perjantai 22. tammikuuta 2016

Retrokuvastimen pikaremppaJoulupöytään kattauksien alle laitoin peilin, joka oli jo usemman vuoden lojunut meidän varastossa odottamassa pientä kasvojenkohotusta. Peili on ollut omassa lapsuudenkodissani muistikuvani mukaan aina, ja tämän todistavat myös leimat ja kirjoitukset peilin takana, jotka myös tänne ikuistin. Peili on muutaman kuukauden minua vanhempi, olemme samaa hyvää vuosikertaa -72.:) Googlasin leimassa näkyvän Mäkisen Kuvastimen, sillä minua ihmetytti, miten meillä oli Vammalasta (nyk. Sastamala) peräisin oleva peili, vaikka vanhempani ovat asuneet lähinnä päinvastaisille suunnilla Suomea! Opin paljon uutta, mm. sen, että 70-luvun kukkapeilit ovat juuri Mäkisen kuvastimen tuotantoa, ja että yritys toimii nyt jo neljännessä polvessa, ja nimikin on minulle tutumpi Finnmirror.:)317 markkaa kuulostaa kalliilta...?
Alkuperäinen väri
Uusi ja vanhempi maalipintaKun kerran peili tuli haettua varastosta sisälle, niin oli aika laittaa hihat heilumaan. Urakka ei ollut suuren suuri. Irroitin peilistä heikosti kiinni olleen toisen päätypalan, jonka takaa muuten näkyy punainen petsi(?), alkuperäisväri! Isäni muistaakseni maalasi jossain vaiheessa puiset päädyt valkoisella...Olisi kyllä saanut irroittaa peilin maalauksen ajaksi...näin sivumennen sanoen.;D Toinen pääty tuntui olevan niin napakasti kiinni, etten sitä viitsinyt turhaan irroittaa. Maalasin päätypalat kahteen kertaan Annie Sloan kalkkimaalin sävyllä Paris Grey, jota minulla on vielä reilusti jäljellä muista projekteista. Rapsuttelin vanhat kiinnitystarrojen palat pohjavanerista, samoin edellisen maalauskerran maaleja peilistä, ja laitoin pohjalle uudet pätkät kaupasta ostamaani kaksipuoleista peilinkiinnitysteippiä. Vaikeinta oli ujuttaa peili paikoilleen niin, ettei se tarrautunut teippihin vinossa. Lopuksi vielä nidoin irrotetun päätypalan takaa kiinni. Valmis!

Peili odottaa nyt seinään kiinnitystä teinin huoneeseen. Jännästi peilailu on lisääntynyt viime vuosina.;D Tällä pienellä pikaremontilla tuli hyvälle peilille varmasti lisäikää vuosia. Peilin reunuksen lainemaiset kuviot tuovat muuten mieleeni jo tovin muodissa olleen Ferm Livingin Half Moon kuvion. 
Poikien huoneissa vaihdoin joululomalla hieman kalusteita paikasta toiseen yms., mutta kuvat muutoksista on jääneet ottamatta. Kunhan peili tulee paikoilleen, niin voisi olla niiden kuvien aika.

Mukavaa viikonloppua!
Taina

 

 

10 kommenttia:

 1. Kaunis peili - ja tuo taustaseinän sävy vasta kaunis onkin <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta!:) Poitsun huone on maalattu pari vuotta sitten Tikkurilan sävyllä Takorauta. Tykkään itsekin siitä tosi paljon edelleen!:)Hieman kaipaisi jo uutta maalia, sillä kalusteet ovat raapineet esiin vanhaa, vaaleampaa maalia esiin...

   Poista
 2. Kiva kun vanha tavara jatkaa elämäänsä :)

  Oikein hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Sanoo toinen vanha.;D Hyvää viikonloppua T!:)

   Poista
 3. Huonekalut, joilla on tarina takanaan, ovat kiinnostavia. En ole tainnutkaan yhdistää Mäkisen kuvastinta ja Finnmirroria. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka!:) Näin on, tuntuu aina mukavalta, kun ei tarvitse ostaa uutta, vaan voi vanhaa korjaamalla saada uudenveroista. Jotenkin mä myös epäilen, että teippirullan hinnalla en olisi peiliä mistään saanut.:)

   Poista
 4. Hei!
  Olen Vammalasta kotoisin ja käynyt monta kertaa Mäkisen Kuvastimella, jossa veljeni oli töissä. Nykyään Mäkisen Kuvastin ei ole enää perheyritys, vaan sen suurin omistaja on Paavo Nurmi säätiö. Vielä 80-luvulla Mäkisen Kuvastin oli Suomen suurin peilin valmistaja, joten ei ihme, että teiltäkin löytyi Mäkisen Kuvastimen peili. Kaikki palapeilit, nekin, joita Ikea myi, ovat Mäkisen kuvastimen valmistamia. Nykyään Finnmirrorin tunnetuin tuote on Inaria-liukuovet. T. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju sivistämisestä!:) Mietinkin, että mahdatko tietää firmaa.:) Tuolla firman sivuilla tosiaan kerrottiin, että Mäkisen Kuvastin oli Suomen suurin peilien valmistaja. Jotenkin noista taustaleimoista sun muista ajattelin, että peili on tilattu jostain paikalliselta lasiliikkeeltä.:D On se ihmeellistä, mitä kaikkea sitä oppii bloggaamisen sivutuotteena!;)

   Poista
 5. Kaunis peili ja onpas ihana idea laittaa se pöydälle kattauksen sekaan, tätä ideaa täytyykin itsekin lainata ❤️ Hyvää viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!<3 Itse olen ihaillut peilejä esim. kynttilöiden alla usein Karisman Finnmarin liikkeessä, ja siitä se ajatus sitten lähti.:)
   Hyvää viikonloppua!<3

   Poista