keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Menovinkki - Heinolan jääveistoksetTänä talvena Heinolan jääveistokset tuli ihasteltua heti ensimmäisenä viikonloppuna. Jääveistokset saivat muotonsa nimittäin viime viikonloppuna, ja ajelimme Heinolan Rantapuistoon sunnuntaina, sää oli täydellinen ulkoilusää. No, vähän sormia paleli kuvia ottaessa, mutta muuten.

Teemana jääveistoksissa on tällä kertaa liike. Kaikki jäänveistäjät ovat tässä kisassa ammattilaisia. Veistäjät ovat kansaivälistä porukkaa. Tämän vuoden voittajaveistoksen, nimeltään She, on veistänyt venäläinen arkkitehti Konstantin Evdokimov, joka talojen piirtelyn sijaan veistää jäätä ammatikseen.  


Oma suosikkini veistoksista oli juuri She. Veistoksessa on vahvasti läsnä liike. Se, kun heilauttaa pitkät hiukset alakautta taakse. Myös #metoo -veistos teki minuun vaikutuksen, kirjainten teräväpiirteisyys ja "varjojen" aukot lumessa. Näyttää yksinkertaiselta, mutta jos samankokoisten ja muotoisten kirjainten tekeminen on vaikea kirjoittamalla, niin kuinka vaikeaa se on veistämällä! Siitä, miten veistos on teeman mukainen, ei minulla ole hajua. 

Olisi kiva käydä ihastelemassa taideteoksia uudelleen joko laskevan auringon aikaan tai illan pimettyä, sillä veistokset on valaistu. Etlarissa oli upeita kuvia veistoksista auringonlaskunaikaan.


Heinolan Rantapuistoon on jääveistosten lisäksi tehty lapsille pieni jäämäki, jossa ainakin liukurilla näytti saavan hyvät vauhdit. Yksi rannan valtavista puista houkutteli aikuistakin kiipeilemään, mutta ketteryyden puutteessa tyydyin haaveilemaan tikapuista, joiden avulla puuhun olisi helpompi kavuta.;)


Jos talvilomalle kaipaatte lähimatkailua esim. Lahden, Kouvolan tai Vierumäen suunnalta, niin tässä yksi kiva kohde korvan taakse. Harmi, että Heinolan suosikkini Harjupaviljonki, että Cafe Kailas näyttävät olevan suljettuja näin talviaikaan. 


Hip hei, kaksi työpäivää, ja se olis loma täälläkin!
Taina

20 kommenttia:

 1. Komeita ja taidokkaita ovat nuo jääveistokset. Hiukan samanlaisia olen useana vuonna ihaillut lapissa Lainion lumikylässä, josta tänä vuonna onkin ollut juttua mediassa aika tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä hienoja! Enpäs ole tuollaisesta Lainion lumikylästä kuullutkaan. Täytyypä googlata!:)

   Poista
 2. On kyllä upeita jääveistoksia. She on näistä minunkin suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tänään She-veistoksesta toisesta vinkkelistä. Se näytti vieläkin kiinnostavammalta. On kyllä varmaan pakko käydä uudestaan näitä tutkailemassa.:)

   Poista
 3. Kovin kalpenee oma jäätaiteeni näiden rinnalla, ovat kyllä hurjan upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla tuli kans mieleen omat jäälyhtyni.:)) Tänä vuonna keksin tavan, jolla saan ne ylipätään ehjänä ja ämpärit myös.;) No, olen tyytyväinen siihenkin.:D

   Poista
 4. Nää on niin upeita!!
  Facessa olen monen kaverin kuvia niistä ihaillut.

  Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, ja niin minäkin!:)
   Ihanaa loppuviikkoa Susanna!<3

   Poista
 5. Kelit taitaa nyt suosia tätä taidenäyttelyä. Ei häviä ihan heti maisemasta :).

  Toivotan jo etukäteen iloista lomaa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosii todellakin! Muistelen, että aika monena talvena on ollut toisin. Toivon ehtiväni tuonne vielä toisen kerran ennen kuin sulavat.
   Kiitos Annukka!<3 Vielä pitäis huominen jaksaa...

   Poista
 6. Upeita jääveistoksia, miten joku osaa ♥ Vasta käytiin Heinolassa mutta ei tullut mieleenkään suunnistaa Rantapuistoon, hyvävinkki jos sillä suunnalla kuljetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on ihan käsittämätöntä, että jään voi saada tottelemaan! Nyt ei ainakaan ole näkyvissä sulamista, joten luulisi noiden säilyvän viikkoja.:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Kesäisin Heinolassa on usein ollut hiekkaveistoksia. Nekin ovat ihan mielettömiä!

   Poista
 8. Jääveistokset on niin kauniita. Hauska tuo etana. Upea taito osata veistää jäätä, ei onnistuisi meikäläiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää tekee veistoksista ihan ainutlaatuisen, läpikuultavuus ja valon leikki kruunaa teokset.<3
   Minä tyydyn edelleen jäälyhtyihin. Niissäkin on haastetta tarpeeksi.;D

   Poista