lauantai 31. heinäkuuta 2021

Wau, mikä Pyörre!

 


Asuntomessumaistiaisissa jo mainitsin kohteen numero 7, pyöreän talon, eli Pyörteen. Menin taloon hieman varautuneena, koska omaan makuuni ei ollenkaan ole pröystäilevä tyyli, jota jostain syystä kuvittelin Pyörteen edustavan. Olin talosta jotain pieniä kuvia nähnyt ja sen perusteella mielikuvani luonut. Joka tapauksessa talo kiinnosti lähtökohtaisesti, vaikka ajattelin etukäteen ja vierailun jälkeenkin, että Pyörre ei olisi minulle tai perheellemme edes teoreettinen vaihtoehto, jos miettisimme kodin rakentamista. 

Silti menisin mielelläni vielä uudestaankin käymään Pyörteessä, sillä minulle se oli wau-elämys. Tapasimme tulevat asukkaat esittelemässä ja kertomassa talon tarinaa. Pyörre kuvastaa upeasti sen tulevien asukkaiden, Timon ja Jukan, persoonia ja vastaa varmasti heidän loppuelämän asumistarpeisiinsa, sehän on pääasia. Tämä talo, jos mikä, oli selkeästi rakennettu itseä varten. 


Talo yllätti minut myös sillä tavalla, että siellä käyminen vastasi minusta hienoa taide-elämystä. Enkä tarkoita ainostaan Johanna Oraksen maalauksia, vaan vähän samaan tyyliin, kun ennen vanhaan esim. Alvar Aalto suunnitteli taloon samalla kalustuksen, pinnat, koristelut. Kutsuisin Pyörrettä kokonaistaideteokseksi. Ihan hitusen kokemusta himmensi köydet ja suojaukset, joiden merkityksen tosin hyvin ymmärrän.

Keittiö-olohuone on Pyörteen sydän. Vahva sininen ja kulta, jotka kulkevat kodissa tehosteina, eivät tunnu tunkkaiselta tai raskaalta, kun niiden vastapainoksi ympärillä on paljon valkoista seinissä ja aivan mielettömän upea vaalea, kuusirimakatto.

Atriumpihalta aukeaa terassi järvelle ja pihan keskelle on istutettu omenapuu. Olisipa ihana nähdä se hieman isompana, toukokuussa kukassa tai syksyllä täynnä omenoita!

Pyörteessä on käytetty uudenlaista rakennustekniikkaa, se on rakennettu ruuvipaalujen päälle ja sen ulkoverhous on aaltopeltiä. Rakentamisessa on käytetty mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä materiaaleja esim. terästä ja betonituotteita. Jostain muistan myös lukeneeni, että talon rakentamiseen käytetystä materiaalista erittäin suuri on on uudelleen kierrätettävää. Uusiutuvien materiaalien ja kierrättämisen merkitys rakentamisessa kasvaa varmasti tulevaisuudessa. Messukuvia jälleen selaillessani tuli sellainen olo, että voisin useammastakin kohteesta postata tässä syksyn mittaan... Katsotaan, kuinka käy! 
Meillä oli nimittäin eilen lainaneuvottelut ja nyt se sitten on varmaa, meille tulee keittiö- ja kylpyhuoneremontti. Ihanaa, mutta samalla hirvittää!


Taina

7 kommenttia:

 1. Olis´ varmaan ihan mielenkiintoista asua tuommoisessa talossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mikä ettei! Lapsettoman parin kelpaa kyllä tuossa elellä. Ja veikkaan, että täällä järjestetään upeita juhlia, tuo keittiö kun täyttää varmasti kaikki toiveet.<3

   Poista
 2. Näyttää huikean ihanalta ja,arvostan eritoten itsekin kierrätystuotteiden uusiokäyttöä sekä kotimaisen taiteen käyttöä.
  Itselläkin Johanna Oraksen taidetta kotona. :)
  Lähetän erityisesti talon toiselle asukkaalle Timolle paljon terkkuja, hän oli entinen esimieheni Avecra Hml rautatie-aseman toimipisteessä.
  Marianne V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, ekologisuus on tätä päivää!<3 Ja taide tekee kodista persoonallisen.
   Miehet olivat tosiaan paikalla ja heistä jäi ihanan sydämellinen vaikutelma. Myöhemmin luin, että mm. autotallia ei rakennettu erikseen, koska naapurilta olisi mennyt järvinäkymä.<3 He lohkaisivat ympyrästä yhden palan autoa varten.
   Kiitos ihanasta kommentistasi!<3

   Poista
 3. Pääsin käymään asuntomessuilla, ja täytyy sanoa, että tämä Pyörre oli vähän hämmentävä kohde. En ehkä itse ottaisi tuollaista kotia, vaikka olisi saatavilla. Mutta oli siinä vaikuttavia ja hienojakin yksityiskohtia. Puu keskellä taloa oli aika vau! Tosin jäin miettimään, miten sieltä "sisäpihalta" luodaan lumet. Ei mitenkään - siellä ei vain käydä talvella? :D

  Onnea remontteihin! Toivottavasti sujuu hyvin ja tulee hienoa jälkeä. Niistäkin lukee mieluusti blogista, jahka on jotain kuulumisia jaettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään taida haaveilla Pyörteen tapaisesta talosta, edes sitten, kun pojat on muuttaneet kotoa. Talo oli vain juuri niin tulevien asukkaidensa oloinen ja näköinen, siitä tykkäsin, siis persoonat pelissä! Ja tosiaan, kiertely Pyörteessä oli minusta elämys.<3

   Poista
  2. Ai juu, kiitos tuhannesti onnentoivotuksista!<3 Sitä varmasti tarvitaan. Rempasta meillä on kokemusta 18 vuoden takaa, kun koimme melko laajan vesivahingon. Se oli raskasta aikaa äkkimuuttoineen, kaikkineen. Lopputulos tosin oli palkitseva.

   Poista