sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Ei pelkästään siistiä, vaan puhdasta! - ONNI kotisiivous

Kaupallinen yhteistyö

ONNI kotisiivous Lahti, siivous saatu

Joskus poikien ollessa pieniä, tuntui kotitöiden lista loputtomalta ja muistelenpa, että siivous oli yksi niistä arjen asioista, joista meillä riideltiin väsyksissä ollessa. Tykkään siitä, että koti on siisti ja tavaroille on omat paikat. Tiedostin kuitenkin, että oma aikani meni juuri sellaiseen siivoamiseen, jota voisi myös järjestelyksi kutsua. Aika ei vain riittänyt varsinaiseen siivoukseen, pintojen pesuun ja pyyhkimiseen. 

Mies ehdotti tuolloin siivoojan palkkaamista, ja tuohon ehdotukseen tartuin epäröimättä. Meillä onkin käynyt vuosien aikana suhteellisen säännöllisesti siivooja. Kokemusta on kertynyt kolmesta eri siivousfirmasta, joista kaikki ovat käyneet meillä useita vuosia. Juuri nyt meillä ei ole voimassaolevaa sopimusta, mutta tarkoitus on ollut etsiä uusi.

Kun ONNI kotisiivous otti minuun yhteyttä yhteistyön merkeissä, taisinkin vähän hihkua riemusta. Yksi ihanimpia asioita, mitä tiedän, on tulla kotiin työpäivän päälle puhtaaseen kotiin, asetella tuoreet kukat maljakkoon ja nauttia siitä, että pinnat kiiltävät puhtautta! 

Ennen siivousta on mielestäni järkevää raivata koti sellaiseen kuntoon, ettei siivoojien aika mene tavaroiden noukkimiseen, järjestämiseen, siirtelyyn tai kiertelyyn. Meidän 160 neliön kodin siivoaminen vie yhdeltä siivoojalta noin kolme tuntia, kahdelta homma hoituu 1,5 tunnissa. Tuohon siivoukseen kuuluu huoneiden imurointi, lattioiden pyyhintä, tasojen pyyhintä, sekä vessojen ja kylpyhuoneen (ei seinien) pesu.

ONNI kotisiivouksesta käytiin meillä ensin kartoittamassa, mitä siivoukselta toivoin. Tässä yhteydessä todettiin, että kylpyhuoneen pinnat olivat varsinkin lattian ja saunan oven osalta sen verran pinttyneissä kalkkitahroissa, että kylpyhuoneen putsaus päätettiin tehdä erikseen kalkinpostoon keskittyen. ONNIn tarkat siistijät kävi meillä siivoamassa ensin muun kodin, kylpyhuonetta ja saunaa lukuunottamatta. Kylpyhuoneen siivous toteutettiin erikseen, kalkinpoistoon erityisesti keskittyen. Miten paljon nautinkaan siitä, että sain tulla ei pelkästään siistiin, vaan ihanan puhtaaseen kotiin! Siivouksen jälkeen koti tuoksuu raikkaalta, hiekka, murut, tahrat ja sormenjäljet ovat saaneet kyytiä.<3 Tietenkään paikat eivät pysyä siisteinä kauaa, säännöllinen siivous onkin paras tapa pitää paikat puhtaina. Meidän kotia on monet luulleet ihan vasta rakennetuksi (15 vuotta kuitenkin jo elettyä elämää tässä kodissa) ja veikkaan, että syy siihen löytyy pinnoista, joiden puhtaudesta on huolehdittu. 

ONNI kotisiivouksella halutaan, että asiakkaat ovat siivouksen laatuun tyytyväisiä. Tätä painotettiin joka yhteydessä. Minulta on toivottu suoraa palautetta, jos en johonkin siivouksessa olisi ollut tyytyväinen. Olin kuitenkin supertyytyväinen ja lähetin suuret kiitokset siivoojille. Vuosien aikana kertyneet kalkkitahrat eivät tietenkään kokonaan hävinneet, mutta selvästi haalistuivat. Voi olla, että uusimme käsittelyn, niin paljon siistimmältä kylpyhuone tuntui.Kotisiivouksen palkkaaminen on todella helppoa! Kannattaa kertoa omista toiveistaan ja antaa palautetta, jos ei ole lopputulokseen tyytyväinen. Olemme käyttäneet siivousapua aikoinaan mm. muuttotilanteessa ja pari vuotta sitten suurten juhlien alla, ja näin aion jatkossakin toimia. Aika mukava lahja voisi olla siivouslahjakortti tai vaikka ikkunoiden pesu lahjana! 

Kotitalousvähennys tekee siivouksesta hinnastoa edullisempaa, siivouksesta saa siis verovähennystä, eikä yhdelle käyntikerralle siten jää kohtuuttoman suurta hintaa. Verohyödyn saa myös omille lapsille, vanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista. Siivouksen kustannus verrattuna sen tuottamaan iloon on mielestäni erittäin edullinen!


Kiitos ONNI kotisiivous! Puhdas koti on ONNI.<3

Taina

13 kommenttia:

 1. Oon haaveillut siivoojasta mutta nyt kun tulee muutto niin tavallaan sitä siivoaa taas ihan itse, jolloin siivoojan pyytäminen käymään siirtyy tulevaisuuteen.

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan käynyt siivooja kutakuinkin säännöllisesti kuopuksen odotusajasta saakka. On taivaallisen ihanaa avata kotiovi ja tulla puhtauden tuoksuun.<3 Kannattaa todella joskus kokeilla, sillä kotitalousvähennyksen jälkeen sille jää vähemmän hintaa kuin vaikkapa mennä perheen kanssa ravintolaan syömään! Vaan se siinä on, että siitä ei halua luopua...

   Poista
 2. Kuulostaapa mukavalta! Kotisiivous on kyllä palvelu, johon haluaisin laittaa rahaa heti, kun ns. ylimääräistä rahaa riittää siihen. Tuntuu välillä, että arki on yhtä siivoamista - aina kun yhden paikan on saanut siivottua, on toinen jo mennyt sotkuun, joten koskaan ei ole kerralla siistiä koko asunnossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä myös on.<3 No, siivottavaa riittää, vaikka siivooja kävisikin, mutta ainakin hetken on myös puhdasta, ja siinä on aika suuri ero! Vaikkei meillä enää asu kuin toinen pojista, eikä sellaisia tahmatassujälkiä enää ole samalla tavalla kuin 10 vuotta sitten, niin rapatessa roiskuu isommilla ihmisillä myös.;D
   JOS olisin oikein varakas, meillä kävisi siistijä kerran viikossa ja kukkakauppasta tulisi aina kukkatoimitus samana päivänä.:)))

   Poista
 3. Miten mukava yhteistyötarjous! Minusta on hienoa että kotisiivous on mahdollinen vaihtoehto. Etenkin varmasti jos itse tekee pitkiä työpäiviä ja kyseessä on vaikkapa lapsiperhe, tai muuten vain tahtoo hieman avustusta arjen askareisiin. Ehdottomasti kotisiivous on asia jota itsekin tahdon hyödyntää jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olen palannut blogin pariin.<3
   Nythän kotitalousvähennys on noussut viime vuodesta. Kotisiivouksesta saa kotitalousvähennystä 60 prosenttia! Meilläkin on jälleen säännöllinen siivous ja se on todellakin jokaisen euron arvoista. En tiedä paljon parempaa hetkeä palata kotiin, kun siivouspäivinä.<3

   Poista
 4. Mukava yhteistyö! Minäkin olen miettinyt, että kotisiivous olisi ihana, kun se tehtäisiin jonkun toisen toimesta. Helpottaisi arkea varmasti todella paljon. Olisi ihana tulla puhtaaseen kotiin työpäivän jälkeen. Täytyy katsoa, minkälaisia vaihtoehtoja täällä Järvenpäässä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole blogiin pieneen hetkeen ennättänyt, pahoittelut! Kotitalousvähennys on jälleen noussut, muistaakseni 60 prosenttiin, aika edullisesti saa siivousta. Toki sen vähennyksen saa takaisin vasta verotuksessa, kun muistaa laittaa veroilmoitukseen.:)

   Poista
 5. Ihana yhteistyö! Minua kovin kiinnostelee siivouspalvelun hankkiminen. Ei itsellä riitä aika ja motivaatio kunnon kevätsiivoukseen. Kerran voisi kokeilla, ja mikäli on oikein tyytyväinen, voisi sen ottaa vaikkapa kuukauden välein. Täytyy miettiä asiaa. Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Suosittelen lämpimästi! Nykyään meillä käy taas siivoojat neljän viikon välein. Pysyy järjestys yllä paremmin.:)

   Poista
 6. Tuo onkin kiva jos välillä käy joku muu siivoamassa. Meillä kotona on myös joskus käytetty ihan siivouspalvelua. Nyt meillä on myös semmoinen etsinnässä, mutta toimistosiivoukseen. Kyllä se puhdas ympäristö vain onkin tärkeä.

  VastaaPoista
 7. Nämä siivouspalvelut ovat suuri apu monelle. Tuttavani on yrittäjä alalla. Nyt hän on vielä hankkimassa jonkinlaista puhtausalan asiantuntijapalvelua, jotta saa työstään vieläkin tehokkaampaa. Kiitos tämän jakamisesta, oli mukava lukea.

  VastaaPoista
 8. Kauniin näköistä ja kodikas sisustus. Puhtaus on tärkeää. Meillä on myös haaveena hankkia joku tekemään meidän kodin suursiivous ensi kuussa. Olisi myös tärkeää löytää taloyhtiölle joku, joka tekisi rappukäytävän siivouksen. Se ei nimittäin paljoa auta, jos kotona on siistiä, mutta rapusta tulee kaikki roskat kenkien mukana.

  VastaaPoista