Espoon reissullamme poikkesimme hypistelemään ja ihastelemaan Cafe Latten valikoimia, enkä tietenkään ihan tyhjin käsin sieltä pystynyt poistumaan. Tine K:n betonilaatalle arvelin löytyvän käyttöä mm. kattilanalusena tai kivana alustana levonnaisille tms. Se on siis tuo salmiakkikuvioinen noissa kuvissa...
Viikonlopun iloksi ajattelin samalla jakaa reseptin, jota kokeilin aiemmin tällä viikolla, jos vaikka etsit jotain pientä hyvää kahvin kanssa...Valion sivuilla on minusta paljon hyviä reseptejä. Pienen muutoksen jouduin tekemään, koska kaapissa ei ollut suklaapatukkaa. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Brookie on vähän kuin keksi ja leivonnainen samassa paketissa (cookie+brownie= brookie).
Brownie
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria
75 g voita
150 g tummaasuklaata
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa. Lisää ne vaahtoon. Siivilöi jauhot ja suola taikinaan. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Omani oli kokoa 20cm x 20 cm.
cookie
50 g voita
1 dl fariinisokeria
1 muna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
pari kourallista pekaanipähkinöitä
tummaasuklaata rouheena
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Lopuksi lisää jauhot, sekä suklaarouhe ja pähkinät murustettuna. Cookietaikina "nakellaan" brownietaikinan päälle ja sitten koko koreus laitetaan uuniin. Paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia 200 asteessa. Taikina saa jää hieman kosteammaksi keskeltä mutakakkumaiseen tapaan. Alkuperäisessä ohjeessa cookien sekaan murennettiin Daim-patukka, mutta korvasin tämän suklaarouheella ja pähkinöillä. Oikein hyvä ja helppo ohje, ja vaikkei tuosta isoa pellillistä tulekaa, on tämä sen verran makeaa, että pienikin pala vie mukavasti makeanhimon.;D
Ihanaa viikonloppua!:)
Taina
Nam, brookiet on niin hyviä!
VastaaPoistaNiin on, ja sivistyinkin tässä taas hitusen, sillä en ole tiennyt, että noilla on tuollainen oma nimi.;D
PoistaNamnam. Tuota voisin kokeilla. Ihana laatta muten. :)
VastaaPoistaKiitos Kati! Kaikkea sitä pitää kotiin raahata, kuten yksittäinen betonilaatta, mutta enpä silti kadu ostostani!;))
PoistaTuo Cafe Latte on kiva pikku puoti ♥ Käytiin miehen kanssa siellä syyslomalla, kun oltiin muutama päivä Helsingissä. Tine K:ta tarttui minunkin mukaani silloin...tuikkukippoja, yksi kokomusta alusta Sekä Lena Brennen musta tähti ♥
VastaaPoistaLurps, mitä herkkua olet leiponut! Tuota kyllä kokeilen joku kerta. Kuullostaa niin herkulta ♥
Voi, siellä ois ollu niin paljon kaikenlaista ihanaa, päiväpeitoista tyynynpäällisiin ja vaatteisiin. Onneksi uusi nojatuoli oli auton kyydissä hillitsemässä ostohaluja.:P Kesällä olisi kiva käydä uudelleen, kun ymmärtääkseni kartanon ympäristö on aika kiva myös...
PoistaBrookie on helppo ja nopea levonnainen, erittäin hyvää tietenkin!:)
Minun pitäisi nyt ottaa itteäni niskasta kiinni ja käväistä tuossa liikkeessä, kun näyttää niin ihanilta kaikkien blogeissa nuo jutut. Kiittelen myös reseptistä, taidan laittaa vain maitosuklaataa, kun tummaa ei nyt ole:)
VastaaPoistaOlen uusi jäsenesi ja toivottelen vastavierailulle Kristallikimaraan, lifestyleblogiin, jossa sisustetaan, tehdään käsitöitä ja seikkaillaan kosmetiikan ihmeellisessä maailmassa:) http://kristallikimara.blogspot.fi
Hei!:) Täytyypä poiketa ihan kohta Kristallikimaraan!:) Lämmin kiitos lukijaksi kirjautumisesta.<3
PoistaJotenkin olin kuvitellut Latte Spiritiä isommaksi, mutta pienestä koosta huolimatta saisin kyseiseen paikkaan omaisuuden uppoamaan.;D
Mä käytän sellaista 70prosenttista tummasuklaarouhetta leivonnassa, ja laitan luultavasti hieman reseptiä vähemmän suklaata. Tulee tosi suklaista siltikin! Varmasti hyvää myös maitosuklaasta tehtynä.:)
Oijoijoi mikä houkutus :) Täytyykin muistaa tuo ohje kun herkkuhammasta alkaa kolotella. Kaunis on myös tuo uusi laattasi!
VastaaPoistaKiitos Anu!:) Brookieta on vielä vähän jäljelläkin, joten taidan tänään pistellä viimeisen palan loman lopettajaiseksi.:)
Poista