lauantai 5. syyskuuta 2020

Syyskuun aamuna keittiössä



Heissan, ja mukavaa syyskuun alkua! Vaikka päivät ovat tällä viikolla olleet hetkittäin hyvinkin lämpimiä, ei voi kuin todeta, että erityisesti aamuissa ja illoissa on jo syksyntuntua. Takkakausi on toistaiseksi avaamatta, mutta kynttiläkauden sisätiloissa aloitin tänään.:) 




Viikonloppuaamut on arjen juhlaa kiireettömyytensä vuoksi. En liene ainoa, jolla kodinhoito jää työpäivinä lähinnä pakollisiin ruokaostostoksiin ja kokkailuihin. Tämän aamun aloitinkin keittiön siivouksesta, ja söin aamupalan vasta siivoilujen jälkeen. Kunhan saadaan tänään eteisestä roskat kierrätyspisteeseen vietyä ja pyykkikori alkaa tyhjentyä likapyykistä, on hyvä jälleen aloittaa uusi viikko.




Lampaantaljat toisin varastosta keittiöön suurin piirtein tässä vaiheessa vuotta, jos ne koskaan olisivat varastoon päätyneet... Kun muistaakseni kesäkuussa otin taljat pois ja vein ne kodinhoitohuoneeseen odottamaan varastoon viemistä, sain perheen miesväeltä palautetta, että taljat olisi kiva pitää kesälläkin keittiöntuoleilla. Koska olin vähemmistönä, toin taljat takaisin, ja tuossa ne ovat olleet koko kesän.

Toissaviikon kukkaostoksista oli vielä elossaolevananäköisenä sudenporkkanaa ja tähtiputkea. Voi toki olla, että ovat vain kuolleet noin kauniisti...Hortensianoksan leikkasin pihalta ja kaapista kaivoin viimevuotisen syyskynttilän. Kyllähän minä syksystäkin tykkään! 




Keittiökuume on vaivannut minua viime kuukausina, vaikka syitä keittiön uusimiseen on vain vähän, niistä suurimpana vaihtelunhalu. Oikeasti meidän keittiössä on runsaasti sekä säilytystilaa, että laskutilaa, ja keittiö on niin hyvässä kunnossa vielä 15 vuoden jälkeenkin, etten oikein voi perustella edes tasojen vaihtoa muulla kuin, että joku muu materiaali olisi kivempi kuin lasten vuoksi valittu laminaatti. Onneksi siivoaminen, tuoreet kukat pöydällä ja uusi kahvikuppi silloin tällöin auttaa toistaiseksi tähänkin vaivaan. 




Ostin nimittäin eilen Sokoksen -20% tarjouksena syksyisen Unikko -mukin. Räsymattoa syksyn väreissä lähdin hakemaan, mutta pienemmät kupit olivat jo loppuneet. Olen astellut kupit hyllyyn niin, että alahyllyllä on kesäiset, heleäväriset tai hempeät kupit. Ylähyllyllä on syksyisemmät ja talveen sopivat. Vielä en kuitenkaan halunnut vaihtaa syksyisiä kuppeja kädenulottuville.

Instan puolella on ollut viime sunnuntaista saakka tykkäys-kommentointi- ja seuraamisestossa. Mielestäni en ole käyttäytynyt tuolla erityisen yliaktiivisesti, tai muutenkaan häiriköinyt, liekö sitten kyseessä jälleen kiusa vai mikä. No, onneksi on muutakin elämää.;D Tämä vain samalla teille tiedoksi, miksi olen ollut instassa sanaton viimeisen viikon.

Kaunista ja inspiroivaa syyskuuta!<3
Taina

1 kommentti:

  1. Syksyssäkin on omat hyvät puolensa:)
    Toivottavasti pääset pian taas instassakin aktiiviseksi!

    VastaaPoista