Lomaviikon teemana on ollut
ottaa rennosti ja tehdä niitä asioita,
jotka tuntuvat mukavilta ja auttavat
jaksamaan kevään kiireet töissä ja kotona.
Niinpä pyykkikori pursuaa, ja vaatehuoneet
ja kaapit saavat olla yhtä sekaisin kuin
ennen lomaakin. Ehtiihän noita...
Tänään kävin yksikseni kaupungilla
kiertelemässä kauppoja.
Nautin lähinnä omasta rauhasta ja
kiireettömyydestä ja samalla tutkailin
muutamien lempikauppojeni tarjontaa.
Jotain kivaa lähti mukaankin, mutta
katsellaan niitä joskus myöhemmin, jos ja kun
ehdin kuvaamaan valoisan aikaan.
Ehdin tänään myös leipomaan.
Tykkään leipomisesta paljon enemmän
kuin ruuanlaitosta, eikä tämä liity
mitenkään lopputulokseen.;) On
se leipominen vaan paljon rennompaa
puuhaa, kuin ruuan laittaminen, jota on
pakko tehdä lähes joka päivä.
Tykkään leipomisesta paljon enemmän
kuin ruuanlaitosta, eikä tämä liity
mitenkään lopputulokseen.;) On
se leipominen vaan paljon rennompaa
puuhaa, kuin ruuan laittaminen, jota on
pakko tehdä lähes joka päivä.
Kokeilin Suklaamarenki-blogista löytämääni
banaanikuppikakkureseptiä, joka on alunperin
Leila Lindholmin resepti.
Ainekset:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl kermaaviiliä (kreikkal.jogurttia)
3,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 banaania
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata rasva. Sitten alkaa mun sovellus...;)
Sulata suklaan voin sekaan ja lisää kreikkalainen
jogurtti voisuklaaseokseen. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää ne, sekä voisuklaaseos
varovasti taikinaan. Paloittele banaanit
taikinan sekaan. Kaada kuppikakkuvuokiin niin,
että 1/3 vuoasta jää tyhjäksi. Paista 175 asteessa
noin 1/2 tuntia.
Jätin taikinasta tarkoituksella kanelin ja kahvin pois,
kermaviiliä ei kaapissa ollut, joten korvasin sen
kreikkalaisella jogurtilla. Kuppikakuista tulee
ihan älyttömän makeita kuorrutuksen kanssa,
siksi siis kakkuset jäävät myös ilman kuorrutetta.
Leila Lindholmin resepti.
Ainekset:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl kermaaviiliä (kreikkal.jogurttia)
3,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 banaania
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata rasva. Sitten alkaa mun sovellus...;)
Sulata suklaan voin sekaan ja lisää kreikkalainen
jogurtti voisuklaaseokseen. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää ne, sekä voisuklaaseos
varovasti taikinaan. Paloittele banaanit
taikinan sekaan. Kaada kuppikakkuvuokiin niin,
että 1/3 vuoasta jää tyhjäksi. Paista 175 asteessa
noin 1/2 tuntia.
Jätin taikinasta tarkoituksella kanelin ja kahvin pois,
kermaviiliä ei kaapissa ollut, joten korvasin sen
kreikkalaisella jogurtilla. Kuppikakuista tulee
ihan älyttömän makeita kuorrutuksen kanssa,
siksi siis kakkuset jäävät myös ilman kuorrutetta.
Suklaa ja banaani on niin hyvää
yhdessä! Suosittelen kokeilemaan.:)
Taina
yhdessä! Suosittelen kokeilemaan.:)
Taina
Kuinka kauniita nuo! Ihania kuvioita!
VastaaPoistaHuomenna muuten postaan taas uudet haasteaiheet! Toivottavasti lähdet taas mukaan, koska postauksiasi on ihana lukea!
Kiitos Minttu!:) Ehdottomasti olen mukana, jos suinkin sopiva aihe löytyy. Olen jo jännityksellä odotellut uusia aiheita.:)
PoistaKauniita ja varmasti herkullisia! Etenkin tykkään noista mustavalkoisista muffinivuuista.
VastaaPoistaOstin joulumarkkinoilta mustavalkoisen ja punavalkoisen setin noita vuokia, eivät maksaneet montakaan euroa. Tykkään itsekin kovasti!:)
Poista