keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Tunnelmallinen koti kerrostalossaIhan blogini alkumetreillä kirjoittelin kälyni ja hänen miehensä upeasta kodista maalla (valitan tuon postauksen tasoa, olinhan silloin vain vasta-alkaja). Jonkin aikaa sitten vanha koti myytiin, ja sittemmin asukkaat ovat remontoineet itselleen kotia, tällä kertaa ihan kaupungin keskustasta, vanhasta talosta, jota ollaan suurelta osin vasta muuttamassa asuinkäyttöön. Pääsiäisenä piipahdimme miehen siskon luona kylässä, ja minä otin tietenkin kuvia kauniista kodista luvan kanssa!

  

Kuten jo heidän edellistä kotiaan esittelevässä postauksessa kerroin, on tämä pariskunta sellainen, että heidän käsistään syntyy kaikkea taidokasta, ja he myös osaavat arvostaa käsityötä, vanhaa sekä kaikkea kaunista. Tässä kodissa on persoonallisuutta ja kerroksellisuutta. On antiikkia ja uudempaa, taidetta, itsetehtyä ja muilta kädentaitajilta hankittua. Aika harva tavara taitaa olla suoraan kaupan hyllystä.


Myös tähän kotiin on tehty samanlainen vanerikatto kuin edellisessä kodissa oli, mutta valkoisena. Harmi, ettei mulla tullut kuvattua sitä! Keittiön liesikuvun reunus ja takan reunus on tehty itse kangaspuiden osasta. Keittiöön asennettu paneeliseinä oli alunperin tarkoitus maalata valkoiseksi, mutta se jätettiinkin puunvärikseksi tuomaan lämpöä muutoin vaaleaan tilaan. Tähänkin kotiin on rakennettu kiinteät kirjahyllyt koko olohuoneen seinän levyiksi, poislukien takan viemä tila. Niin ja takka, sellaista tässä vanhassa ompeluluokassa ei ole ennen ollutkaan, vaan nyt on!


Neliöitä tässä kerrostalokodissa on huomattavasti vähemmän kuin aiemmassa, muistelisin, että noin 60. Vaikka tila on pitkulainen, on se taidokkaasti sisustettu, ja kaikki tarpeellinen (ja hieman tarpeetontakin, mutta kaunista...) on saatu mahtumaan hyvin, eikä asunto tunnu ahtaalta. Huoneiden korkeus on osattu käyttää hyödyksi, kuten vaikka eteisen vaatenaulakosta huomaa! Vaalea, luonnonsävyinen värimaailma ripauksella puun lämmintä ruskeaa luo rauhallisen ilmapiirin.Joillakin sitä on silmää ja taitoa enemmän kuin muilla! 
Kiitos, kun sain jakaa kauniin kotinne lukijoideni kanssa!<3


Taina

 

16 kommenttia:

 1. Kaunis ja persoonallinen koti! Kiitos kun jaoit sen meidän kanssamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun jätit kauniin kommentin!<3 Kiitokset välittyvät kodin omistajille!:)

   Poista
 2. Onpas kaunista <3 tykkään niin vanhan ja uuden sopivasta yhdistämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!<3 Kälyllä ois lahjoja myös sisustuspuolella...:)

   Poista
 3. Kyllä on kaunis omannäköinsensä koti. Kaunista vanhojen käsitöiden käyttöä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Ihanan kekseliästä sisustamista!:)

   Poista
 4. Kaunis ja persoonallinen koti!
  Ja ihania vanhoja tavaroita, olen heikkona niihin;)

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja viihtyisää. Kälylläsi ja hänen miehellään on silmää ja kädentaitoa. Ja ovat hankkineet kivoja ja persoonallisia tavaroita.
  Olipa kiva käydä vieraisilla tuolla. Kiitos Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula kauniista kommentista, joka varmasti lämmittää myös kälyni ja miehensä sydäntä!<3

   Poista
 6. Rennon kodikasta. Ja tykkään erityisesti "pellavaisesta" tunnelmasta :). Luonnonmateriaalit ja rauhalliset värit on mun mieleen. Ja vaikka itse koitan kotona karsia kaikkea entisestään, ihailen kauniiden esineiden runsautta muilla. Etenkin, kun ne on noin kivasti esillä ja arvatenkin pitkälti myös käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Muhunkin vetoaa luonnonläheiset sävyt ja rauha.:) On ihanaa, kun voi nauttia erilaisista kodeista, eikä tarvitse silti asua niissä!;D Mulla on niin monta makua, ja voisin kuvitella asuvani monenlaisissa taloissa ja ympäristöissä. Tälla tavalla muiden koteja ihastelemalla voi otta ilon irti ilman muuttamisen vaivaa.:)

   Poista
 7. Kaunista ja niin lämpimän tunnelmallista ☺
  Aurinkoista torstaiehtoopäivää Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentista Marja-Terttu! Oli ihana ilta, pitkästä aikaa kuule vappudiskossa!:D Tuli niin kiva kevätfiilis!

   Poista
 8. Ihana koti! Ja eikö oo kiva huomata kehittyneensä?... kivaa piitkääää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja kyllä!:) Mintun Kivemmas blogissa on neuvottu tekemään uusiksi vanhoja postauksia, ja tämä on yksi sellainen, joka tekisi mieli tehdä uusiksi...mutta sitten menettäisin sen alkuperäisyyden. Jokainen lähtee liikkeelle A:sta.:)

   Poista