tiistai 5. marraskuuta 2019

Lokakuun väriloistoa ja kuukauden tykätyimmät



Lokakuu mennä humpsahti, ja sanonpa vain, että se on kuulkaas ihan kohta joulu! Marraskuun viidettä mennään jo, aika juoksee, se tuntuu juoksevan todella kovaa.

Kymmenen kuvan verran kuitenkin juttua viime kuusta. Aloin jo miettimään, että onko tässä postauksessa järkeä, mutta tällä nykyisellä postaustahdilla ei juuri tule postailtua kuulumisia muuten, joten ehkä tässä sittenkin on joku idea!


Syksyn tullen oli uusien profiilikuvien aika. Tykkään vaihtaa omia kuviani vuodenaikojen mukaan. Siispä miehelle kamera käteen ja marssimme ulos, kun siellä oli paremmin sillä hetkellä valoa. Pihan pensaat ja pihaamme ympäröivän ryteikön kellastuneet puut tarjosivat myös kivan taustan kuville. Olisi kyllä kiva joskus käydä ammattikuvaajalla ottamassa kuvia vähän varastoon. Onneksi tuo mun mieheni on varsin taitava kuvien ottaja, ja yhteistyömme kuvia ottaessa on sujuvaa, mikä mielestäni näkyy kuvissa. Suosituin lokakuun kuva Instassa oli juuri hilpeä omakuva.



Lähes koko lokakuu olikin aivan mielettömän upean ruskan aikaa. Ihan poikkeuksellisen pitkäkin tuo ruska tuntui olevan, sillä se kesti täällä Lahden seudulla noin neljä viikkoa! Monesti lehdet pysyvät puissa pari viikkoa värikkäinä ja sitten tulee joku syysmyrsky, joka vie värit mennessään. Toisin oli nyt. En ole nähnyt tilastoa aurinkoisista tunneista, mutta niitäkin tuntui olevan ihan mukavasti lokakuuksi. 


Kävin jälleen ammattijärjestömme sponssaamalla kukkasidontakurssilla, jota ohjasi Neilikan Tiina. Tällä kertaa tehtiin isot vannekranssit. Oma vanteeni, jonka hankin jo keväällä juuri kranssipohjaksi, oli himpun verran isompi kuin ohjeissa oli toivottu, mutta sain kuitenkin materiaalin riittämään kranssiin ihan hyvin. Kranssi koristaa nyt ovenpieltä, ehkäpä lisään siihen vielä valot. Linnut ovat käyneet jonkin verran nyppimässä osaa kasvien siemenkodista, mutta enimmäkseen kranssi on onneksi saanut olla rauhassa.


Kukkia lokakuuhun mahtui tietenkin monenlaisia. Villiviinistä ostamani irto-oksat Ming -maljakossa olivat hirmuisen kestävät ja kauniit. Sudenporkkanatkin kestivät pitkälle toista viikkoa! Heinät noukin nykyään kimpuista talteen, sillä ne näyttävät kuivuneinakin ihan samanlaiselta kuin tuoreena. 


Miehen kanssa kävimme ulkoilemassa Orimattilan puolella, Kairessuo-Mieliäissuon ulkoilureitillä, josta kuulin ihan äskettäin, vaikka tämä reitti on ollut olemassa vuosikausia. Reitille mahtui metsää, kalliota ja suota, yksi lintutornikin, tosin lintuja ei juuri silloin näkynyt. Nappasin ihan loppumatkasta kuvan kannosta, joka oli hyvin maastoutunut. Jos innostutte tuonne ulkoilemaan, kannattaa laittaa vedenpitävät ja mahdollisimman pitävät jalkineet. Varsinkin kallioiden päällä oleva sammal ja jäkälä oli liukasta. Kivaa vaihtelua ulkoiluun joka tapauksessa!


Lokakuun lopussa on aina syysloma. Tällä kertaa aloitin sen työparini ja ystäväni Tiinan kanssa Helsingin reissulla. Meillä oli ihan huippukiva reissu, joka piti sisällään mm. Michael Bublen konsertin Hartwall Areenalla ja yöpymisen hotelli Presidentissä. Ehdimme myös kierrellä Helsingissä, poikkesimme kaakaolla Löylyssä, ihastelimme Eiran hulppeita taloja ja piipahdimme Oodissa sekä juuriavatussa Triplassa.


Läksimme miehen kanssa vanhempieni mökille loppuviikoksi. Mies teki töitä koko menomatkan minun ajaessani ja lopulta sitten muutenkin kaikkina päivinä. Hänen osaltaan ei siis mennyt ihan niin kuin olimme toivoneet. Minulle mökkireissu oli ihanan rentouttava irtautuminen arjen velvollisuuksista. Aika tavalla tuli seurattua lintujen ja oravien ruokailua ikkunan takana. Ehdin vähän rymsteeraamaan ja siivoilemaan mökillä (niin paljon mukavampaa kuin omien nurkkien jatkuva puunaus!) ja ripustettiin äidin lumipalloheisiin tuollaiset hauskat pallovalot. Nyt siellä Kainuussa on jo lumi maassa.


Suosituin uusi postaus lokakuulta oli Sohviksen elämää, jonka kirjoitin uuden sohvatilauksen innoittamana. Muistelin elämäni sohvia ja kaivelin arkistoista vanhoja sohvakuvia perheeni suotuisalla avustuksella.:) Instaan löysin julkaistavaksi kuvan blogini alkutaipaleelta, kun olin vast´ikään hankkinut pienemmän Ektorp -sohvan. Voi, miten ryhdikäs tuo sohva olikaan! Kuukauden luetuin lokakuussakin oli postaus kohta kahden vuoden takaa. Tuota jättineulepeitto-ohjetta on luettu jo lähes 6000 kertaa!


Viimeisen kuvan  nappasin sohvalla maatessani viime viikolla. Kurkku alkoi tuntua kipeältä jo mökiltä kotiin ajellessa, ja lokakuun viimeiset päivät menivät enimmäkseen kotona flunssan kourissa. Viime viikolla kävin töissä vain kahtena päivänä, oikeastaan vasta tänään on olo tuntunut hyvältä. Ääni oli kyllä koetuksella edelleen.

Monta kivaa mahtunut jo tähän marraskuuhunkin.
Palataan niihin pian!

Taina 


10 kommenttia:

  1. Iso kranssi on u-p-e-a! <3 Meillä ruska-aika tuntui puolestaan menneen jotenkin tosi nopeasti ohi ja siinä määrin sateisena, etten ehtinyt juurikaan ottaa ruskakuvia. Onneksi viime vuonna tuli kuvattua senkin edestä, niin eivät ruskakuvat lopu ihan heti kesken. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 ja höh! No, onneksi sulla on huumoria!<3 Täytyy sanoa, että tämä PIMEYS laittaa kyllä huumorin koetukselle. Kuka puhaltaisi sadepilvet pois?

      Poista
  2. Onpa kaunis kranssi ja kaunis olet kyllä sinäkin. Nyt, juuri tänään antaisin mitä vaan, että pääsisin lähtemään jonnekin missä ei tarvitsisi olla kenenkään kanssa tekemisissä pariin päivään. Oman perheen ottaisin kyllä mukaan :)
    Ihanaa marraskuun alkua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos samoin Outi!<3
      Välillä sitä tarvitsee rauhaa. Teillä on vielä ne erityisen ikävät naapurit..:(
      Tsemppiä meille tähän marraskuun pimeyteen!<3

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta tuota flunssaa lukuunottamatta. Itse olen sairastanut nyt viikon flunssaa ja ääni ollut pois. En tiedä, miten saisi äänen tskaisin, kun en osaa olla hiljaa. Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vallan mainio lokakuu, paitsi tauti, niin kuin sanoitkin!:) Sitkeää on! Kuopus sairasti mun kanssa yhtä aikaa, mies on ollut viime viikonlopusta saakka, ja yöunet sen mukaan. Nyt alkaa onneksi hieman helpottaa hänellä. Toivottavasti sullakin!<3
      Kiitos Minna!<3

      Poista
  4. Sulla on ollut ihana lokakuu!
    Juuri tuollaiset kivat asiat saavat unohtamaan, että lokakuu olisi muka jotenkin synkkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos noita lokakuun päiviä ja iltoja vertaa tämän marraskuun vastaaviin, niin lokakuuhan tuntuu ihan melkein kesältä!:)) Argh, eihän tälle pimeydelle mitään mahda, ja onneksi on joulu tulossa!
      Kaikesta huolimatta kivaa marraskuuta!<3

      Poista
  5. Kivoja muistoja sun lokakuusta :) Ruska oli tosiaan upea ja aurinkoisia päiviä riitti täälläkin. Mukavaa viikonloppua Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna!<3 Tämä marraskuu saa huokaamaan, mutta ehkä se tästä vielä kirkastuu edes hitusen.:)
      Mukavaa marraskuuta Hanna!<3

      Poista