sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Habitare 2015



En ollut alunperin lainkaan menossa Habitareen, arvoin lähtemistä vielä siinäkin vaiheessa, kun sain ystävältäni lipun. Onneksi lähdin sittenkin! Tuli inspiroiduttua kunnolla ja vietettyä laatuaikaa ihan itseni kanssa, kun ei kukaan pyytämistäni kavereista ehtinyt mukaan. Taputin itseäni myös selkään siitä, että ajoin ihan itse autolla Messukeskukseen, sillä onhan se jo aika lähellä Helsingin keskustaa.;D Nyt tiedän, että voin lähteä autolla liikenteeseen siihen suuntaan toistekin. Ja olipa hyvä, että olin autolla, sillä muuten olisi ollut melkoisen vaikea kuljettaa ainokaista ostostani kotiin...



 



Matkaan lähdin erittäin avoimin mielin, sillä en ollut tutustunut tarjontaan juurikaan etukäteen, pelkästään lukenut jonkun listan Iltalehdestä tms.. Muunmuassa olin lukenut, että värit ovat nyt selvästi lisääntymässä. Enpä tiedä. Minun kamerani hakeutui paria poikkeusta lukuunottamatta aika värittömiin kokonaisuuksin tai yksityiskohtiin, mutta mä taidankin olla aina hieman jälkijunassa näissä muotijutuissa. Eniten ostajia tuntui kyllä olevan osastolla, jossa myytiin kaikkea mustaa piensisustustavaraa!





 



  




Oma suosikkini kaikista osastoista oli Trash Kitchen, osasto, jossa kaikki oli käytännössä rakennettu kierrätysmateriaaleista. Ilme oli tästä huolimatta mielestäni skandinaavisen selkeä ja raikas.  Jotain kummaa viehtymystä tunnen tällä hetkellä tuollaista lähes myrkynvihreää kohtaan, vaikken sitä välttämättä omaan kotiin (vielä) kaipaakaan. Söin lounaan saman osaston Trash Cafessa, ja lohivoileipä oli ihan mielettömän herkullista.









Hobby Hallin osasto oli myös kovasti mieleeni, kuten muuten hiljattain ilmestynyt uusi kuvastokin! Jo viime vuonna ihastelin Elloksella industrialtyylistä vaunua, joka oli kuitenkin liian suuri ja kallis meille. Hobby Hallin vastaavan hankkimista mietin nyt ihan tosissani... Se sopisi keittiön ja olohuoneen rajalle, keittiötason päätyyn. Hintakin on minusta kohtuullinen. Samalta osastolta löysin myös erittäin varteenotettavan vaihtoehdon keittiön matoksi. Tosin niitä pitäisi olla kaksi, kuten messuosaston "keittiössäkin".







 
Omia värisuosikkejani messuilla olivat erilaiset puunsävyt, musta, valkoinen ja harmaa, samat kuin täällä kotona.;) Pastellisävyt näyttävät pitävän pintansa nyt syksylläkin. Mullakin on kaksi vaaleanpunaista pellavaista tyynynpäällistä (löytöjä kesän peräkonttikirpparilta) odottamassa nappien vaihtamista. Ajattelin ne ennen talvea vielä laittaa kuntoon ja esille, vaikka yleensä vaaleanpunainen on käynyt meillä vain keväällä. Kuparia on näkynyt sekä messuilla, että muuten kaupoissa todella paljon, mutta se ihastus taitaa olla enimmäkseen ohi minun osaltani.
 








Ekologisuus on ymmärrettävistä syistä trendi, mutta jota ei ehkä kannattaisi minusta enää trendiksi kutsua. Eikös sen pitäisi olla aina lähtökohta suunnittelussa ja itsestäänselvyys? Oman messuostokseni tein Kontin osastolta ja tunsin samalla kantavani pienen korteni kekoon pakolaisten auttamiseksi. Toisaalta oli siellä messuilla osastoja, joissa myytiin aika tavalla kaikenlaista turhaa himphamppua, josta ekologisuus on kaukana. Välillä tunnen siitä pahaa oloa, erityisesti, kun sorrun itse ostamaan jotain sellaista. Toisaalta, jos tavara on jo myynnissä, niin eikös se ole parempi, että joku ostaa sen ja käyttää sitä? Olen kuullut, että esimerkiksi osa vaatteista, jotka eivät käy kaupaksi, menee suoraan hävitettäväksi. Se vasta tuhlaukselta tuntuu. Suunnittelulla on siis erittäin suuri merkitys, ettei koskaan tuotettaisi tavaroita, joita ei kukaan halua ostaa. Tällaisin miettein palasin Habitaresta. Ainoan ostokseni säästän omaan postaukseen, koska se ansaitsee sellaisen.:) Jos olet jo käynyt Habitaressa tai menossa sinne, olisi kiva kuulla sinun mietteitäsi messuista!

Lopuksi vielä muistutus arvonnasta, johon pääset osallistumaan täällä.

Taina

18 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista fiiliksistä ja bongailuista messuilta! Itse en sinne tänä vuonna pääsekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentista!:) Mun edellisestä Habitare käynnistä olikin jo useampi vuosi aikaa, en tiedä, jaksaisivatko messut kiinnostaa ihan joka vuosi. Nyt kiinnosti.:)

      Poista
  2. Kivat tunnelmat ja kuvat ideoita täynnä!
    Hauskaa seurata eri bloggaajien kuvia Habitaresta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Mustakin on mielenkiintoista lukea toisten postauksia aiheesta, ja olenkin jo huomannut, että ihan eri juttuja jokainen nostaa esiin. No, nuo sateenvarjot on kaikilla, sillä se oli vaan niin upea!;D

      Poista
  3. Kiva postaus! Itsekin kävin tuolla enkä mielestäni törmännyt mihinkään yltiövärikkääseen vaikka sitä tuotiin esiin mainoksissa... No ehkä en sellaista etsinytkään :) Värejä riittää kotonakin. Kuvistasi päätellen olemme kiertäneet hyvin samoja paikkoja - TrashCafen sijasta kävimme nauttimassa Teehuoneen antimista - hyvää ja maistuvaa, mutta niiiin hidasta palvelua... Ympäristö oli kyllä "kohillaan": Aallon huonekaluja, Wirkkalan valaisimia...
    Tuo kuvassasi näkyvä Trash -osaston jalkapallopeli kierrätyslaudoista oli kyllä melkein lähdössä mukaamme :) Siinä olisi hauska peli pikkumiehille :) Kontista löysimme kauan etsimämme Tsaikka-lasit ja nehän lähtivät oitis mukaan....
    Toisen parituntisen vietimme sitten antiikki-puolella... Niin paljon ihania vanhoja vintage ym. tavaroita... Mukaan lähti kuitenkin taidelasia... :)
    Ihan mukava lauantaipäivä oli kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!:) Mä melkein juoksin sen antikkiosaston läpi, etten vaan ihastuisi mihinkään liikaa.;D Kontin osastolla vietin kyllä aika pitkän tovin. Oli niin hyvää tavaraa (tietenkin) tarjolla!:)

      Se jalkapallopeli oli kyllä tosi hieno, mutta sun miehesi on niin kätevä käsistään, että osaa varmasti sellaisen tehdä pikkumiehille!:)

      Poista
  4. Kiva kun postailit noista messuista!
    Meiltä kun on matkaa tuonne reilusti, niin ei tule lähdettyä. Muuten kyllä lähtisin heti tuonne ihmettelemään uusia sisustustuulia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, todellakin ymmärrän ton, kun en meinannun viitsiä lähteä 100 kilometrin päähän.;D Ihmettelen niitä, jotka jaksaa lähteä vaikka Pohjanmaalta asti tuonne...:D

      Poista
  5. Kävin itsekin messuilla ja otin kuvan tuosta sateenvarjotaideteoksesta ajatuksella " tämä pitää näyttää Tainalle". Juttelin erään tutun näytteilleasettajan kanssa, ja hän oli vähän pettynyt siihen, että messut ovat muuttuneet. Nykyään messuilla on vähemmän keittiöitä sekä huonekaluja ja enemmän sisustus- ja kirppistavaraa. Näytteilleasettajalle messuille tulo on kallis satsaus. Tällekin tutulle myyjälle messut maksavat noin 100 000 euroa. He miettivät tarkkaan kannattaako ensi vuonna lähteä vai pitäisikö messut olla vain joka toinen vuosi. Minusta oli kiva nähdä nuorten suunnittelijoiden ja muotoilijoiden uusia tuotteita. Tällainen oli tuo kuvaamasi vaaleanvihreä kaunis tuoli. Olisin ostanut kaksikin eri tuolia, jotka sunnuntai-iltapäivällä myytiin alennuksella, mutta molemmat tuolit oli varattu jo eilen. Ei meillä kyllä tuoleista pulaa ole, mutta olivat niin kauniita ja hyvin tehtyjä. Ostin sitten vain hopeisen rannekorun ja kuusi pellavaista tablettia. T. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ymmärrän hyvin ton näytteilleasettajan mielipahan. Ihan käsittämättömän kallista! Varmaan iso osasto? Itse olin erittäin yllättynyt iloisesti, sillä mielikuvani oli muutaman vuoden takaa, nyt oli minulle enemmän mielenkiintoista, kun ei olla (valitettavasti) rakentamassa uutta tai tekemässä isoa remppaa.:) Mäkin kyllä tykkään katsella uusia tuulia ja ihmetellä, kuinka luovia jotkut ihmiset on. Siitä saa aina itsellekin intoa kehitellä juttuja.:)
      Mulla on muuten Helsingin Forumin Muumi-kaupasta elokuussa otettu kuva, jossa on hieman pienemmässä mittakaavassa noita sateenvarjoja katossa.:D

      Poista
  6. Mitäköhän olet messuilta kotiuttanut... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, en ehtinyt tänään vielä kuvaamaan! Pidetään nyt hieman jännitystä yllä.;D Voin kertoa, että kädessä on törkeä mustelma kyseisen ostoksen raahaamisesta messuhallista parkkihalliin.:D

      Poista
  7. Totta turiset tuosta ekologisuudesta. Pitäis jo nykypäivänä tosiaan olla kaiken itsestäänselvyys, mutta valitettavasti ei ole.
    Ihanaa kun olit kuvannut muutakin kuin sateenvarjoja. Ja just noita luonnonläheisiä puujuttuja. Keittiön iso puinen avohyllykkökin näytti kivalta.
    Myrkynvihreää joudun vielä vähän sulattelemaan :). Jotenkin hassua, että väri on mun silmään kylmä, vaikka ajatus vihreästä onkin lämmin.

    Mulla jäi messut tänä vuonna väliin, mutta kiva kun pääsee tätä kautta poikkeamaan :). Etenkin kun olit tosiaan kiinnittänyt huomion todennäköisesti justiin niihin samoihin juttuihin, joista itsekin olisin innostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3
      Mua huvitti, kun kävin Habitaren Instagramtiliä katsomassa (tokihan latasin sinne itsekin kuvia), niin oli aika monta sateenvarjoa!;D Sinne en laittanut yhtään sateenvarjokuvaa.:P
      Juuri äsken selailin Jotexin uutta kuvastoa ja bongasin sieltä tooosi vihreän sivun. Täytyy varmaan tehdä postaus aiheesta.:) Olen lenkeilläni hiljalleen ihastunut myös erääseen 70-luvun taloon, joka on maalattu vihreäksi! Jotain rajaa voisi toivoa, mutta talosta pidetään hyvää huolta ja se on oikeastaan aika kodikkaannäköinen, väristä huolimatta.:D No, meille ei nyt ihan vielä myrkynvihreää, mutta syvää vihreää on kyllä Habitaresta ostamassani tavarassakin...

      Poista
  8. Ihanat nuu mustapilkulliste lasit ja "korituolit". Voisin kantaa heti kotiin jos tilaa löytyisi! :) Ja kyllä. Ekologisuuden pitäisi olla aina lähtökohta suunnittelussa.

    Ihanilla kuvilla taas ilostutit iltaani. :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria!<3
      Mustapilkulliset on juuri siltä osastolta, jossa kävi aivan valtava vilske! Itse olisin mielelläni ottanut samassa kuvassa hieman huonosti näkyvän mustan koristepuun, joka oli lasikuvun sisällä. En kuitenkaan kysynyt hintaa, sillä kädet alkoivat olla jo täynnä kaikenlaista kannettavaa, vaikken mitään ollut ostanutkaan.:D

      Poista
  9. Ihania messukuvia :)

    VastaaPoista