perjantai 11. syyskuuta 2020

Pölkinvuoren kasvimaailma - Kevään kukkaistutusten suunnitteluun inspistäHeissan ja mukavaa perjantai-iltaa!  Mielessäni on viime aikoina ollut kukkasipuleiden istuttaminen, vaikka yhtään sipulia en ole vielä hankkinut. Kai se on tapani varautua pimeään vuodenaikaan. Sitä jaksaa paljon paremmin, kun on jotain, mitä odottaa.:) Ihan pian täytyy varmaan laittaa sipuleita tilaukseen. Viime aikoina olen katsellut näitä kesäkuisia kuvia useampaan kertaan ja ihaillut kukkarunsautta. Inspiroidun! Toisinaan enemmän on vain enemmän!


Kävin kesäkuun alussa ystäväni kanssa Urjalassa, Pölkinvuoren kasvimaailmassa. Ensimmäisen kerran luin paikasta joskus kevättalvella, koronan jo iskettyä Suomeen Tuolloin surin, että vierailu Pölkinvuorelle ei olisi tänä vuonna mahdollista... parhaaseen kukinta-aikaan ainakaan. Vaan eipä kannata murehtia etukäteen, läksimme matkaan heti loman koittaessa, emmekä tehneet reissua turhaan. Oli kyllä vähän sellainen olo, että onkos tämä nyt vielä viisasta, koronan vuoksi...No, kukat sumentavat minulta järjen, minkäs teet!


Useimmat narsissit olivat toki kukkineet jo kesäkuun alkuun mennessä, mutta metsäpuistikossa riitti vielä yllin kyllin ihasteltavaa ja niitä narsissejakin oli kukassa vielä jonkin verran. Jos asuisin yhtään lähempänä, kävisin tuolla keväällä ja alkukesästä useamman kerran. 


Minulle saa suositella, jos tiedät jonkun erityisen hyvän paikan sipuliostoksille. Pölkinvuoren kasvimaailma myy juuri nyt kukkasipuleita ja ajattelin kokeilla sitä kautta tehdä ainakin pienen tilauksen. Joko sinulla on kukkasipuleita ostettuna?

Rentouttavaa viikonloppua!
Taina


2 kommenttia:

  1. Näyttää upealta! Keväällä kaikki värit ovat sallittuja ja erikoisetkin väriyhdistelmät sykähdyttävät!
    Minä olen jo useana vuonna tilannut sipulikukat suoraan Hollannista, eurobulb.nl

    VastaaPoista
  2. Inspiroivia kuvia! <3 Minä olen ostanut sipulit yleensä ihan vain Plantagenista tai muusta viherkaupasta, mutta en olekaan koskaan ostanut kovin suurta erää tai etsinyt mitää erikoista.

    VastaaPoista