keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Kesähuone - Mun lempipaikka!



Vaikka eilinen säätiedotus ei sitten vaihteeksi antanut, mitä luvattiin, niin sen verran keväistä oli, että intouduin vielä illalla Kesähuonetta järjestelemään.

Tänne blogiin on viime kesän jälkeen tullut joukko uusia lukijoita, joten teille tiedoksi, että Kesähuone on tuommoinen pytinki meidän pihalla, ja yksi syy sille, että ylipäätään aloitin bloggaamisen. Silloin melkein neljä vuotta sitten Kesähuone oli unelma, jolle mies oli vihdoin näyttänyt vihreää valoa. Tuona keväänä löysin Torin kautta suuret ruutuikkunat ja vanhan oven, joiden ympärille Kesähuone vuotta myöhemmin rakennettiin. Rakennuspaikka määräytyi ilta-auringon mukaan. Kesällä aurinko paistaa pitkälle iltaan juuri tuonne Kesähuoneeseen. Tässä siis Kesähuoneen tarina lyhyesti.:)


 


Sunnuntain viherpostauksessa näkyikin jo toinen saamistani Lundian tasoista, joka sai paikan toistaiseksi olohuoneesta. Toisen tason kannoin Kesähuoneeseen, sillä tuohon ehjälle seinän pätkälle etsin jo viime kesänä lipastoa, mutta sopivan kokoista ja hintaista ei löytynyt. Tämä on kuin tehty tuohon Kesähuoneeseen ja kaiken lisäksi sain nuo tosiaan ilmaiseksi.



 

Kesähuone on muutenkin sisustettu enimmäkseen kierrätyskalusteilla ja -tavaroilla. Pöytä ja siihen kuuluvat tuolit (tuolit ovat vielä vajassa) ostin 40 eurolla Torin kautta. Rottinkikiikkutuolista maksoin 30 kirpparilla. Kynttiläkruunu, osa hatuista, säilytyskori täkeille, maalausta odottava Ratian Saaristo-kaappi, sekä samantyylinen puurasia, ovat niin ikään kirppislöytöjä. Vain Iskun vaaleista polyrottinkituoleista on maksettu oikea hinta. Siirsin muuten lampaantaljat tänään Kesähuoneeseen keittiöstä, ja kylläpä keittiön ilme keveni kivasti!



 
 

Tuonne tason päälle rakensin keväisen kukkalaatikon eilen. Myös tuo Ikean (?) kasvihuone, josta puuttuu päällyslasi, on edullinen pihakirppisostos viime kesältä Kajaanista. Perunanarsissi ja pajunoksat saavat tulla reippaasti ulos laatikosta ja tekevät kukkalaatikosta mielestäni mielenkiintoisemman. Perunanarsissin kaveriksi ostin lilan ja sinisen hyasintin, värejä, joita meillä ei varmaan muualla kotona voisi juuri ollakaan. Samat värit toistuvat mm. lipaston päälle olevissa Blossa-pulloissa. Pöydällä on toistaiseksi vielä tekonarsissit (viime keväinen kirppisostos, yllätys, yllätys), mutta piakkoin varmaan vahdain tuohonkin jotain elävää.






Minua on jotenkin harmittanut, että pääsiäinen on tänä vuonna hirmuisen myöhään. Nyt olen alkanut nähdä asiassa myös hyviä puolia. Tuskin maltan odottaa reilun viikon päähän, kun olen selvinnyt yökoulusta pääsiäisvapaalle. On ehdottomasti aika aloittaa Kesähuoneen aktiivinen käyttö pääsiäisenä! Jospa aurinko paistaisi lämpimästi, niin voisi kattaa pöydän kauniisti, pitää ovia (ovea ja levikettä siis) apposen ammollaan, ja antaa valon ja lämmön tulvia Kesähuoneeseen ja nauttia...Saahan sitä ainakin haaveilla! 


Mukavaa viikon puoliväliä!
Taina 


p.s: Nyt siellä paistaa jälleen ilta-aurinko! Kun napsin näitä kuvia neljän jälkeen iltapäivällä, oli taivas paksun pilvikerroksen takana. Eipä kai ole ihampaa kuin sinitaivas ja auringonpaiste!

24 kommenttia:

  1. Kesähuone ❤️ Ja tuo keinutuoli on ihana, onko sekin Torista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Tulette sitten kesällä joku ihana päivä kahville tai kuplivalle?
      Keinutuolin ostin ihan Lanttilasta. Sitä katselin ja jätin sen yön yli hautumaan, ja sitten mulla olikin KIIRE, kun pelkäsin, että joku on ostanut sen. Onneksi keinutuoli odotti mua!:)

      Poista
  2. En yhtään ihmettele että kesähuone on lempipaikkasi!
    Minunkin lempipaikkani Suomen kodissa oli viherhuone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, viherhuone kuulostaa aika ihanalta!<3 Sellainen meiltä puuttuu, mutta jotain sisä- ja ulkotilojen yhdistelmää voisin kuvitella uuteen kotiin...jos sellaisen rakentaisimme.:)

      Poista
  3. Millois kahvitellaan???
    Juu se aurinko paisto sen hetken, että Likka lähti treeneihin pyörällä....tullakseen totaalisen uitetuksi kotimatkalla <3 No äitinsä tyttö <3

    Arvaa tekiskö mieli jotain tuollaista kesähuonetta, mutta saa tuo terassi riittää....jos nyt kuitenkin toivoisin sitä kanakoppia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisenä?:) Jos et mökille karkaa koko ajaksi.:)
      Oh no! Kävin kaupassa ja hakemassa pojan menoistaan, ja vettä tuli niin paljon, että päässä alkoi jälleen soida: Esteri, tyttö sadepisarain...;D
      Teidän terassi on mainio ja kaunis paikka! Tiedä vaikka itsekin innostuisin noista kanoista, kun ympärillä alkaa olla aika monta kanojen omistajaa.:D

      Poista
  4. Ruutuikkunat ovat kauniit ja kesätunnelmiin saa aikaistusta katetussa tilassa. Kesäunelmia! 💚 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lasit onkin Kesähuoneessa parasta!<3 Kieltämättä kesä alkaa hiipiä jo mieleen...;D

      Poista
  5. Ihana kesähuone, tämmönen haave myös itsellä, tosin voi olla että laitamme vähän mökkimäisemmän hökkelin, jossa voivat vaikka vieraatkin yöpyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja!<3 Tuo on niin kevytrakenteinen, että muulloin kun kesällä ei yöpymistä voi ajatellakaan. Olen kyllä etsinyt sopivaa talonpoikaissohvaa, jossa voisi yöpyä ja ainakin ottaa päikkärit. Ei ole vielä löytynyt.:) Ihana haaveilla!<3

      Poista
  6. Sulla on niin ihastuttava blogi, upeine kuvineen että oli pakko klikata itseni sun lukijaksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Nanni!<3 Tervetuloa!<3
      Mä kävinkin jo sun blogia aamutuimaan lueskelemassa ja ihan kohta tulen uudelleen!:)

      Poista
    2. Kiva kun vierailit blogissani. Uusia, ihania blogeja on ihana löytää ja tutustua niiden kirjoittajiin 😊

      Poista
  7. Ihana, niin ihana ♡ Minäkin odottelen jospa kasvihuone valmistuisi vanhoista ikkunoista vaikka ovi kyllä puuttuu vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!<3
      Sellainen kasvihuone olisi kyllä vielä kiva!:) Mulla on lehdestä revittynä kuva rakennuksesta, jossa oli kasvihuone, kesäkeittiö ja ihana oleskeluhuone samassa kauniissa paketissa. Jos joskus vielä rakennamme, sellainen olisi kiva.;D

      Poista
  8. Tuo on kyllä niin hurmaava paikka <3

    VastaaPoista
  9. Teidän kesähuone on ehdottomasti minunkin lempipaikka!
    Katsoinkin, että kirppislöytö on löytänyt paikkansa ;) Ja sopii todella hyvin tuonne. Itseasiassa tuollainen sopisi myös meidänkin terassille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Ajattelin sinua, kun kukkia tuohon kasvihuoneeseen laittelin.:)Täytyy taas kesällä treffata, eikös! Ja jos näille kulmille eksyt, niin tervetuloa livenä Kesähuoneeseen!<3

      Poista
  10. Voi minulta vielä puuttuu oma kesä-/viherhuone. Kasvihuone löytyy, mutta se on hirvittävän ruma! Olen niin otettu, kun otit silloin joskus vinkistä vaarin ja aloit puhua kesähuoneen sijasta Kesähuoneesta. Pus!
    ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, pienellä tuunauksella teet siitä kasvihuoneesta kauniin ja viihtyisän!:)
      Kiitos Heidi vielä tuosta ideasta.<3 Silloin tajusin, että tottakai Kesähuone pitää kirjoittaa isolla!

      Poista
  11. Kesähuone on _se_ syy, miksi minä käyn täällä klikkailemassa <3. Tuollainen kuin olisi itselläkin, voisi haaveilla niistä illoista, jolloin siellä on mukava loikoilla. Ja ihan mahtavaa, että se on saanut sinut bloggaamaan, niin me muutkin saadaan iloita siitä!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI, oi! Viime käynnistä on varmaan sitten vierähtänyt!;D Kesähuoneen ovesta irtosi marraskuun alussa kahva, se siis jäi mun käteen, kun ovi oli niin turvoksissa, ja vasta ihan äskettäin mies aukaisi oven mulle jollain pihdeillä. Kesällä on taas luvassa uutta yritystä saada kahva kunnolla paikoilleen hieman haperoon puuhuun...
      Ihana, kun käyt ja kiitos, kun jätit kommentin Sini!<3

      Poista