sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Lahjaksi laskutilaa sohvan nurkalle - Juurilla Desing Vendela



Hei! Ihanaa äitienpäivän iltaa!<3 Toivottavasti teillä on ollut ilon ja rakkauden täyttämä päivä!<3 Varmaan teitäkin on hemmoteltu tai olette itse hemmotelleet tai muistaneet äitiänne... Mies kokkasi meillä tänään ja muutenkin olen voinut tehdä kaikkea sellaista, mikä minua tänään on huvittanut, eli ottaa valokuvia, haravoida ja nukkua pienet tirsat sohvalla.:) Minun oma äitini on ollut viimeiset pari kuukautta mökillä isän kanssa. Olipa muuten mahtavaa, että saimme eilen kukkalähetyksen äidille mökille menemään. Sinne mökille on peräti puolen tunnin ajomatka kukkakaupalta.



Mitä tulee omiin lahjoihini, niin mies usein kyselee, mitä toivoisin kulloinkin lahjaksi. On kai todennut, että näin tulee osuvampia lahjoja. Toisinaan ei ole ollut oikein mitään mielessä, mutta nyt olin jo kuukausia kaivannut laskutasoa toisen sohvan vierelle. Yksi parhaita sisustusajatuksia on ollut tason hankkiminen toisen sohvan taakse, siitä se ajatus laskutasosta myös toisen sohvan vierelle syntyi. 



Muitakin vaihtoehtoja oli mielessä, mutta tämä aika, jota elämme, sai minut vakuuttumaan, että mielummin kotimaista käsityötä kuin ison huonekaluketjun massatuotantoa. Juurilla Designin tuotteita olen ihaillut monet, monet, kerrat ja Vendela -penkki tuntui hyvältä vaihtoehdolta sohvan nurkalle. Sitä se myös tuntuu olevan. 

Jännitin hieman penkin väriä etukäteen. Vendela on tehty havuvanerista ja siinä on vanerille tyypillinen raidoitus. Pelkäsin hieman, että penkki näyttäisi tammisen Twiggyn rinnalla keltaiselta, mutta huoleni oli turha. Toisen sohvan takana oleva lipasto, Woodnotes Twiggy ja Vendela sopivat minusta hyvin samaan tilaan. Vaalea puu tuo kivasti lämpöä sisustukseen olematta tunkkainen tai raskas.



Penkki, joka meillä toimii pikkupöytänä tuli torstaina. Eilen käänsimme miehen kanssa sohvien paikkaa päikseen, jotta pöytä ei menisi olohuoneen ulko-oven eteen. Pöytä asettuikin nätisti paikalleen. Aika usein sohvalle tullessa on kännykkä, kahvikuppi, lehtiä tai kirjoja käsissä. Nyt niille on laskupaikka toisellakin sohvalla. Voisihan sitä toki laskea ne tavarat tuohon olohuoneen varsinaiselle pöydälle, mutta koska lähes aina istumme miehen kanssa jossain sohvan nurkista, jalat sohvalla, tuntuu sohvassa kiinni oleva taso toimivammalta. 



Olen nyt ihan hurjan tyytyväinen meidän olohuoneeseen, kotiin kyllä muutenkin!  Se on ehkä hieman epätavallinen olotila. Ei siksi, että kodissamme olisi oikeasti jotain varsinaista korjattavaa tai muutoksen tarvetta, vaan koska tämän sisustajan mieli vain sattuu olemaan semmoinen, vaihtelua kaipaava! Nyt nautin täysillä tästä.


Kivaa uutta viikkoa!
Taina


10 kommenttia:

  1. Täsmälahjat ovat ❤
    Toimivuutta ja arkea helpottavat asiat miellyttävät niin silmää, kuin hermojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä!<3 Pikkupöytä on oikealla paikalla. Erittäin hyvä lahja.:)

      Poista
  2. Ihanan lahjan olet saanut! Minä sain tänä(kin) vuonna kompostin. Toivon, että nyt kompostointi alkaa sujua.
    Mukavaa viikkoa! Tällå viikolla alkaa yhden lajin treenit ja koulu. Outoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Ei oikein ole paukut rittäneet vastailuun, pahoittelen.<3
      Tänään oli jo töissä vähän kuin ennen vanhaan.;D Kyllä niille turvaväleillä voi sanoa heipat koulussa.:P Tykkään kyllä työstäni ihan hirmuisen paljon. Lapset.<3
      Jään odottelemaan sun postausta, miten teidän arki on lähtenyt pyörimään!

      Poista
  3. Tosi nätti ja näppärä lahja! Kotimaisen designin ostaminen on aina hyvä teko. Jos olisin rahoissani, en muuta ostaisikaan.

    Meilläkin on sohvapöytänä jokin tuollainen "pömpeli", ei varmaan penkiksi tarkoitettu, vaan ehkäpä hyllyksi seinään kiinnitettäväksi, tai jotain. Hassu puinen kuutio se on, ja ostin sen kierrätyskeskuksesta, kun se näytti just sopivalta sohvapöydäksi, vaikken edes tiennyt, mitä sillä on noin niinkuin alunperin tarkoitus tehdä. :D

    Lisäksi hankittiin jossain kohtaa sohvan käsinojalle laitettava sellainen puulastuista tehty "tarjotin" tai "pöydäke", vai miksikä sitä sanoisi. Sellainen, joka taipuu sohvan käsinojan yli tehden siihen hyvän laskutilan esim. kahvikupille. Se on kanssa ollut tosi näppärä, mutta siinä on se ongelma, että siihen unohtaa aina jonkin kupin tai kulhon - ja sitten kun asettuu sohvalle lepäämään, meinaa pudottaa astian lattialle. Joku lautanen on jo ehtiny särkyäkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Arvaapas olenkos selaillut mm.nettikirppiksiä löytääkseni itselleni yöpöydän, joka ei tulisi lattialle ollenkaan, olisi sopivankokoinen jne..Tuollaiset laatikot oli yksi vaihtoehto, mutta kohtuuhintaista ja riittävän pientä ei löytynyt. Siinä on nimittäin vaatehuoneen ovi, joka ottaa pian vastaan, jos mun puolelle sänkyä tuo liian ison yöpöydän. Tilasin lopulta siihen ripustettavan version, eli saman, mikä on olohuoneessa kukkien alustana. Oli -25%, niin ei ollut enää kallis.

      Tiedän myös tuon tarjottimen sohvan käsinojalle, ja jossain kohti meinaisin sitä meillekin, mutta näissä nykyisessä on niin kapea käsinoja, ettei se taitaisi siinä auttaa.:)

      Poista
  4. Teidän olkkari on kyllä muuttunut parissa vuodessa varmaan useampaan kertaan kuin meidän koko aikana (ollaan asuttu tässä 27 v) :). Ja mun mielestä aina vaan nätimpään suuntaan tai sitten sun ja mun maku on elänyt tässä matkan varrella samanlaisia latuja.

    Ilme on nyt aivan ihanan kepeä ja uusikin pöytä kertakaikkisen kaunis. Me tehtiin joku vuosi sitten samanmallisia CLT-levystä meidän messusaunaan (oli saunan "lauteina") ja ne on edelleen toimistolla odottamassa, että kantaisin kotiin, mutten ole keksinyt luontevaa paikkaa ja painaakin niin turkasen paljon se levy, että saavat vielä odotella.

    Olis aika hauska nähdä kuvasarja teidä olkkarista vaikka just parin tai kolmen tai viiden vuoden ajalta. Ihan vaan kuvasarja allekkain ilman selityksiä. Pelkkä vuosiluku vaan, niin näkis mitä kaikkea siellä on jo tähän mennessä tapahtunut. (Tää ihan vaan sillä, jos joskus on ylimääräistä virtaa ja tekemisen puutetta :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ihana!<3 Mä olen katsos niin vaihtelunhaluista sorttia, että aina välistä pitää jotain uutta keksiä.;D
      Mitäs meinaat noista levyistä, kunhan saat ne kotiin saakka?

      Ja hei, mikä ihana idea!<3 Tosin luuletkos, että osaisin olla "hiljaa"?;))) Tämän laitan kiitollisena korvan taakse muistiin ja toteutan ehkäpä kesäloman koittaessa!:) Sitä ennen ei taida millään ehtiä, vaikka kuinka toivoisi. Ei ole onneksi enää pitkää aikaa siihen.

      Poista