keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Täsmäisku Ikeaan



Olin jo pitkään halunnut päästä käymään Ikeassa, vaan parin pienen ostoksen tähden on turha lähteä ajamaan paria sataa kilometriä. Olen miettinyt syksystä lähtien Sinnerlig-valaisinta olohuoneeseen, vaan nyt kun viimein pääsin käymään Ikeassa, on kesä jo tulossa, ja päätin vielä miettiä asiaa lisää.:)

Taannoin Kukkailottelupostauksessa iskin silmäni Ellenin kauniiseen kastelukannuun, jonka näin sopivan täydellisesti pöytälampun kaveriksi olohuoneen tasolle. Yksi syy kukkien huonoon hoitoon on ollut juuri se, että kastelukannu on kodinhoitohuoneessa piilossa, enkä muista kastella kukkia säännöllisesti. Viime kesänä saamani Nelson Gardenin kannu on kyllä kaunis, vaan siinä seisova vesi muuttuu ruosteiseksi, enkä usko kukkien pitävän siitä...Toki sitäkin kannua käytän, vaan siinä ei voi vettä seisottaa.



 


 
Ihastelemani kastelukannu oli Ikean Bittergurka, ja sunnuntain kuvauskurssin jälkeen kiirehdin ostamaan itselleni sellaista. Kastelukannua Ikean nettisivuilta selatessani iskin silmäni myös saman sarjan amppeliin, joka on mielestäni tarkoitettu enemmän viheristutuksiin kuin kukkasille. Kaksi amppelia lähti myös mukaan, ne odottavat vielä istutuspuuhia.

Heräteostoksiakin mun Ikean puolituntiseeni mahtui, onneksi vain kaksi kappaletta, yhteensä alle 15 euroa. Toinen ostos liittyy keskeneräiseen diy-valaisimeen, josta toivottavasti tulee valmis viikonlopun aikana. Enkä tietenkään päässyt Ikeasta ulos ilman jotain vihreää. Ostin appelsiinin...vai mikä sitrus tuo lie. En usko olevan kovin pitkäikäinen, mutta tuopahan ainakin hetkeksi kevättä pirteydellään!






Aikamoista haipakkaa on tällä viikolla ollut ja lisää on tulossa. Maanantaiaamuna kakkosauto ei suistunut inahtamaankaan, ja sehän on ihan katastrofi, kun arjessa on muutenkin niin monta palaa soviteltavana. Onneksi vakuutukseen kuului hinauspalvelu, ja vielä suurempi onni on, että selvittiin säikähdyksellä ja akun vaihdolla, sekä kohtuullisen pienellä laskulla! Auto on jälleen kunnossa. Huomenna on ohjelmassa esikoisen vanhojen tanssit, perjantaina iltamenoa itsellä ja lauantaina kuopuksen säbäturnaus. Jäi eiliset ystävänpäivätovotukset kiireessä väliin, vaan tiedättehän, että olette tärkeitä joka päivä!💕


Kaiken kiireen keskellä yritän tietenkin saada Kukkailottelun perjantaiaamuksi ihmisten ilmoille, vaan jos en aamuksi, niin iltapäiväksi ainakin.

Mukavaa loppuviikkoa!
 Taina


p.s: Ihan itse säädin kameran asetukset, enkä käyttänyt automaattia. Mitä sanotte?

21 kommenttia:

  1. Aijai kuinka kauniit kuvat! Sopii täydellisesti tuo kannu kokonaisuuteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Siis tuo kannuhan on ihan kuin suunniteltu lampun viereen majailemaan.;D

      Poista
  2. Upeita kuvia!
    Kiva, että sait tuon kastelunkannun! On minunkin lemppari;)
    Viime keväänä ostin tuollaisen sitruksen ja toukokuussa siirsin sen terassin pöydälle. Ja sehän kesti ihan syksyyn asti, lokakuun lopulle. Harvinaista, ehkä se oli normaalia sitkeämpi tapaus ;)
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Oli ihan pakko saada tuo kastelukannu, sellaista se bloggailu teettää.;D
      Ja wau, en todellakaan usko, että saisin tuon sitruksen selviämään kuukausia. Ihan liian pitkä matka kesään!:P Heh, olet ihana!<3<3<3
      p.s: Olen tulossa sinnepäin talvilomalla. Ehdittäisköhän treffaamaan?:)

      Poista
  3. Mulla myös haluaisin-listalla sitrus ja tuollaista kaktustakin olen himoinnut kovasti. Vihreän kaipuu on kova ja sulla ihanan keväiset kuvat. Tsemppiä loppuviikkoon! Teillä onkin tunteidentäyteinen ilta huomenna ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti tuo vihreys houkuttaa! Tänäänkin on ollut niin keväistä, että mielessä on pyörineet jo puutarhajutut ja sen sellaiset.:)
      Oli niin ihanat vanhojen tanssit!<3 En mä lopulta edes tarvinnut nessuja, mikä on hyvä, sillä ne eivät tulleet mukaan.;D

      Poista
  4. Ihanat Ikea-ostokset! Keltainen sitrus on keväisen pirteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään!:)
      Sitrukset ja vihreys toimivat hyvänä flunssalääkkeenä.:D

      Poista
  5. Kivoja kuvia!Siinä on haastetta,kun opettelee kameran säätöjä.Se olisi itsekin toiveissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku!:) Olen nyt kotona käyttänyt omia säätöjä vaihtelevalla menestyksellä.;)Vanhojen tansseissa käytin automaattiasetuksia, sillä muuten olisi varmaan kaikki kuvat jääneet ottamatta! Harjoittelua ja lisää harjoittelua.

      Poista
  6. Kauniit, raikkaat kuvat ja voi ihanuus, mikä kastelukannu!!...Pitänee itsekin poiketa Ikean kautta... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) Minusta tuo kastelukannu on yksinkertaisuudessaan aika kaunotar.:)

      Poista
  7. Ihana kastelukannu ja kuvat ovat hyvin onnistuneet..:)

    VastaaPoista
  8. Meidän vuosi sitten ostama sitrus porskuttaa vieläkin hengissä takkahuoneen ikkunalla ;) Pääsee kesällä taas ulos.
    Meillä on kastelukannu esillä...ei ne kukat kuienkaan sen enmpi vettä saa.....
    Hienot kuvat...kyllä se Taina siitä...itse olen käyttänyt automatiikkaa varmaan vuosi sitten, joskus satunnaisesti silloin tällöin kun laiskottaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Sain myös ystävältäni viestin, että heillä on jo toista vuotta Ikean sitrus, että ehkä olinkin liian pessimisti.:D
      Kyllä mulla ainakin nyt aluksi on tullut kasteltua kukkia paremmin, kun on tuo kastelukannu näkösällä. Vaaranahan on, että meikäläisen kukat kuoleekin sitten liikaan kasteluun, sillä ne ovat tottuneet todella satunnaiseen vedensaantiin...tai sitten kuolleet pois!;D
      Perässä tullaan, mitä tulee valokuvaukseen.:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Eikös!:) Tästä ehti muodostua mulle pakko parissa viikossa.;D

      Poista
  10. Olisinpa tiennyt, niin olisin lähettänyt sulle mun kannun ja amppelin. Ei ole kumpikaan päätynyt käyttöön, vaikka kauniin ulkomuodon takia aikanaan ostin. Kannu on kaapin perällä ja amppeli ammottaa tyhjyyttään. Hetken oli hedelmäkorina, mutta siihen jäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!! Kun ostin tuon amppelin, niin tulit mieleeni, sillä jotenkin se on minusta "sun näköinen" tuote. Ehkä sun täytyy antaa noille uusi mahdollisuus? Minä ajattelin täyttää amppelin kaikella vihreällä ja syötävällä!:)

      Poista
  11. Ihana tuo sitruspuu. Minullekin tuppaa aina tarttumaan mukaan heräteostoksia noilta reissuilta. Kurja kuulla, että auton kanssa oli hankaluuksia. Minun vakuutukseen ei kaiketi kuulu hinauspalelu, mutta pitääpä ottaa selvää asiasta siltä varalta että itsellekin kävisi joskus noin.

    VastaaPoista