perjantai 28. kesäkuuta 2013

Suuria ja pienempiä haaveita

Kesän -05 alussa
Olemme asuneet nykyisessä kodissamme kohta kahdeksan vuotta. Toimimme itse lähinnä apulaisina työmaalla, ja rakennustyön tekivät oikeat ammattilaiset. Heistä tärkeimmät olivat timpuri ja vastaavamestari, joiden kautta löytyi nippu osaavia tekijöitä lisää. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä kotiimme, jota suunniteltiin yli vuosi, ja jonka arkkitehti piirsi meille laatimiemme toiveiden pohjalta. Omien toiveiden mukainen on koti on varmasti aika monen ihmisen suuri haave!


Jo ennen rakentamista meille laadittiin myös pihasuunnitelma, koska niin neuvotaan tekemään. Pihamme on suuri, yli 2000 neliötä. Suurin osa siitä on tällä hetkellä nurmikkoa. Pikku hiljaa olen istutellut suunnitelman mukaisia kasveja, mutta muutoin olemme olleet vähän neuvottomia, mitä pihalle pitäisi tehdä. Eikä olisi kai haitannut, vaikka pihasuunnitelmassa olisi ollut jonkinlainen hinta-arvio siitä, mitä sen toteuttaminen maksaa. Ilmeisesti hyvissä pihasuunnitelmissa sellainen on, tai ainakin toteutuksen hinta on helppo selvittää. No, kuten kai tavallista, pihaa on pitänyt tehdä vähitellen jo pelkästään rahan vuoksi. Tai rahattomuuden;) 

Kesällä -06


Tänä kesänä toivottavasti saamme pihan ainakin pikkaisen valmiimmaksi. Ymmärrän lausahduksen, että piha ei tule koskaan valmiiksi, mutta tarkoitan nurmikon rajauksia, muurin rakentamista, asfaltointia ja paria lisärakennusta. Samoin kuin koti, myös piha elää tilanteiden mukana. Lapset kasvaa, ja voipa olla, että muutaman vuoden päästä nurmikosta ei ole paljoakaan jäljellä. Ainakaan, jos minä saan päättää!;)

Uunituore kuvaYksi hartaimpia toiveitani on ollut rakentaa monenlaiseen oleskeluun sopiva tila rinnetonttimme korkeimmalle kohdalle takapihalle, jonne ilta-aurinko ihanasti paistaa ja näkymät aukeavat laakson yli. Toive sai jonkunlaisen muodon jo pari vuotta sitten, kun bongasin allaolevan kuvan jostakin Pinterestin syövereistä.

Haavekuva
 Nyt tuo haave on toteutumassa! Ei välttämättä tänä kesänä, mutta viimeistään ensi keväänä..Jaksan kyllä odottaa, sillä hyvää kannattaa. Tein hiljattain hankintoja (neljä kappaletta kuusitoistaruutuista ikkunaa ja pariovi). Kaikki ovat vanhoja, ikkunat noin 100-vuotiaat. Niissä riittää vähän hommaa, kunhan saapuvat meille..Vähän aikaa pitää vielä malttaa.:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti