lauantai 30. tammikuuta 2016

Musta on uusi musta
NYT olen todella tyytyväinen olohuoneen seinän väriin. Kolmas kerta toden sanoo.:) Annie Sloanin sävy Graphite hurmasi minut syksyllä, kun maalasin yhden keittiön tuoleista ja eteisen lipaston kannen tuolla värillä. Luultavasti olisin kuitenkin tilannut Country French Laavaa, jolla myös kirjaston seinä on maalattu (se seinä kun näkyy olohuoneesta katsottaessa), mutten löytänyt kauppaa, joka olisi myynyt juuri tuota sävyä. Seuraavana päivänä tilauksestani Country Frenchiltä olisi saanut sitä suoraan tilattua...Loppujen lopuksi sillä nyt ei kuitenkaan ole väliä, että seinissä on kahta eri väriä. Olen hieman miettinyt maalikauppiaaksi ryhtymistä.;) Liitu- ja savimaaleilla saa hyvää ja nopeaa jälkeä tällainen hieman kärsimätön ja suurpiirteinen ihminenkin. Tykkään tosi paljon tuosta elävästä pinnasta!


 


Ilmeisesti ensimmäinen maalipurkki pääsi jäätymään kuljetuksen aikana, eikä maali käyttäytynyt samoin kuin aiemmin. Uusi hyvityspurkki lähti pikasesti matkaan, mutta yrittäjän puolesta olen edelleen hieman vihainen, sillä tämäkään purkki ei päätynyt minulle ongelmitta. Kuljetusfirmoissakin on  monenlaisia työntekijöitä, kuten missä tahansa työpaikassa...

Sudin seinän loppuun samana iltana, kun purkin sain, ja totesin, että parhaimmillaan liitumaalilla maalaaminen on mukavaa ja joutuisaa. Loppuviikon olen sitten manaillut Ikeasta ostamieni taulunkehysten kiinnityssysteemejä! Toinen isoista tauluista valuu koko ajan alaspäin, vaikka laitoin jo kiinnikkeet kiinni ilmastointiteipillä. Aina ei näköjään voi onnistua. Aamulla kuvia ottaessani taulut olivat suurin piirtein kohdillaan onneksi.

Loppiaisen tienoilla sairastaessani näin kuvia jostain värikäistä sipulikukista ja tajusin, että tuon seinän kuuluisi olla tumma. Sopisi takan beiget marmorit paremmin, kaikenlaisista muista väreistä puhumattakaan! Sinne meni merenvihreä, vaikka siitä tykkäsin ja olin ilmeisesti oikein muodikas (vahingossa). Nyt pääsevät kukkaset oikeuksiinsa, eikä tuo yksi seinä vielä tee huonetta pimeäksi. Mielestäni uusi väri tuo ryhtiä ja tarjoaa hyvän alustan muille väreille ja puun elävälle pinnalle.


 Harmikseni magnolian kukinta loppui juuri viikonlopun alla. Eilen yllätin itseni ostamalla kolme vanhanroosanväristä ruusua. Aika harvoin tulee ostettua ruusuja.

Sairasloman ajalta on muuten myös idea, että maalaisin nuo meidän varajakkarat eri värisiksi! Vielä pidempään mulla on ollut ajatus itsetehdystä (siis miehen toteuttamasta) takkapuutelineestä, johon mahtuisi kerralla ainakin parin päivän takkapuut. Aina pitää olla jotain tiedossa, muutenhan tässä alkaisi ihan sammaloitumaan.:)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Taina

8 kommenttia:

 1. Nyt kyllä on ihan jäätävän hieno! Taas kannatti! Onko tuo väri siis musta vai tumma harmaa? Ja kalkkimaaliekpertiltä kysyisin vielä, että jos maalaa tavallisen maalin päälle, niin pitääkö hioa tai tehdä jotain muita alkutoimenpiteitä vai voiko vaan maalata päälle? Ja mitä sit jos on maalannut kalkkimaalilla, miten sen päälle voi maalata muuta? Ihana tuo sinun seinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Väri on mustanharmaa, ei ihan sysimusta siis.:)Kalkkimaali ei vaadi pohjatöitä, siksi on todella maali mun mieleeni. Yleensä riittää yksi kerros maalia, niin nytkin, vaikka pohjalla oli kohtuullisen vaalea väri peitettävänä. Siitä en osaa sanoa, että jos tuo kalkkimaalin haluaa maalata tavallisella seinämaalilla, mitä sitten pitää tehdä. Mä epäilen, ettei mulla ole paluuta niihin maaleihin! Kalkkimaalit ovat ekologisia ja hengittäviä. Oikeastaan harmittaa, että siellä alla on jotain Tikkurilan seinämaalia...
   Tästä tummasta seinästä tykkään koko ajan enemmän ja enemmän, vaikkei siinä vedenvärisessäkään vikaa ollut.:)

   Poista
 2. Upea seinä! Todellakin antaa ryhtiä ja taulut plus kaikki muu pääsevät enemmäm esille.
  Voi vitsi, nyt minuakin himoittaisi maalata jokin seinä tuolla maalilla...
  Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!:) Kannattaa rohkeasti kokeilla! Ei ole vaikeaa, eikä kallista.:)
   Mukavaa viikkoa sinne pohjoiseen!

   Poista
 3. Saat syystäkin olla tyytyväinen - seinä on upea! Ja totta - kukat tulevat hyvin esiin tuota taustaa vasten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!:) Tällaista meillä. Kukkien pitää päästä esille.;D

   Poista