perjantai 7. lokakuuta 2016

Kukkailottelua Kukka ja Sisustus NeilikassaTällä kertaa ajattelin viedä teidät paikkaan, joka on ollut tavallaan aika usein mukana Kukkailottelussa. Paikka, jossa eletään keskellä Kukkailottelua aina. Paikkahan on tietenkin Kukka ja Sisustus Neilikka Lahdessa.<3 Saattaa olla, että kuvat nähtyänne ymmärrätte, mitä tarkoittaa valinnanvaikeus, jonka usein mainitsen kukkaostosten yhteydessä.

Hyvän kukkakaupan tunnistaa mielestäni jo ulkoapäin. Tämä kukkakauppa kutsuu jo kadulta sisään. Neilikan edustalla on ideoita ulkoistutuksiin ja näyteikkuna on kauniisti ja ajankohtaisesti somistettu. Muistan vieläkin, miltä Neilikan näyteikkuna näytti silloin, kun sen aukesi melkein kolme vuotta sitten!:)Omistaja Tiina todellakin vaihtoi tuolloin turvallisen palkkatyön toimistossa, vapaapäivät ja lomat yrittäjän vapauteen, mutta taloudelliseen epävarmuuteen, rutiinit luovuuden toteuttamiseen. Luovuutta ja silmää Tiinalla piisaa, joten hänen valintansa on meidän asiakkaiden onni!

Tiinan kanssa olemme tunteneet toista vuotta ja oikeastaan ystävystyneet tässä viimeisen puolen vuoden aikana. Nostan hattua korkealle ihan jokaiselle yrittäjälle, ja kukkakauppiaille erityisesti, sillä kukkakauppa-ala on rankka. On kiivaat sesongit, hiljaisemmat arkipäivät, pitkät talvikuukaudet ja kova kilpailu. Kukkia pitää olla paljon, jotta kauppa kävisi. Toisaalta kukat kuolevat ja pitäisi osata arvioida menekki etukäteen. Kuulostaa melkein mahdottomalta. 

Kukkailottelun vieminen kukkakauppaan kävi mielessäni jo siinä vaiheessa, kun siellä järjestettiin elokuun alussa samainen Fridan valokuvauskurssi, jolla olin kesäkuussa Helsingissä. Omien nurkkien kuvaaminen kyllästytti, joten marssin Neilikkaan, ja pyysin saada ottaa kuvia Kukkailotteluun. Sain luvan ja nopsaan nappasin pari kuvaa myös Tiinasta työn touhussa, vaikka hän hieman vastusteli kameran eteen joutuessaan...


Kuten kuvista näkyy, on kauppa pullollaan leikkokukkia, viherkasveja, tekokukkia, ruukkuja, maljakoita, kynttilöitä, kaikenlaista kaunista sisustustavaraa. Täällä ollaan ajanhermolla. Nyt on leikkokukissa syksyiset sävyt ja paljon erilaisia viherkasveja, isoja ja pieniä upeissa ruukuissa.


Vaikka tykkään yli kaiken leikkokukista, ja toivoisin, että minulla olisi aina tuore kimppu kauniita kukkia kotona, niin viime aikoina nuo viherkasvit ovat kummasti alkaneet houkuttaa. Ehkä voisin hankkia ainakin pienen kaktuksen ja tuollaisen villakon! Myös aloe vera ja piilea viehättävät.

Tyhjin käsin en kaupasta pystynyt poistumaan tälläkään kertaa, vaan ostin syksyn ensimmäiset leinikit.<3

Kiitos Tiina, kun sain viedä Kukkailottelijat kierrokselle ihanaan kauppaasi!<3 

Eilen otin varaslähdön Kukkailotteluun ja viikonloppuun ja julkaisin viime viikon Kukkailottelun postauskuvista oman koosteen. Käykäähän ihailemassa!

Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitä postaukseen linkki tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin  #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3

Kaunista viikonloppua!
Taina 


15 kommenttia:

 1. Kaunista on kukkakaupassa ja jotenkin tykkään myös talvella viherkasveista, tosin eilen ostin valkoisen orkidean. Minä kun en saa niitä kukkimaan uudelleen, niin joskus pitää hankkia kukkiva ☺
  Kiitos taas ihanasta kukkailoittelusta ja kaunista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 2. Valtavan hieno idea mennä kukkakauppaan kuvaamaan. Ihanan näköinen kauppa. Hyvän kukkakaupan tietää vasta pitkään ostoksen jälkeen. Kaunis tuo kaktuskuva, ihailin sitä jo instassa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Oikein tyylikäs kukkakauppa ja varmasti saa asiantuntevaa palvelua!
  Mukavaa kun teit postauksen kukkakaupasta, niin kotoista!
  Olet oikeassa kukka-alan rankasta työtahdista, se verotti voimiani Suomessa todella paljon, mutta onneksi täällä osaan ottaa jo rennommin! ;)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kauppa! Meidän kylällä on vain yksi kukkakauppa ja mulla on huonoja kokemuksia sen asiakaspalvelusta. Jos vastaanotto olisi vähän aktiivisempi, saattaisin siellä käydäkin ihan vain huvinkin vuoksi. Nykyisin sen sijaan juhliinkin ostan kukat mieluummin Prismasta. :D

  VastaaPoista
 5. Mä oon niin kateellinen noin ihanasta kukkakaupasta :) En nyt viitsi taas marmattaa tätä meidän kylän kukkakauppatouhua, mutta ehkä siihenkin on tulossa muuton myötä muutosta.

  VastaaPoista
 6. Selkeästi olen asunut nyt Mäntsälässä riittävän kauan, kun tämän kukkakaupan aukeaminen jo kolme vuotta sitten on mennyt täysin ohi! Täytyy käydä pyörähtämässä ensi kerran Lahteen tullessa - näyttää nimittäin ihanalle! <3
  Ja kauniit kuvat - jälleen kerran! Sä oot hyvä, Taina! <3

  VastaaPoista
 7. En yhtään ihmettele, että olet koukuttunut tuohon kauppaan! Ihanan näköistä ja mikä valikoima. Kukkakauppa-ala on tällä tosi kilpailtu, vaikkakin ainakin täällä esim. Plantagenin leikkokukkavalikoima on pienentynyt (ja huonontunut) tosi paljon. Onnea on kun lähellä on luotettava, kauniita kimppuja sitova ja tuoreita, oikeanlaisia kukkia myyvä kauppa. Ja komppaan Satua: todella kauniit kuvat sulla taas Taina. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Oi mikä kauppa! Tuollaisen ohi en pystyisi itsekään kulkemaan kiertämättä kassan kautta :) Kiitos kierroksesta ja jälleenkerran upeista kuvistasi! <3

  VastaaPoista
 9. Ihana kukkakauppa, jossa on suuri valikoima kaikkea kaunista ♥

  VastaaPoista
 10. Upea kauppa ja inspiroiva postaus Taina. <3

  VastaaPoista
 11. Neilikka on ihana kukkakauppa. Se oli Kouvolassa toimiessaan mun suosikkipaikka ♥ Olin tosi pahoillani, että muutti sitten Lahteen, mutta kiva, että sinä olet löytänyt sen :))

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia, ja hienosti kirjoitettu. Ehkä poikkean liikkeessä lasten kanssa kun tullaan mummin luokse Lahteen
  Something else/Mia

  VastaaPoista
 13. Voi plörinä, mulla oli viikonloppu niin täynnä touhua, että unohdin liittää oman kukkailottelun tänne. Mutta ei se mitään, käyn katselemassa muiden ihania kukkakuvia :) Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 14. En yhtään ihmettele, että olet hurmoksissa Sisustus Neilikasta. Satumaahan se on!

  VastaaPoista