En muista, mistä tämän sämpyläohjeen olen napannut, mutta jostain päin nettiä tietenkin.;) Viime syksyn ja talven aikana tällä ohjeella tuli leivottua lähes joka viikko. Helppoa kuin mikä, aineet sekaisin, annetaan kohota hetken aikaa(20 min) ja lusikalla lapioidaan keot pellin päälle. Sitten vaan uuniin (225 astetta/ 20 min). Osan vehnäjauhoista olen yleensä korvannut ruisjauhoilla ja joskus olen laittanut puolukka-pellavarouhetta sekaan myös.
Tässä ohjeessa on:
5 dl vettä
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
Sämpylöiden määrä vaihtelee tietenkin koon mukaan. Tänään syntyi 17 sämpylää, mutta jos tekee oikein isoja voi tulla vain 12 sämpylää.:)
Pannariohjeen kävin hakemassa täältä.
Mansikoista jaksoin käydä poimimassa vasta puolet päivän sadosta. Hyvin niitä tuntuu tulevan. Vadelmiakin alkaa olla jo syötäväksi asti. Vinkkinä vielä, jos suunnittelette istutuslaatikoiden rakentamista: Kannattaisi tehdä sen verran korkeat laatikot, että ei tarvitsisi niin kovin paljon kyykistellä. Toki isompiin laatikoihin tarvitsee enemmän multaa, mutta hoitaminen ja sadon korjaaminen olisi kyllä paljon helpompaa korkeammalta!
Mukavaa uutta viikkoa kaikille!
Taina
Ihania herkkuja. Laita vielä kuvat niistä istutuslaatikoista...
VastaaPoistaJuu, voisin laittaakin. Ne on S rakentanut pikapikaa jämälaudoista, ja sitten mä pikapikaa istutin niihin mansikat.;) Toisesta laatikosta puuttuu aluskangas, joka estää rikkaruohojen kasvun aika tehokkaasti. Sittemmin luin tuolta Rillan blogista (yllättäin.:P), että sanomalehteäkin voisi käyttää tuolla pohjalla. Erittäin hyvä ja halpa idea käytettäväksi!
VastaaPoista