maanantai 21. marraskuuta 2016

Lisää vihreää



Onko teistäkin tänään tuntunut, ettei päivä valjennut missään vaiheessa?  Kutakuinkin kaikki lumet on sulaneet täältä viime yön ja tämän päivän aikana, vaikka näissä postauksen eilen otetuissa kuvissa maa oli vielä valkoisena. Onneksi tuli kuvattua viikonloppuna varastoon, jäisi multa Kukkailottelut väliin, jos päivät jatkuvat yhtä pimeinä!







Kuun alussa kirjoittelin Hyvänmielen listaa marraskuulle, ja suunnittelin silloin uusien viherkasvien hankkimista Ellokselta tilaamaani amppeliin. Viime viikolla Tiina teki Kukka ja Sisustus Neilikassa tilaa joululle, ja viherkasvit olivat siksi puoleen hintaan. Niinpä otin amppelin mukaan ja lähdin viherkasviostoksille!






Juoruja mulla on ollut ennenkin, silloin joskus kultaisella 90-luvulla.:P Kivat nuo raidalliset lehdet! Amppelin keskimmäiseen astiaan ostin tuollaisen maksaruohon sukulaisen, jonka nimen jo unohdin. Minulle siitä tulee mieleen Simpsoneista yhden hahmon hiukset.;) Ylin purkki on niin pieni, että tuohon on varmasti vaikea löytää sopivaa kasvia. Mietinkin sen poistamista kokonaan. Tekisi mieli myös vaihtaa nuo juuttinarut nahkaan... Mallailin nahkahihnoja tuohon, ja kyllähän ne siihen sopisivat. Ongelmaksi muodostuu lähinnä ripustuskohdan yhteenliittäminen, kun nahka on paljon paksumpaa kuin juuttinaru. Miten nahkanauhan päät saisi siististi yhdeksi nipuksi? Suutarilta voisi tietenkin kysyä neuvoa. Jos keksit ratkaisun, niin otan vinkkejä mielelläni vastaan!

Tuohon lasiamppeliin mulla olisi vielä tarkoitus hankkia tillandsia eli ilmakasvi, sitten taitaa olla mun viherkasvit tässä.



Kyllä mua muuten tänään huvitti, kun huomasin, että blogiini oli joku eksynyt haulla "sisustava mies". Huvitti se myös tuota sisustavaa miestäkin.;)) Noh, jos murahtelu vaimon sisustuspohdintoihin lasketaan sisustamiseksi, niin sitten! Olisi kiva tietää, löysikö tuo blogiini eksynyt vastauksen hakemaansa!;D


Mukavaa viikkoa!☂
 Taina

12 kommenttia:

  1. Viherenergian ja valon kaipuussa postasin liukkaasti molempiin blogeihini. Nyt jo sitten tekisi vähän töitäkin rentouduttuani lempipuuhassani. Valoa ikkunassa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän erittäin hyvin!;D Olipa muuten ihana ulkoiluilma, eilisen loskan jälkeen, ihan kuivat tiet ja happea runsaasti!<3 Täytyy tulla kurkkimaan sun ikkunan taa...:)

      Poista
  2. Joo, on kyllä ollu tosi pimeitä päiviä. Tavallaan se on tosi tunnelmallista ja tykkään siitä hurjasti, mutta huonekasvien puolesta vähän harmittaa. Pitäisi hankkia kasvivalo, jos tämä jatkuu pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään pimeästä varsinkin, jos voi rauhassa poltella kynttilöitä tai takkaa, eikä tarvitse ottaa valokuvia!;D Aika tavalla valoa kohti on kääntyneet mun rahapuun oksat. Täytyy varmaan kääntää sitä välillä.:)

      Poista
  3. Kyllä tässä tosiaan vihreää ympärilleen kaipaa kaiken mustan keskelle. Enkä nyt tarkoita lumen alta paljastunutta nurmikkoa, koska sitä ei tähän aikaan vuodesta enää huvittais nähdä. Etenkään, kun paljastui siinä samalla haravoimatta jääneet lehdet.

    Itse askartelin viikonloppuna vihreän kaipuussani havu- ja sammalpalloja. Tarkoitus oli laittaa blogiin kuvat ja linkkivinkit ohjeisiin, mutta millä tässä mitään kuvaa, kun ulkona on vaan pimeää aamusta iltaan. Pelotti ihan tulla pyörällä töihin (ainut hyvä puoli jäiden sulamisessa, että uskaltaa pyöräillä) ilman valoja. Ei tullut lähtiessä mieleen alkaa etsimään.

    Toi sun kippurainen maksaruoho on kiva! Mullakin oli sellainen. Siis nimenomaan oli.. Taisin kastella hengiltä.

    Vai että Sisustava mies :). Olen joskus miettinyt, että kääk, jos oma mies olis sellainen. Tai siis iso KÄÄK. Pääsee helpommalla, kun oma ukkeli on mallia "täällä näyttää jotenkin erilaiselta", muttei keksi miksi, vaikka olisin maalannut seinän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä olitkin tehnyt kivat havu- ja sammalpallot!<3 Ihan alkoi tehdä mieli kokeilla jotain samanlaista.:) Ei muuten onnistuneet mun betonijutut ollenkaan karkeammasta betonista. Liekö sitten pimeys syynä siihenkin, sillä askartelin varastossa, ja siellä oli oikeasti vaikea nähdä betonista, koska se olisi ollut sopivan näköistä sekoitustussuhteen kannalta...:/ Meni ihan maku koko hommaan, ja mulla on suurin osa säkkiä vielä käyttämättä!:P

      Joillakin kavereilla on miehiä, joilla on vahvat mielipiteet, mitä tulee sisustamiseen. Huomattavan paljon helpompaa kyllä, kun mun miehelle se on aika sama, jos en työllistä häntä ideoillani tai käytä älyttömiä summia sisustamiseen.:) Luulen, että hän kuitenkin enimmäkseen arvostaa sitä, että tykkään tätä kotia laitella.:D

      Poista
    2. No tuli vielä sellanen mieleen, että itse saattaisin laittaa tuohon ylimpään amppeliruukkuun jonkun pikku valosarjan. Sellasen patterilla toimivan minijutskan, joka ei hallitsisi liikaa, mutta vois olla aika kiva näin pimeällä. Tekis mieli heti kokeilla, mutta puuttuu amppeli :)

      Poista
    3. Vitsi, miten hyvä idea!<3 Todella harmi, että luin tämän vasta nyt illansuussa, sillä mä olen tietenkin vienyt töihin parit ylimääräiset valosarjat (juuri sellaista ohutta kuparilankaa)! Enkä tuota ylintä ei kannatakaan poistaa.:) kiitos ideasta!<3

      Poista
    4. No kiva, jos päätyy kokeiluun <3

      Poista
  4. Meillä on tuo sama amppeli! Se ylin on tosiaan niin pieni, ettei siihen mahdu oikein mitään. Pimeitä päiviä täälläkin, ei viitsi edes kameraa ottaa esiin. 😕 Mukavaa viikkoa! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, sillä sieltähän mä alunperin tuon amppelin bongasinkin! Kiitos vain vinkistä!<3 Amppeli oli puoleen hintaan yks viikonloppu, ja silloin mä sitten päätin sen tilata. Tykkään!:)

      Olen erittäin helpottunut, että tuli viikonloppuna kuvattua vähän varastoon, sillä eilen ja tänään on kyllä ollut harmaatakin harmaampaa, valoa tuskin nimeksi.:) Mukavaa viikkoa Marika!<3

      Poista