tiistai 25. syyskuuta 2018

Kun en keramiikkakurssille päässyt...



Jo pitkän aikaa silmääni on miellyttänyt niin sisustuksessa kuin astioissakin rouheampi tyyli. Käsintehtyjä, mielummin pehmeän valkoista tai harmaata, ehkä ripauksella ruskeaa, siinä unelmani astioista, joita toivoisin nyt itselleni. Viime talvena ihailin mm. Idis & Interiööri -blogin Tanjan, sekä At Home -blogin Jaanan kättenjälkiä heidän käydessään keramiikkakursseilla. Päätin, että minäkin haluan syksyn tullen keramiikkakurssille! Suunnittelimme työparini kanssa, että lähdemme sinne yhdessä, sillä yhdessä oppiminen olisi mukavampaa. 

En ymmärrä, miksi kursseille ilmoittautumiset alkavat aina arkipäivänä keskellä työpäivää! Vaikka aamulla hyvin muistimme, että tänään pitää olla valppaana ilmoittautumisen kanssa, niin seuraavan kerran muistimme asian iltapäivällä lasten lähdettyä kotiin. Tietenkin kurssi oli jo täynnä tuossa vaiheessa. Ei siis keramiikkakurssia tänä talvena, tuskin seuraavinakaan, jos jokin systeemissä ei muutu.:(







Reilu viikko sitten kirjoitin siitä, kuinka olen jälleen kesän lopulla hankkiutunut eroon kirppiksellä turhista tavaroista ja hankkinut tilalle mieluisampaa. Tällä kertaa päätin siis sijoittaa tuoreet kirppisansiot astioihin, jotka ovat juuri sellaisia kuin olen haaveillut, jos ei käsintehtyjä, niin käsintehdyntuntuisia. Niinpä Helsingissä käydessäni suuntasin ensi kertaa Nougatiin (ihana kauppa!) ja ostin niin ruoka- ja leipälautaset Tine K:n mallistosta. 







Nyt sunnuntaina katoin pöydän pitkästä aikaa juhlavammin, olihan perhe parin päivän menojen jälkeen jälleen koossa ja syyspäiväntasauskin vielä. Eihän siihen mitään erityistä syytä oikeasti tarvita.:) 

Salaattilautasina käyttämäni pienet kulhot ovat edullinen löytö Tigerista, sopivat täydellisesti näiden Tine K -astioiden seuraan. Salaatin tein kesällä ostamaani kulhoon, jonka löysin kahvilla käydessä Kaarisillan kahvilasta, Erstan kartanolta. Kulho on jonkun oppilaan tekemä. Hintaa sillä oli vain 10 euroa, olisin  mielelläni ostanut noita vaikka useamman syviksi lautasiksi, harmikseni tuo oli ainoa laatuaan. 

Pihalta hain pensaasta marjaisat oksat servettikoristeiksi ja pientareelta heiniä maljakkoon. Muistinpa kaivaa kaapista vielä isäni sahaamat koivukiekot kattaukseen salaatin ja puolukkasurvoksen alle!






Voihan olla, että JOS olisin sinne keramiikkakurssille päässyt, ei lopputulos olisi ollut ollenkaan sitä, mitä mielessäni kuvittelin. Ehkä kaikki sitten meni niin kuin pitikin.:)


Taina

22 kommenttia:

  1. Kaunis kattaus. <3 Tykkään Kaarisillan keraamisista astioista todella paljon. <3 Uskoisin, että kartanon joulumyyjäisissä niitä on taas saatavilla. :) Saattaa olla nytkin myynnissä; siel on makasiinissa näyttely 22.9. - 5.10. ti-su klo 12-16.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenspa!<3 Toivoinkin, että lukisit postaukseni, sillä arvasin, että sulla on parempaa tietoa!:) Täytyypä poiketa Makasiinissa!
      Teidän yläkerta näyttää muuten upealle.<3 En ole ehtinyt kommentoimaan...

      Poista
  2. Oletpa tehnyt ihanan kattauksen ♥ Minusta luonnonmateriaalien käyttö kattauksessa on tosi kiva juttu. Nuo sinun uudet TineK:n lautaset ovat tosi kauniit. Olen muutaman kerran käynyt tuolla Nougatissa. Siinä on puoti täynnä kaikkea ihanaa. Harmi, ettet päässyt tuonne keramiikkakurssille. Se olisi ollut varmasti tosi mielenkiintoinen harrastus ja uskon, että olisit ollut siinä kuitenkin ihan hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Nougat on pieni, mutta niin IHANA kauppa, että olisi tehnyt mieli jäädä sinne ihan muuten vaan notkumaan, mutta oli niin lähellä sulkemisaikaa, että täytyy ottaa uusiksi jollain lomalla paremmalla ajalla.:)
      Njaa, luulen, että tuo keramiikka on aika vaikeaa, enkä ole yhtään varma, että olisko mulla tarvittavaa pikkutarkkuutta ja kärsivällisyyttä.;)) Tosin haaveissa onkin hieman vinksallaan olevat astiat!:P
      Kiitos Krisse, kun kommentoit!<3 Näiden blogiongelmien kanssa painiessa oisin aivan hajalla, muta onneksi olette siellä!<3

      Poista
  3. Onpa ihana kattaus! ♥
    Mutta harmillisia tosiaan nuo harrastusilmoittautumisten aikataulut. Miksi ihmeessä tosiaan niiden pitää olla aina sellaiseen aikaan? Ehkä ne on sitten ne eläkeläiset, joilla on aikaa hengata netissä sormet näppäimillä :D Toivottavasti joskus vielä onnistuu päästä sinne keramiikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3
      Eläkeläisille kai ne ilmoittautumisajat enimmäkseen on, tai sellaisille, jotka ehtii kelloa kyttäämään töissä.:)) Meillä kun noita eläkepäiviä ei ole muutenkaan tiedossa, niin olisi kiva päästä harrastamaan näin keski-ikäisenä jo! Onneksi on tanssitunnit!<3 Maanantaina tosin myöhästyin kaksi minuuttia (sähkölukot), eikä ketään enää tullut uloskaan, joten jäi tanssit väliin. Tää ei taida olla mun viikko...
      Kiitos ihana, kun kommentoit!<3

      Poista
  4. Aivan hurmaavat nuo Nougatin astiat ja sopivat teille täydellisesti!! <3
    Harmitus kun keramiikkakurssi jäi toteutumatta.

    Toivottavasti bloggeri ja muut somet toimivat! Olen kauhulla seurannut ongelmiasi.

    Heleää syyskuun loppua sinne teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3
      Blogi toimii (sitäkin kyllä pelkäsin, että viedäänkö multa blogikin!), mutta kaikki jakaminen on mahdotonta, jos siellä on blogin osoite. En pysty instassa jakamaan muuta kuin kuvia ilman #, enkä voi tykätä toisten julkaisuista. Pännii todella! JOS tästä olisi elanto kiinni, niin mitä ihmettä pitäisi tehdä?! Nyt näen jo valoa, vaikka mitään takuita mulla ei ole, että asia korjaantuisi ylläpidon puolelta. Josko vaikka avautuis blogissa...

      Kiitos ihana, samoin!<3

      Poista
  5. Ihana kauttaus ja nättejä astioita. :) Yhdyn täysin tuohon, ettei juhlavaan kattaukseen tarvita mitään ihmeempää syytä. Arjen piristäminen on ihan riittävä syy! Noita kursseja saisi selvästi olla useampi, jos kerta menevät muutamassa tunnissa täyteen. Toivottavasti ensi vuonna pääset haluamallesi kurssille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Keijunkukkanen!<3
      Tuo on niin totta! Ilmeisesti uutena on nyt sellaiset ryhmät, joissa ei oikeastaan ole opetusta, vaan siellä voi taitavat käydä itsekseen tekemässä, ja se on varmaan jo väljentänyt noita varsinaisia kursseja, mutta lisää selvästikin kaivattaisiin. No, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.;D

      Poista
  6. Kaunis on kattaus <3 Täytyisi itsekin panostaa joku viikonloppu vähän kauniimpaan kattaukseen, eikä vain heitellä tavaroita pöydälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Tuota pöytää laitellessani mietin, että edellisen kerran meillä taidettiin kattaa nätimmin juhannuksena, eli aika kauan aikaa sitten!:P
      Mahdoitko saada kommenttiongelmasi ratkaistua? Mulla on vähän enemmänkin ongelmia, eletään toivossa, että ratkeaa!<3

      Poista
  7. Aivan ihania kattauksia ja astioita<3 Ja todellakin just samantyylisiä tässä kuvittelen syksyn mittaan kurssilla (joka siis isoksi ilokseni toteutui, vaikkei tietty ole reilua sitä nyt täällä hehkuttaa, kun itse et päässyt) tekeväni, mutta hehhee, ei ihan ykkösellä lähtenyt lentoon mun astiasarjan valmistus. Ekana iltana sain muotilla aikaiseksi pari muhkuraista testikulhoa ja toisena iltana mun oli tarkoitus ensin tehdä lasin alusia, mutta koska ne meni sudeksi, päätinkin sitten tehdä pitkulaisen tarjoiluastian, johon painoin kasvikuvion jollain keräämälläni kasvilla, josta en tiennyt mikä se oli. Hirmu homma ja lopputuloksena susiruma kulho, jonka reunat halkesi siinä vaiheessa, kun irrotin sitä muotista. Kasvikuviokin oli ihan muualla kuin piti ja kasvin jämäkkä varsi lävisti reiän pohjaan :D. No, tein sitten sen sijaan 4 kappaletta laattoja :D. Ei huono aikaansaannos reilussa kahdessa tunnissa... Nyt on sitten Pinterestistä poimittuja ideoita niin paljon puhelimessa, että tarvittais monivuotinen kurssi, että ehdin kaiken toteuttaa.

    Terkkuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että!<3 Kuulostaa just sille, mitä mäkin olisin halunnut olla tekemässä! Ja työ tekijäänsä opettaa, olet keväällä jo niin taitava, että taidan laittaa sulle tilauksen vetämään.<3 Sellaiset välikoon lautaset ja syvät lautaset ois hakusessa. Kahvikuppejakin huolisin.;D Saas nähdä viekö tuo harrastus vielä sulta koko käden!:)

      Kiitos ihana!<3 En tiedä, oletko selvillä mun blogiongelmista...Nämä kommentit on parasta balsamia mun surkealle mielelle.<3

      Poista
    2. No en oo tietoinen ongelmista. Mitä on tapahtunut??

      Ja tuli sellanen mieleen, että jos ens vuonnakin teillä kurssi-ilmoittautuminen on sulle hankalaan aikaan, niin voin olla sun sijaisilmoittaja. Siis jos se ihan netissä tapahtuu, eikä vaadi mitään pankkitunnuksilla ilmoittautumista tai jotain.

      Poista
    3. Ihana, kiitos!<3 Tuohon tarjoukseen saatan hyvinkin tarttua ensi syksynä!:) Voishan sitä laittaa muistutuksen tai jotain...mutta ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun jolla kulla opettajista on ollut vaikka lääkärin soittoaika, eikä mitään hajua, että puhelin on soinut, vaikka on oikein odottanut soittoa. Luokassa muu elämä häviää.:) Laitan ehdottomasti tuon tarjouksesi korvan taakse.<3

      Poista
  8. Ihana kattaus! Minäkin pidän juuri tuollaisesta rouheudesta ja materiaalien aitoudesta.
    Ja olen myös haaveillut keramiikkakurssista. Mutta illat eivät millään meinaa riittää kaikkeen. Tai oikeastaan näin vanhemmiten tarvitsee myös niitä lepoiltoja useammin kuin nuorempana. Nuorena ei haitannut, vaikka oli joka ilta menoa.
    Käyn japanin-kielen tunneilla ja joskus läksyjä vääntäessä pohdin mielessäni, miksi en mieluummin harrastaisi jotain rentouttavaa. Mutta sitten taas kun oppii jotain, tulee niin hyvä mieli.
    Minusta tuolla työväenopistossa on aina ihana fiilis. Jonkun oven takaa kuuluu kuorolaulua, jostain haitarinsoittoa, jotkut tanssivat, toiset opettelevat purjehdusta. On todella inspiroivaa nähdä, mitä kaikkea kivaa voikaan harrastaa ja mistä kaikesta innostua.
    Ehkä meidän kummankin keramiikkaharrastuksesta tulee vielä joskus totta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3 Sama vika, vapaita iltoja ja viikonloppuja on pakko olla, muuten ei jaksa. Ahdistun jo etukäteen liian täydestä kalenterista, eikä sillä edes ole väliä, vaikka kalenteri olisi täynnä kivoja juttuja! Voi hitsi, tuli elävästi mieleen, kun suoritin kasvatustieteenopintoja samoissa tiloissa, missä harrastettiin kaikenlaista. Siitä opiskelustakin tuli hyvä fiilis!
      Tsemppiä japaninkielen opiskeluun, ei oo varmasti helpoimmasta päästä!<3 Ja sehän voi olla, että tosiaan vielä väännetään ruukkuja ja astioita samalla kurssilla.;D

      Poista
  9. Nuo astiat on kyllä aivan ihanat. Niinhän ne viisaammat väittää, että kaikella on tarkoituksensa, joten saitpahan ainakin kivat lautaset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Tätä samaa yritän hokea myös tässä boikotissa, johon olen syyttä joutunut...
      Mukavaa loppuviikkoa!:)

      Poista
  10. Kaikella on tarkoituksensa. Kauneutta luot! 🍀 Tuija

    VastaaPoista