maanantai 28. syyskuuta 2015

Sammalta ja metsän eläimiä



Eilen pihahommia tehdessäni muistin aikoinaan Parolan Asema -blogista löytämäni idean, jonka toteutin jo kertalleen pari-kolme vuotta sitten, ja joka oli minusta yksinkertaisuudessaan niin kiva! En jaksa nyt etsiä tuota alkuperäistä ideaa, mutta luulisin, että se edelleen tuolta blogista löytyy. Lasikuvut ovat keränneet pölyä kai pääsiäisen tienoilta asti, joten hienoa saada niitä pitkästä aikaa käyttöön. Sammalen keruuseen tarvitaan lupa maanomistajalta, joten annoin itselleni sellaisen.;D Mansikkalaatikoiden ympäriltä kävin kaapimassa sitten sammalta.



 

 



Valitettavasti meiltä ei aikoinaan löytynyt noin suloisia muovieläimiä, pelkkiä ällöttäviä hämähäkkejä ja liskoja vain. Niinpä jouduin varta vasten ostamaan Schleichin peuroja ja kettuja, ei ihan ilmainen diy sittenkään! Mietin näitä kuvia katsellessani, että ilman kupua saattaisi näyttää vielä paremmalta...Ehkä joku kiva kynttilänalunen tms. voisi olla kiva alusta sammalelle ja eläimille. Jos haluaa pitää sammalen tuoreena, kannattaa silloin tällöin lorauttaa vettä sille.



 




Mä luulen, että kettuemo poikasineen saa jäädä lipaston päälle, ja peurat taidan viedä töihin piristämään mun työpöytää. On tuo sammaleen vihreä joka tapauksessa aika kaunis vihreä!

Touhukasta viikkoa!:)
Taina

14 kommenttia:

  1. Hyvä idea ja itsekin teen näin erilaisiin vaakatasoisiin lasipurkkeihin, teeman mukaan esme. vaikka syksy, joulu tms, kuvia ja dekoa on helppo vaihdella ja paikkoja löytyy ikkunalta tai juurikin pöydiltä. Piristäviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Mulla taitaa olla Pinterestissä kuvia ihanista miniatyyrimaailmoista puutarhassa...Pitäisikin kerätä sammalta hieman jonnekin ulos jemmaan, niin voisi esim. kukkaistutuksiin käyttää sitä joulun lähellä! Kiitos inspiroivasta kommnetista!<3

      Poista
  2. Suloinen miniatyyrinen satumetsä ja kauniit lasikuvut kauniisti esille!
    Sammal...nyt tuli ikävä pehmeää sammalta!

    Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Sammalessa on jotain satumaista, sillä jossain metsässä, missä pohja on oikein sammaleinen, mielikuvitus alkaa lentää ihan toisella tavalla kuin muunlaisessa metsässä.:)
      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  3. Sammalta olisi pihalla ihan vaikka muille jakaa. Pitää varmaan kehitellä jotain...lasikupua kun ei ole. Ihanan, suloisen asetelman teit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuohon kupua tarvita! Toki se hieman suojaa sammalta kuivumiselta, mutta tavallinen lasipurkki tai laakea lautanen voisi olla vähintään yhtä hyvä alunen.:) Kiitos jälleen ihanasta kommentista!<3

      Poista
    2. Ei sitä varmaan tarvitse, mutta kupu tekee asetelmasta viimeistellymmän näköisen. :) Asteen verran vielä kauniimman. :)

      Poista
    3. Muistelen, että alkuperäisessä ideassa oli käytetty kupuna kirpparilta löydettyä kelloa...Mikähän sellaisen nimi on...No, sellainen muotivillitys jostain vuosien takaa, jossa kuvun sisällä pyöri jotkut kuulat tms...:D

      Poista
  4. Loikin heti tänne vastavierailulle. Ihana blogi ja aivan upea koti sinulla! <3
    Tämä idea olisi hauska toteuttaa, mutta meikältä ei löydy lasikupua, eikä näitä suloisia eläimiä. Buhuu. Ehkä sorrun seuraavalla kauppareissulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Sari!<3 Olipa mahtava juttu, että me mansikkanaiset löysimme nyt toisemme.;D Ilo on ihan mun puolella!

      Poista
  5. Mulle tulee näistä mummini (91v) mieleen. Se on tehnyt monesti jouluksi kotiinsa jonkin näköisen sammalasetelman, mihin on kerännyt milloin mitäkin; kirpparilta löytämiänsä muovieläimiä, teko sieniä, tonttuja.. :) Tällainen on kyllä ihan loistava syy ostaa itselle Schleichin eläimiä, jotka on aivan ihastuttavia! ;D Ypäjän hevosopiston kahvilassa on tehty isojen lasipurkkien sisään Schleich hevosasetelmat ja ne ovat kyllä kans hienot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos itsellesi inspiraatiosta!:) Täytyy pitää mielessä joulun lähellä. Kotivinkin ideasta rakensin jouluna lasipurkkiin Mailegin tontulle jouluiset oltavat väripallojen keskellä.:)

      Poista
  6. Ihania!! <3 Taidanpa napata tästä idean ekaluokkalaisen kanssa puuhailtavaksi! :) Minulla onkin yksi tähän sopiva lyhty varastossa.... Kiitos kauniista vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, tästä en voi kyllä ottaa kunniaa mitenkään itselleni.:) Lyhty onkin ihan loistovapaikka rakentaa jotain tuollaista, ja vaikka lisätä jotkut valot sinne...Kiitos inspiksestä!:)

      Poista