustamaan, kun näkee jotain kaunista halvalla.;) Samalla laitoin tyhjän panttina olleen Ektorp -rahin myyntiin. Rahin päällä on tullut istuskeltua tuossa takan ääressä, mutta istuimena se on mielestäni aika huono. Jalkojen lepuutukseen sitä taas ei ole juuri koskaan käytetty, joten joutaa lähteä. Vielä ei ole uutta omistajaa löytynyt, mutta useamman kanssa on rahista keskusteltu. Yksi olisi halunnut ostaa samalla Ektorp -sohvan pellavapäällysteillä, samaa sarjaa kun ovat, mutta valitettavasti en voinut sohvaa myydä vielä! Täytyisi ensin löytää itselle uusi sohva, sitten saada mies uskomaan, että tarvitaan uusi sohva, ja lopuksi vielä järjestää rahat. Ei taida olla ihan heti tulossa meille uutta sohvaa...Mielessä oli käynyt, että uuden sohvan kaveriksi voisi hankkia nojatuolin tai kaksi, mutta tämä rottinkinen tuli vähän yllättäin. Kesällä tuolille löytyy varmasti paikka terassilta, jos se alkaa keväällä tuntua turhalta kapistukselta.:)








Kauppareissulta tarttui melkein väkisin mukaan puuvillaoksat, sillä halusin kokeilla, miltä ne näyttäisivät Paperpag -vaasissa. Minusta ne on hauska yhdistelmä!  Sivutason päälle keräsin puutarhasta pakkasen puraisemia oksia ja yhden kukkasen samaa puna-oranssia värimaailmaa. 

Jättineulepeitot on jälleen kaivettu esiin, niiden alla on mukava köllötellä illalla telkkaa katsellessa. Ihmisiä tuntuu kiinnostavan nuo peitot, sillä postaukset ovat nousseet tuohon kuukauden luetuimpien listaan sivupalkkiin. Keväällä alesta tilaamani langat odottavat vielä inspiraatiota. Niistä olisi tarkoitus neuloa kuopuksen huoneen väreihin sopiva jättineule.

Kivaa viikkoa!<3
Taina




10 kommenttia:

  1. Siellä on oikein kunnolla varustauduttu syksyyn. Ihana ostos tuo rottinkituoli, olen heikkona rottinkikalusteisiin.
    Ihanaa lokakuun alkua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pesänrakennus on ihan jokasyksyinen ilmiö mulla.;D Vaikka toisinaan saatan hetken kuvitella, että ei ole tarvetta mihinkään sisusteluihin, niin AINA lopulta on.:))) Sama vika, rottinki viehättää kovasti! Nytkin olisi ollut upea tarjoiluvaunu edullisesti, mutta kun ei kaikkea voi mitenkään haalia.:P
      Mukavaa lokakuun ekaa viikonloppua!<3

      Poista
  2. Puuvillaoksat ovat kyllä hauskannäköisiä... semmoisia lämpimän lampaan oloisia <3 Mukavia varpaiden lämmittely hetkiä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Arvaapas harmittiko, kun jouduin viemään ne meiltä pois, kun miehellä oli vaihteeksi omituisia allergiaoireita, ja hän arveli syyksi nuo oksat. Naapuri ilahtui kovin niistä...:)

      Samoin Onneli!<3

      Poista
  3. Ihanan kotoisan näköistä!
    Minä varmaan istuisin tuossa korituolissa kaikki talven illat ja katselisin takkatulen räiskettä, ehkä kudin tai kirja kädessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoa Riina!<3
      Eilen ehdin siinä istuskella takkatulen ääressä, kummallisen kiireiseksi on elämä mennyt...Pitäisi hakea halkoja sisälle, että on sitten lämpöisiä puita, kun tulee tarve tulee.:) Tekisi mieli laittaa tosiaan taas lankatilausta vetämään, ja moni kirja odottaa lukemista!<3

      Poista
  4. Viihtyisää ♥ Jättineulepeittoja olenkin kuvissa nähnyt, ihania ja varmasti läämpimiäkin ovat. Mä niin toivon että tuo sun taistelu päättyy pian ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!<3 Tuntuu, että tuo vimma neuloa noita jättineuleita ei helpota, josko tekisin pojille omat, jotta voivat viedä ne mennessään, kun lentävät pesästä.:)

      Kiitos.<3 Ei vieläkään mitään parannusta Facen eston suhteen.:( Ei auta itku, eikä mekastus. Uuden viestin laitoin torstaina, elän toivossa, että ensi viikolla jotain kohennusta tilanteeseen tulisi.

      Poista
  5. Siellä onkin kivasti syksyä. Kyllä sitä itsekin on jo päässyt syysmoodiin ja totutellut viileisiin aamuihin. Tunnelmallista lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani!<3 Tykkään tästä lokakuusta, varsinkin, kun aurinko on vielä kivasti muistanut meitä! Yleensä marraskuu on pahin...:/
      Oikein ihanaa lokakuuta!<3

      Poista