maanantai 29. elokuuta 2016

DIY - amppeli nahkavyöllä







Kesän Asuntomessut loppuivat muutama viikko sitten, mutta messuilta poimitut diy -ideat odottavat ainakin minulla vielä toteutusta. Paitsi tämä ensimmäinen, jota olen kypsytellyt mielessäni toukokuulta saakka! Hartman koti Ruudun eteisessä oli montakin kivaa juttua, mutta lasinen Holmegaardin kukka-amppeli nahkaisella ripustuslenkillä tuntui heti omalta. Tuli mieleen, että Finnmarilla myynnissä olevaan lasiamppeliin saisi varmasti laitettua nahkaisen hihnan...Ostin jo joskus talven pakkasilla yhden amppelin, mutta onnistuin rikkomaan sen heti, kun tuli kotiin. Aloin ammentaan pohjalle koristekiviä, ja amppeli räsähti rikki. Tuolloin olisin ripustanut amppelin luultavasti siimalla, mutta en siis koskaan päässyt ripustusvaiheeseen. Ajatus nahkaripustimesta syntyi messuilla.

Jokin aika sitten kävin ostamassa amppelin no 2. Tuolloin minulla oli jo Tammisaaren kirpputorilta ostettu Friitalan nahkavyö, jonka ajattelin käyttää nyt amppelin ripustamiseen. Vyötä en halunnut käydä pilkkomaan, vaan ainoastaan pujotin sen amppelin läpi ja laitoin vyön kiinni. Kyllä on kuulkaan olleet kapeat vyötäröt muutama vuosikymmen sitten...Vyön yläpuolella on katon koukussa roikkuvaa ohutta metalliketjua, jossa vyö on kiinni.







Lopulta amppelista puuttui vain viherkasvi. Toistaiseksi aitoa kasvia, joka mahtuisi ja lisäksi pärjäisi amppelissa, ei ole löytynyt, joten ostin Finnmarilta tekomehikasvin. Toivon, että keksisin amppeliin jonkun sopivan viherkasvin syksyn aikana. Mielelläni otan myös vinkkejä vastaan! Nämä hätäiset kuvat ovat eiliseltä, laajempaa kuvakulmaa luvassa myöhemmin. Itse tykkään joka tapauksessa kovin.

Tänään onkin ollut jo niin syksyinen sää, että töistä tultuani pistin takkaan tulet ja ilmalämpöpumppukin saa levittää ihanaa lämpöä. Täytyy yrittää pitää lasi puoliksi täynnä, vaikka kesän loppuminen kirpaiseekin. Kaikessa on puolensa.

Mukavaa viikkoa!<3
Taina

12 kommenttia:

  1. Kiva amppeli ja nahkavyö sopii siihen hyvin. Tuli mieleen, että esim. aloe voisi sopia tuohon hyvin, kun ei tarvitse isoa multa-alaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Huopalintu!:) Täytyy varmaan käydä jossain puutarhamyymälässä, esim. Palntagenissa tutkimassa vaihtoehtoja...Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kaunis amppeli! Olen myös koittanut löytää aitoa kasvia tuollaista amppelia varten, mutta toistaiseksi etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta. Kerro ihmeessä, jos löydät jostain jonkun! :) Nahkavyökin vielä odottelee mua jossain... eri tarkoitukseen kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, eli ei oo helppoa löytää sopivaa!:/ Kiva nähdä, mitä vyöllä meinaat.:D Mulla on muitakin ajatuksia, mihin haluaisin käyttää nahkaa. Vähän harmittaa, kun viime viikon kirpparireissulla jätin kaksi kaunista nahkavyötä pöytään..eivätkä ne edes maksaneet kuin euron ja vähän päälle. Joskus ei vaan leikkaa!

      Poista
  3. Oi kun kivan näköinen! Kukkalan Sannan omalla instatilillä oli juuri yhtenä päivänä kuva kivoista ilmakasveista. Sellainen voisi sopia tuohon just eikä melkein. Mullakin odottaa täällä pieni nahkapala yhtä diy-toteutusta. Saa nähdä onnistuuko...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmakasvi on jotain, mistä en ole kuullutkaan! Mulla on tainnut mennä ohi tuo Sannan postaus. Kiitos vinkistä Anu!<3 Mitähän kivaa olet taas keksinyt?:)

      Poista
  4. Plantgenissa on myynnissä ihania minikasveja :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina!:) En olekaan käynyt Plantegenissa kai kuukausiin! Täytyy poiketa.:)

      Poista
  5. Ikeasta justiin ostin sellaisen ihan minikokoisen mehikasvin ruukussa. Ajattelin, että voisko sellainen toimia? Jos ruukku tai lautanen on niin pikkuinen, että peittyy noilla "kivillä"?
    (Se on kyllä hassua, että vaikka noi "tekokasvit" on nykyään ihan aidon ja kivan näköisiä, niin silti se epäaitous jotenkin häiritsee mieltä. Mutta ihanaa, että valikoimaa on, koska aito ei aina vaikkapa allergioiden takia sovi ja silloin on kiva, että on mistä valita. On vähän toista kuin ne "ennenvanhaiset" auringossa ikkunalaudalla haalistuneet tönkkömuoviset pelargoniat tai saniaiset..)

    Kiva amppeli jokatapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sultakin oo jonniin verran matkaa lähimpään Ikeaan! Ärsyttää, kun lähin on Vantaalla. Ei sinne ihan pienten ostosten vuoksi viitsi lähteä.:( Monesti ois just jotain pientä, mitä tekis mieli!;D
      Olen täysin samaa mieltä, että nykyiset tekokukat ja -kasvit ovat todella laadukkaita, mutta silti jotenkin tykkään, että pitää olla elävää. Kukka ja Sisustus Neilikassa, josta nykyää ostan leikot, on aivan mielettömän upeita tekokasveja. Toistaiseksi valinta on kuitenkin aina mennyt elävän puolelle.:)
      Kiitos Annukka!<3

      Poista
  6. Oiiih! Ihana amppeli ja olet kyllä kätevä ja kekseliäs! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Kati!<3 Tässä ei ihan kauheasti kätevyyttä tarvittu.;)) Kunhan vyön osasi solmia kiinni.:P Tykkään kyllä itse lopputuloksesta.:) Se Asuntomessu amppeli oli muistaakseni ihan törkeän kallis. Tälle tuli hintaa 7,90.:)

      Poista