tiistai 9. elokuuta 2016

Kuvausharjoituksia uudella objektiivillaSain mieheltä syntymäpäivälahjaksi sen, mitä olin toivonut kesäkuisesta valokuvauskurssista lähtien, eli uuden ja valovoimasen objektiivin. Nämä kuvat ovat ensimmäiset julkaisuun pääsevät kuvat, joissa olen käyttänyt uutta objetiivia ja säätänyt kameran asetuksia ihan itse!;D Harjoiteltavaa riittää. Välillä tuntuu, että en osaa yhtään kuvata, mutta silloin voin aina vilkaista kuvia tämän blogin alkupuolelta...

Kuvauskohteena toimi Kukka ja Sisustus Neilikasta ostetut hortensian oksat. Yleensä mulla on ollut kesällä hortensioita ulkoruukuissa, mutta en tykkää siitä, että ne vaihtavat väriä kasteluveden mukaan, siksi nämä leikkoversiot tuntuvat jotenkin mukavammilta.Miten uskomattoman kauniit ovat hortensian kukinnot! En vieläkään ole kyllästynyt pastelliväreihin, varsinkaan kukissa, vaikka syksy alkaakin hiipiä luontoon (ja omiin ajatuksiin). Näillä kesäkukilla voi hieman huijata itseään, en vieläkään halua antaa täysin periksi syksylle.
Sama Annon maljakko, jossa kesän viimeiset pionit viime viikolla toivat iloa, käy minusta hyvin myös hortensioiden kanssa. Nahkainen vyö maljakon ympärillä tekee siitä juuri nyt oman suosikkini. Toisinaan hortensiat kuivavat kauniisti...Toivottavasti tälläkin kertaa!
These beautiful hydrangeas are my guinea pigs while I´m practising to use my birthday present, a new lens. There´s still a lot´s to learn! Hydrangeas are so beautiful with pastel colors! I want to fool myself not to notice the autumn is coming... A leather band in the vase makes this vase my favorite at the moment.Taina

26 kommenttia:

 1. Myöhästyneet onnittelut!
  Minäkin muuten sain mieheltä vuosi sitten valovoimaisemman linssin kameraani. Siis vihjaisin suoraan, mikä olis kiva lahja ;)
  Ja olen tykännyt! Talviaikaan oli aivan mahtava kuvata sillä, kun kuvista tuli valoisempia eikä tarvinnu jalustaa. Oikeastaan tulee koko ajan kuvattua tuolla linssillä, paitsi jos pitää zoomata kauemmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3
   Mä luulen, että tässä käy hyvin samalla tavalla kuin sulle.:) Tuskin siihen peruslinssiin on tarvetta palata, järeämpi objektiivi on hyvä olla luonnossa liikkuessa, jos haluaa maisemakuvista parempia...:)

   Poista
 2. Hyvin näyttää toimivan linssisi <3
  Aina niitä turhautumisen tunteita kuvien ja kuvaamisen suhteen tulee ihan kaikille...tai ainakin minulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3
   Jos kuvaaminen olisi helppoa, niin ei varmaan olisikaan ammattikuvaajia!:D Mielenkiintoista kuulla, miten sun kurssisi on mennyt!

   Poista
 3. Onnea uudesta linssistä! Minäkin vaihdoin runkoa ja niiiiin himottaisi ostaa siihen uusia objektiiveja mutta pakko jarruttaa itseään (jo perhesovunkin ylläpitämiseksi heh)
  Ja juu, hortensiat ovat kerrassaan upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar!:)
   Nälkä kasvaa syödessä pätee myös tähän puuhaan.;D Haluaisin myös nahkaisen hihnan kameraani ja sellainen söpö kameralaukku olisi kiva!:P

   Poista
 4. Kerrassaan ihanat hortensiat Taina! Maljakko on hurjan tyylikäs myös. Onnittelut uudesta linssistä - mukavia kuvaustuokioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta!<3 Oli mukava osallistua vielä Floral Wednesday -haasteeseen.:) Syy kuvata kukkia!

   Poista
 5. Mahtava lahja! Saanko udella minkälaisen välin objektiivi se on vai onko kiinteä? Mäkin nimittäin haaveilen oikeasti valovoimaisesta linssistä. Ihan valtavia eroja tulee kuvaamiseen kun pääsee käyttämään kunnon kalustoa - puhumattakaan että pääsisi testaamaan ammattilaisten juttuja. Hyvin olet saanut uuden linssisi toimimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on lahja parhaasta päästä, melkein jokapäiväisessä käytössäkin vielä!:)
   Tämä on tosiaan kiinteä ja erittäin hyvät arvostelut käyttäjiltä saanut objektiivi tuohon mun Olympus Peniin. Nyt en osaakaan mitään uutta olla vailla, paitsi parista herkusta kamerankäyttämiseen liittyen.;)

   Poista
 6. Kuvaaminen on kivaa puuhaa,mutta se tarvii kyllä kunnon varusteet. Iloa uusille kuvattaville ja hortensiasi ovat kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat kiitollisia kuvattavia, aina kauniita, eivät liiku (paitsi ulkona tuulessa, eivätkä irvistele.:P Kieltämättä valokuvaus on jossain määrin välineurheilua!:)

   Poista
 7. Hyvin toimii! Välillä tosiaan kannattaa kurkistaa vanhoja postauksia ja huomata että kehitystä on tullut. Valokuvaus on mielenkiintoista ja aina uusia asioita tulee eteen! Kaunista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!<3
   Ylärajaa ei tässäkään taidossa ole, lisäkurssia voisi käydä, ja toki toisten kuvistakin oppii.:) Vastaaminen taas venähti, joten toivottelen leppoisaa lauantaita!

   Poista
 8. How wonderful to be given the gift of a photographic course and a new lens. I have to admit I find my bridge camera easier to use because I am very lazy and do not have enough knowledge. The lenses can be very heavy too.
  Your hydrangeas are gorgeous, such a lovely flower but I have to admit I like the blue most.
  Have a wonderful Wednesday and thank you for your visit. PS I was just in the right place at the right time to capture the bee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Prunella!:) Nice to have you here! This was first time I hear about bridge camera. All the time learning new things about photoshooting...:)

   Poista
 9. I'm sure you will enjoy practising with your new lens, I know I would!

  VastaaPoista
 10. Myähästyneet onnittelut!
  Arvaa vaan miten minun objektiivilleni kävi kesälomareissulla. Pudotin Valomon kivilattialle ja se on nyt entinen objektiivi...harmittaa niin vietävästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele!<3
   Ja voi ei!!!:( Objektiivin vaihto on aina pieni riski, eikä sitä aina tule niin varoen tehtyä, kun on kiire nappaamaan kuvaa. Mahtaisiko kotivakuutus korvata sulle tuon vahingon?

   Poista
 11. Millaisen objektiivin sait? Kuvaaminen on mukavaa ja haastavaa puuhaa, mutta on kiva huomata itsessään myös kehitystä asian suhteen! Nämä kuvat ainakin ovat oikein kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Objektiivi on kiinteä, 25mm, tällä pitäisi nyt sitten saada valovoimaisuutta kuviin. Valokuvaus on kieltämättä vienyt mennessään...:)

   Poista
 12. Ihanat kuvat! Valokuvaus on taito, jota mielellään itsekin opiskelisin (sitten joskus, kun on taas enemmän omaa aikaa)... Tekniikka menee täysin yli hilseen, ja vaikka järkkäristä haaveilenkin, en ole uskaltanut ostaa, kun pelkään etten osaa säätöjä. Pokkarilla siis mennään toistaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku!<3 Sulla on niin kädet täynnä kotona, että täysin ymmärrettävää, ettei valokuvaus pyöri ajatuksissa ensimmäisenä.:) Toisaalta pikkupirpanoiden kuvaaminen kuulostaa haasteelta, jota voisi olla kiva toteuttaa..;)

   Poista